M. B.
2023.06.01 10:21 Frissítve: 2023.06.01 10:31

Légiósok: Milos lélekben már a Benficánál van – Szebasztijan Kerkez

Egyre közelebb jár a portugál élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Primeira Liga) jelenlegi évadát megnyerő Benfica ahhoz, hogy átigazolja a holland AZ magyar válogatott balhátvédjét, Kerkez Milost – írja a vezető portugál sportlapok közé tartozó Record.

 

Kerkez Milos átigazolása a célegyenesben van (Fotó: Getty Images)

A portugál sportlap információi szerint a „sasok” minden személyes feltételről megegyeztek a játékossal, de egyelőre nem tudtak dűlőre jutni jelenlegi klubjával az átigazolási összeggel kapcsolatban. Portugál sajtóhírek szerint a Benfica körülbelül 10 millió eurót (illetve további kétmilliót teljesítménybónuszok formájában) adna Kerkezért, ellenben a hollandok 20-25 millióra srófolták fel a magyar tehetség vételárát.

Ezzel kapcsolatban újdonság, hogy a friss portugál bajnok sportigazgatója, Rui Pedro Braz elutazott Hollandiába, hogy véglegesítse a transzfer részleteit – ennek értelmében a két egyesületnek sikerült megegyeznie Kerkez vételáráról, így célegyenesben van a 19 éves balhátvéd átigazolása.

Mindeközben exkluzív interjút adott a Recordnak Szebasztijan Kerkez, Milos édesapja,  aki arról beszélt, hogy fia a beérkezett ajánlatok széles választéka ellenére a portugál fővárosban képzeli el a jövőjét.

„Ha Milos tényleg a Benficában köt ki, akkor számára ez egy megvalósult álom lesz. Lélekben ő már Lisszabonban van. Több mint tíz különböző ajánlatot kaptunk, szóval ha csak a pénz érdekelt volna minket, akkor Angliába mentünk volna” – nyilatkozta Szebasztijan Kerkez.

 

2023.09.02 23:29:32

Légiósok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Jobban érdekel, mire viszi, mint akármelyik import a mi kis bajnokságunkban.

2023.09.01 23:18:36

Légiósok nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Az edzők pedig, ha eleinte szólnak is, később belefásulnak, kerülik az ütközéseket. Úgy teszik a dolgukat, hogy munkájuk elnyerje a vezetők tetszését. Ha pedig beüt a mennykő, menniük kell – persze, hogy közös megegyezéssel.

2023.08.21 19:37:06

Légiósok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A helyén van, és amit mutatott, az még csak a kezdet. A világklasszissá válás kezdete.

2023.08.14 21:34:44

Légiósok nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Légiósaink reménybeli sikere a többiek számára is kaput nyithat, egy jó szellemű futballista véleményére ugyanis odafigyelnek az értelmes klubvezetők. Felelősségük tehát dupla, de elég, ha megbecsülik magukat, a többi, mondhatni, egy futballkultúra nagyköveti munkájának bónuszaként következhet.