Légiósok: a Hertha edzője Dárdai Mártont magasztalja

H. K.H. K.
Vágólapra másolva!
2020.11.09. 09:43
null
Dárdai Mártont nagyon dicsérte edzője, Labbadia (Fotó: AFP)
Bruno Labbadia, a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Hertha BSC vezetőedzője elismerően beszélt Dárdai Mártonról.

 

Mint ismert, Dárdai Pál középső fia, a német utánpótlás-válogatott Dárdai Márton szombaton, 18 évesen és 269 naposanbemutatkozhatott a német élvonalban:a tehetséges védő a 92. percben csereként állt be a csapatkapitány Dedryck Boyata helyére az Augsburg elleni bajnokin.

A mérkőzés után Bruno Labbadia, a Hertha BSC vezetőedzője elismerő szavakkal illette a debütáló Dárdait.

„Márton kiváló bal lábbal rendelkezik, jól építi fel a játékot, folyamatosan tanul, kíváncsi személyiség, aki ráadásul fizikailag ismét fejlődött– idézi a berliniek trénerét a Kicker. A szakember Dárdai bemutatkozásáról úgy vélekedett, logikus volt. – Szeretünk vele dolgozni, remélem, még tovább fejlődik, mivel döntő fontosságú, hogy a hozzá hasonló fiatalok a továbbiakban is azon dolgozzanak, hogy jobbak legyenek. A motiválás és a bátorítás a mi feladatunk, de saját maguknak kell átlépniük azt a bizonyos ajtót.”

Labbadia a nyilatkozatában viccesen megdicsérte Dárdai Pált is.

„Ha belegondolok az elmúlt hét hónapba, amit Mártonnal együtt dolgoztunk, azt kell mondanom, hogy ő nagyon»tiszta«, jó srác, akit az édesanyja biztosan jól nevelt, mert az édesapjáról nem tudok– fűzte hozzá nevetve a szakember, aki természetesen jól ismeri Dárdai Pált, kapcsolatuk nagyon jó.

NÉMET BUNDESLIGA
7. FORDULÓ
Augsburg–Hertha BSC 0–3(Cunha 44. – 11-esből, Lukebakio 51., Piatek 85.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik