Románia elleni meccsel emlékezik a válogatott Marian Cozmára

Vágólapra másolva!
2009.04.28. 18:13
Augusztus 12-én az őszi négy világbajnoki selejtező főpróbájaként a román labdarúgó-válogatottat fogadja a magyar csapat a Puskás Ferenc Stadionban. A barátságos mérkőzés az MKB Veszprém meggyilkolt kézilabdázójának, Marian Cozmának állít emléket. Erről az mlsz.hu adott tájékoztatást.
Fotó: Németh Ferenc (NS-archív)
Fotó: Németh Ferenc (NS-archív)

„Örülök, hogy a románok lesznek az ellenfeleink a nagy őszi sorozatunkat megelőző utolsó előkészületi mérkőzésen. Igaz, mostanában akadnak problémáik, de vitathatatlanul erős a csapatuk, sok a technikás játékosuk, akikkel szemben megfelelően tesztelhetem majd a formánkat 3-4 héttel a portugálok és a svédek elleni vb-selejtezők előtt” – nyilatkozta az mlsz.hu-nak Erwin Koeman, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

A két válogatott augusztus 12-én, szerdán a Puskás Ferenc Stadionban ad randevút egymásnak. A felkészülési mérkőzés pedig alkalmat biztosít arra is, hogy a két ország megemlékezzen az MKB Veszprém kézilabdázójáról, a meggyilkolt Marian Cozmáról.

Legutóbb 2004 februárjában találkozott a magyar és a román válogatott, a ciprusi torna döntőjében 3–0-s vereséget szenvedtünk.

Románia pillanatnyilag 16 pozícióval megelőzve a magyar csapatot a 28. helyet foglalja el a FIFA világranglistáján.

A román válogatottnak jelenleg nincs szövetségi kapitánya, miután a 2010-es dél-afrikai vb kvalifikációjában eddig gyengén szereplő együttes éléről menesztették Victor Piturcát. A román csapat, amely öt mérkőzésen mindössze négy pontot szerzett, gyakorlatilag már esélytelen arra, hogy kijusson a világbajnokságra.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik