MTK: Schäfer Andrást eladták a Genoának – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.01.26. 10:02
null
Menedzsere, Pataky Tibor társaságában Schäfer András (jobbról a második) aláírta szerződését a Genoához (Fotó: gianlucadimarzio.com)
Aláírta szerződését az olasz élvonalbeli Genoa labdarúgócsapatánál Schäfer András, az MTK tizenkilenc éves középpályása – számolt be a hírről egy fotóval alátámasztva az átigazolási ügyekkel foglalkozó olasz újságíró, Gianluca Di Marzio. Az MTK szombat délelőtt a hivatalos honlapján tudatta, eladta a fiatal futballistát az olasz klubnak.

 

A Genoa egymillió eurót fizet az MTK-nak Schäferért, aki péntek reggel esett át az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon. A futballista átigazolását az MTK szombat délelőtt bejelentette, az olasz klub azonban még nem.

Schäfer a 2016–2017-es idényben mutatkozott be az NB I-ben, akkor két találkozón játszott, majd az előző kiírásban 28 bajnokin szerepelt az NB II-ben, a jelenlegi évadban pedig 14 meccs jutott neki az első osztályban, s egy gólt szerzett.

Schäfer előtt legutóbb Tőzsér Dániel játszott magyarként a Genoa első csapatában, korábban Rudolf Gergely és Détári Lajos is volt a klub játékosa, míg a 19 esztendős Szabó Levente jelenleg a Primavera-csapat keretéhez tartozik.

A Genoa jelenleg a 14. helyen áll a 20 csapatos olasz élvonalban, előnye hat pont a már kieső, 18. pozícióban lévő Bolognával szemben. Mint ismert, jelenleg egy honfitársunk futballozik a Serie A-ban, Nagy Ádám éppen a Bologna labdarúgója.

Hivatalos: Schäfer András a Genoához igazolt. Gratulálunk, @andras_schafer , büszkék vagyunk Rád! #mtkbudapest #genoa

57 Likes, 0 Comments - @mtklabdarugas on Instagram: "Hivatalos: Schäfer András a Genoához igazolt. Gratulálunk, @andras_schafer , büszkék vagyunk Rád!..."



TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ MTK BUDAPESTNÉL
Érkezők: Farkas Norbert (Balmazújváros, szabadon igazolhatóként), Slobodan Mihajlovic (osztrák, szabadon igazolható, legutóbb FC Dornbirn 1913 – Ausztria)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:

Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek:
Távozók: Farkas Balázs (ZTE FC), Schäfer András (Genoa – Olaszország), Takács Ronald (szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók: Farkas Norbert (Monor)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Korozmán Kevin

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik