nemzetisport.hu 2019.02.05 12:22 Frissítve: 2019.02.07 14:11

Légiósok: a genovai edző szerint jó vásárt csináltak Schäferrel

A Genoa U19-es együttesét irányító, többek között a fiatal Del Pieróval is dolgozó Carlo Sabatinire jó benyomást tett az MTK korábbi középpályása, Schäfer András, aki az előző hét végén a Torino korosztályos csapata ellen debütált új klubjában. 

Schafer András bemutatkozása a jelek szerint jól sikerült (Fotó: Genoa CFC Tanopress)

„Nagyon különleges adottságai vannak, azt gondolom, jó vásárt csináltunk vele” – értékelte a Genoa U19-es csapatában bemutatkozó Schäfer András teljesítményét az együttes trénere, Carlo Sabatini.

Az MTK-tól igazolt középpályás végigjátszotta a Torino elleni, 1–1-es döntetlennel végződő találkozót, amelyen nem csupán a Padovánál többek közt a Juventus legendáját, Alessandro Del Pierót is kinevelő Sabatini, hanem a helyi pianetagenoa1893.net szerzőit is meggyőzte teljesítményével.

A lap szerint a magyar középpályás debütálása abszolút pozitív volt. Közel járt a gólszerzéshez, és nemcsak pontos passzokkal, hanem lövéseivel is kitűnt a mezőnyből. A szerző Sabatinire hivatkozva megjegyzi, Schäfer kifejezetten agresszíven, elszántan futballozott, és mindig ott mozgott, ahol a játék zajlott.

Az olaszok úgy látják, a labdarúgónak minden esélye megvan arra, hogy hamarosan a Serie A-s keretben is lehetőséget kapjon a bizonyításra. 

Schäfer január végén írt alá a genovaiaknál, a klub egymillió eurót fizetett a játékjogáért. 

Érkezése óta egy felkészülési mérkőzésen már pályára lépett, a nem hivatalos találkozón 17–0-ra nyert a Genoa az amatőr Multedo ellen, azon egy gólt és négy asszisztot jegyzett

2021.01.11 13:09:07

Légiósok PÓR KÁROLY

„Hihetetlen, hogy húszévesen ilyen rangos díjra jelölték” – Esterházy Mátyás kulisszatitkokat is elárult.

2021.01.09 21:26:07

Légiósok SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. Reménykedve várjuk a hasonlóan sikeres folytatást.

2021.01.08 22:24:50

Légiósok DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Szoboszlai alaptehetsége, jelenlegi játéktudása felette áll az 1997-es Dárdaiénak, aki viszont képes volt arra, hogy kihozza magából a maximumot.