P. K.
2023.06.03 09:23 Frissítve: 2023.06.10 18:53

Benfica: lezártnak tekintik a Kerkez-ügyet; 30 milliós török kiszemelt

Egybehangzó portugál lapértesülések szerint a Benfica lezártnak tekinti a magyar válogatott Kerkez Milos átigazolási ügyét, miután a klub nem tudott megegyezni a holland AZ Alkmaarral a védő kivásárlási áráról, ezért más célpontok felé fordul a nyári átigazolási piacon.  

Néhány napja úgy tűnt, Kerkez Milos búcsúzik az AZ-től, egyelőre azonban kérdéses a jövője (Fotó: Getty Images)Pénteken beszámoltunk róla, hogy a Benfica már azt vizsgálja, kit szerződtethet a távozó balhátvéd, Álex Grimaldo helyére, ha Kerkez Milos ügyében nem sikerül megegyezni az AZ Alkmaarral, és az egyik új jelölt az FC Barcelonától távozó Jordi Alba lehet.

 
A magyar válogatott kulcsjátékosai is lehetnek a nyár slágerigazolásai

Azóta már arról írnak a portugál lapok – így az A Bola és az O Jogo is –, hogy a Benfica lezártnak tekinti a 19 éves Kerkez Milos ügyét, miután nem tudtak megegyezni a vételáráról a holland klubjával, melyhez 2026-ig köti szerződés és a hírek szerint 20 millió eurót szeretne kapni a játékjogáért az AZ. Hiába nyilatkozta azt a héten a játékos édesapja, hogy a fia a Benficában képzeli el a jövőjét.

„A Benfica azért mondott le Kerkezről, mert túl nagy befektetést igényelne a szerződtetése, miután megugrott iránta az érdeklődés erősebb bajnokságokból is. Pedig Rui Pedro Braz, a Benfica sportigazgatója még Alkmaarban is tárgyalt a játékos ügyében, de nem született megállapodás” – írja az A Bola.

A cikk hozzáteszi, a klub új kiszemeltek után néz a piacon, hogy megtalálja a távozó Grimaldo helyettesét, de végső megoldásként az is elképzelhető, hogy a spanyol mögött eddig második számú balhátvédnek számító szerb válogatott Mihailo Risztics lép előre a sorban és ő lesz a kezdőjátékos ezen a poszton.

Ez azért is lehetséges, mert az A Bola egy másik cikkéből kiderül, a Benfica első számú nyári célpontja a holland bajnok Feyenoord csapatkapitánya, a 22 éves, 20-szoros török válogatott középpályás, Orkun Kökcü. Az ő piaci értékét 30 millió euróra teszi a Transfermarkt, tehát minden bizonnyal érte még az AZ által Kerkezért kért 20 millió eurónál is többet kellene fizetni. Ezért is állhatott el a magyar játékos szerződtetésétől a portugál bajnok, hogy az erősítésre szánt forrásait nagyobb részt a belső középpályás megszerzésére tudja fordítani.  

 

2023.09.02 23:29:32

Légiósok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Jobban érdekel, mire viszi, mint akármelyik import a mi kis bajnokságunkban.

2023.09.01 23:18:36

Légiósok nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Az edzők pedig, ha eleinte szólnak is, később belefásulnak, kerülik az ütközéseket. Úgy teszik a dolgukat, hogy munkájuk elnyerje a vezetők tetszését. Ha pedig beüt a mennykő, menniük kell – persze, hogy közös megegyezéssel.

2023.08.21 19:37:06

Légiósok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A helyén van, és amit mutatott, az még csak a kezdet. A világklasszissá válás kezdete.

2023.08.14 21:34:44

Légiósok nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Légiósaink reménybeli sikere a többiek számára is kaput nyithat, egy jó szellemű futballista véleményére ugyanis odafigyelnek az értelmes klubvezetők. Felelősségük tehát dupla, de elég, ha megbecsülik magukat, a többi, mondhatni, egy futballkultúra nagyköveti munkájának bónuszaként következhet.