nemzetisport.hu 2016.12.21 07:36 Frissítve: 2016.12.22 21:59

Légiósok: Pont ilyen embereket keresünk – új edzője Nikolicsról

Az amerikai Chicago Fire vezetőedzője, Veljko Paunovics örömmel nyugtázta, hogy a Legia Warszawától érkező Nikolics Nemanja személyében új játékosa lesz. Az egykor a spanyol és a német első osztályban játékosként megforduló szakember elmondta, régóta ismeri a támadót.

Nikolics Nemanját nagy örömmel fogadják Chicagóban

Mint korábban megírtuk, a magyar válogatott játékosa, Nikolics Nemanja az MLS-ben szereplő Chicago Fire csapatához igazolt. A támadó távozása hetek óta téma volt a sajtóban, a hétvégén három góllal, könnyek között búcsúzott a Legiától. Újdonsült edzője, a szerb Veljko Paunovics korábban célul tűzte ki honfitársunk megszerzését, így elégedetten nyilatkozott új játékosáról.

„Régóta ismerem Nikolicsot, Szerbiában kezdte a karrierjét, ezután került Magyarországra – mondta Paunovics. Sokan szerették volna, hogy a szerb nemzeti csapatban játsszon, ám mivel magyar gyökerei is vannak, végül nem mellettünk döntött. A lényeg, hogy olyan játékosról van szó, akit folyamatosan figyeltünk.”

„Erős a gólok és a gólpasszok tekintetében is, de ő olyan ember, aki a csapatjáték mindkét elemében részt tud venni. Védekezésben segít társainak mihamarabb visszaszerezni a labdát, hogy így átvegyük az irányítást, és lehetőséget teremtsünk a gólszerzésre. Olykor ő lesz a haszonélvező, és csak be kell fejeznie az akciót, néha viszont saját magát kell majd helyzetbe hoznia.”

Végül a szakember az átigazolás előtti beszélgetésükből is megosztott néhány részletet:

„Elmondtam neki, hogy ez nem való mindenkinek, illetve azt is, hogy lesznek kihívások, és hozzá kell szoknia az itteni kultúrához. Amikor befejeztem a mondandómat, azt mondta, itt akar lenni, mert szereti a kihívásokat, és pontosan erre vágyik. No meg persze arra, hogy David Villa, Cyle Larin, Piatti vagy éppen Wright-Phillips ellen játsszon, és méltó ellenfelük legyen. Mi pedig pont ilyen embereket keresünk, akiknek magasak az elvárásaik, és hajlandóak keményen dolgozni, hogy elérjék céljukat.”

2021.05.19 08:35:18

Légiósok BABJÁK BENCE

Jesse Marsch megmondta: a magyar kapus nem mehet sehova – a Leipzig minden ajánlatra ráígért.

2021.05.15 17:29:50

Légiósok R. Gy.

A kiesés elől tyúklépésben menekülő Lokomotiva keveset mutatott, meleg lesz az utolsó forduló.

2021.05.07 13:39:36

Légiósok MTI/B. A. B., H. D.

Információink szerint a klub történelmének egyik legmagasabb fizetését kínálták a kapusnak.

2021.04.26 17:30:33

Légiósok MILITÁR IVÁN

Miért van szüksége az RB Leipzignek Willi Orbánra és mit adhat ő a magyar válogatottnak? Elemzés.