Válogatott: Az ehhez hasonló pillanatokért érdemes futballozni - Elek

Vágólapra másolva!
2010.10.14. 07:56
93 perc és 44 másodperc telt el a Finnország–Magyarország labdarúgó Eb-selejtezőből, amikor Elek Ákos a magyar kaputól 18 méterre labdát szerzett, és tíz szekundum elteltével, 63 méteres spint (!) után passzolta le Dzsudzsák Balázsnak. Amikor a mezőny egyik legjobbjának bizonyuló középpályásnak felvetettük, hogy a kondíciójára nem lehet panasz, így reagált: „Ez csak azt bizonyítja, hogy Székesfehérváron és a válogatottnál is jól felkészítenek".
FINNORSZÁG–MAGYARORSZÁG 1–2

FINNORSZÁG–MAGYARORSZÁG 1–2

 

„Hála Istennek volt türelmem, hogy az utolsó tizedmásodpercig várjak az átadással, és utána már csak azért fohászkodtam, hogy Dzsudzsák Balázs rúgja be valahogy. Szerencsére berúgta, és nem is akárhogy: állítom, kevesen, sőt nagyon kevesen képesek ilyen megoldásra. Azt a boldogságot, amit akkor éreztem, amikor a hálóban kötött ki a labda, nehéz szavakba öntenem. Arra döbbentem rá, hogy az ehhez hasonló pillanatokért érdemes futballistának állni, ezekért érdemes sok mindenről lemondani. Egy ilyen gól bizonyítja, hogy van értelme nap, mint nap megfeszülni. Számomra ez ad hitet" – nyilatkozta Elek a Nemzeti Sportnak. A védekező középpályás a 2011-es folytatásról is beszélt.

„Egyszerű: Moldovában és San Marinóban is nyerünk, és Finnországnál itthon is jobbnak kell lennünk. Hollandiával szemben csak az álmaimban remélek egy pontot, mert a világbajnoki ezüstérmes kiemelkedik ebből a csoportból – legyünk őszinték: velünk sem lehet egy lapon emlegetni."

A MAGYAR LABDARÚGÓ-VÁLOGATOTTRÓL A CSÜTÖRTÖKI NEMZETI SPORTBAN NÉGYOLDALAS ÖSSZEÁLLÍTÁST OLVASHATNAK, BENNE A TELJES EGERVÁRI-INTERJÚN KÍVÜL MEGSZÓLAL ELEK ÁKOS ÉS KOMAN VLADIMIR!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik