Böde góllal szeretné meghálálni a kapitány bizalmát - megvan a kezdő

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.06. 11:02
null
Böde Dánielt nehéz megállítani, ha kapura tör (Fotó: Mirkó István)
A magyar labdarúgó-válogatott 20.30-kor Kuvaittal játszik felkészülési mérkőzést Győrben. Szalai Ádám hiányában Böde Dániel kezdhet csatárposzton. A Ferencváros játékosát nem szédítette meg a sikeresség, és góllal hálálná meg a kapitány bizalmát. Később kiderült, Egervári Sándor szövetségi kapitány valóban a kezdőcsapatban számol a Fradi támadójával.

– Úgy tűnik, élvezi a szakmai stáb bizalmát.
– Amikor Egervári Sándor vasárnap este a Sport Tv-ben bejelentette, hogy kezdő leszek Kuvait ellen, bevallom, éppen a babgulyással birkóztam, de amikor értesültem a hírről, nagyon örültem neki. Mint csatártól nyilván gólt vár tőlem, természetesen azon leszek, hogy megfeleljek az elvárásának.

– Tudja, hogyan hívják a vetélytárs kapusát?
– Hűha... Annyit tudok, hogy nem az első számú kapuvédőjüket hozták el, hanem a Nottingham Forest légiósát. Ha az angol második vonalban szerepel, biztosan jó.

– A védőket illetően mennyire van képben?
– Egyikük jobb, mint a másik!

– No és a csapat milyen?
– A felvétel alapján szervezett. Játékosai gyorsak, technikásak, jól cseleznek.

– Azért verhetők?
– Természetesen. Egy-két gyenge pontjuk azért akad

– Úgymint?
– Remélem, a pályán kiderül.

– Gólparádét rendeznek a világranglista száztizenharmadik helyezettje ellen?
– Nem szerencsés innen közelíteni. A lista nem téveszthet meg bennünket. Ha azzal foglalkozunk, hogy míg mi harmincharmadikok vagyunk, ők csupán száztizenharmadikok, magunkat csapnánk be. Tilos bárkit is lebecsülni! Arra készülünk, hogy kőkemény meccs vár ránk.

– Azért tartani csak nem kell Kuvaittól.
– Tartani nem kell. A kellő tiszteletet azonban meg kell adni neki.

– Ha azt mondom, nagyot fordult önnel a világ az elmúlt egy évben, egyetért?
– Noha reményeim szerint én megmaradtam ugyanannak a Böde Daninak, aki tavaly ilyenkor voltam, az tagadhatatlan, hogy körülöttem sok minden változott. Paksról a Fradiba kerültem, szereztem tizenhét gólt, adtam tíz gólpasszt, és februárban a válogatottban is bemutatkozhattam. Szóval jól alakulnak a dolgaim, örülök, ha egyre többen meg-, illetve elismernek, de én, úgy érzem, nem változtam. Ha valaki netán másképp látja, nyugodtan szóljon.

– A válogatottban befogadták már?
– Már harmadik alkalommal vagyok itt, de még mindig nem bunyóztam össze senkivel… Komolyra fordítva: rendkívül korrektek a srácok, egyáltalán nem volt nehéz dolgom. Fogjuk rá, hogy már a beavatási szertartáson is átestem.

– Fogjuk rá?
– A többiek azt akarták, hogy énekeljek, de egyelőre ellébecoltam a dolgot. Nem akarok az adósuk maradni, vendéggyőzelem esetén például boldogan dalra fakadnék. Mármint szeptemberben, Romániában…

MILYEN CSAPATOT TUD PÁLYÁRA KÜLDENI A HÉTVÉGÉN A MADOCSAI CSAPAT EDZŐJEKÉNT? MIBEN GYŐZTE LE KÉTSZER IS DZSUDZSÁK BALÁZST? A VÁLASZOKAT ÉS A TELJES INTERJÚT KERESSÉK A NEMZETI SPORT CSÜTÖRTÖKI SZÁMÁBAN! A NEMZETI SPORTOT IMMÁR DIGITÁLIS FORMÁBAN IS ELOLVASHATJA!

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Egervári Sándor nem titkolózik, már a délelőtti órákban kijelölte kezdőcsapatát a Kuvait elleni, mai felkészülési mérkőzésre.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Győr,
ETO-park, 20.30 (Tv: M2, Sport1). V: Nikolaj Hänni (svájci)
A magyar válogatott kezdőcsapata:
Bogdán – Vanczák, Guzmics, Korcsmár, Kádár – Kanta, Varga J., Koman – Dzsudzsák, Böde, Gyurcsó. Szövetségi kapitány: Egervári Sándor

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik