SMAHULYA ÁDÁM
2023.06.02 18:32 Frissítve: 2023.06.02 19:43

Légiósok: a Barca sztárja érkezhet Kerkez Milos helyett

Spanyol és portugál lapértesülések szerint a Benfica Jordi Albát szerződtetné, ha nem tudja megszerezi Kerkez Milost.

Jordi Alba a Barcától már elbúcsúzott, Lisszabonban folytatja? (Fotó: Getty Images)

Portugál lapértesülések szerint egyre kisebb az esély arra, hogy Kerkez Milos a Benficához igazol, mivel a lisszaboni klub nem tudott megegyezni az AZ Alkmaarral. Sőt, az O Jogo pénteken már azt írta, hogy a magyar válogatott balhátvéd biztosan nem igazol a nyáron a portugál csapathoz. Álex Grimaldo távozása miatt azonban ezen a poszton mindenképpen erősítenie kell a Benficának, és egybehangzó spanyol, illetve portugál források szerint a klub első számú kiszemeltje az FC Barcelonától tizenegy év után távozó Jordi Alba.

A 34 éves futballistának még hátra volt egy év a szerződéséből, de közös megegyezéssel megszüntette azt, így az idény végén távozik a katalánoktól, és szabadon igazolható lesz. Ez mindenképpen mellette szól, akárcsak a nemzetközi rutin. Az FC Barcelonával hatszor nyerte meg a spanyol bajnokságot, 2015-ben BL-győztes lett, 2012-ben Európa-bajnoki címet ünnepelhetett a spanyol válogatottal, és eddig 91-szer szerepelt a nemzeti csapatban. Sokatmondó, hogy az új szövetségi kapitány, Luis de la Fuente is behívta őt a Nemzetek Ligája négyes döntőjére készülő keretbe.

Hosszú távon viszont – Kerkez Milossal ellentétben – nyilvánvalóan nem jelent megoldást a Benficánál. A hírek szerint a BL-döntős Internazionale is érdeklődik a spanyol bekk iránt, de a Marca úgy tudja, hogy egyelőre nem érkezett érte hivatalos ajánlat. A madridi lap azt is hozzáteszi, hogy Jordi Alba célja az, hogy továbbra is magas szinten, egy BL-szereplő csapatban futballozzon, így kevés az esély arra, hogy Szaúd-Arábiába vagy az Egyesült Államokba igazol.

2023.09.02 23:29:32

Légiósok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Jobban érdekel, mire viszi, mint akármelyik import a mi kis bajnokságunkban.

2023.09.01 23:18:36

Légiósok nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Az edzők pedig, ha eleinte szólnak is, később belefásulnak, kerülik az ütközéseket. Úgy teszik a dolgukat, hogy munkájuk elnyerje a vezetők tetszését. Ha pedig beüt a mennykő, menniük kell – persze, hogy közös megegyezéssel.

2023.08.21 19:37:06

Légiósok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A helyén van, és amit mutatott, az még csak a kezdet. A világklasszissá válás kezdete.

2023.08.14 21:34:44

Légiósok nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Légiósaink reménybeli sikere a többiek számára is kaput nyithat, egy jó szellemű futballista véleményére ugyanis odafigyelnek az értelmes klubvezetők. Felelősségük tehát dupla, de elég, ha megbecsülik magukat, a többi, mondhatni, egy futballkultúra nagyköveti munkájának bónuszaként következhet.