Kovács Dániel: Hamar megkaptam a bizalmat, Görögország remek erőfelmérő

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.03.04. 17:04
Kovács Dániel a Fehérvártól Görögországba igazolva harcol a válogatottságért (Fotó: Árvai Károly, archív)
A Sportrádió Hazafutás című műsorában Szabó Bence beszélgetett a görög labdarúgó-bajnokságban szereplő Volosz magyar kapusával, Kovács Dániellel. Szóba került a válogatottság, a Ferencváros és a kapuvédő remek teljesítménye az Olympiakosz ellen.

 

December végén Kovács Dániel a Fehérvár FC csapatától a görög élvonalban szereplő Voloszba szerződött. „A hegyoldalban van a fél város, szóval fantasztikus. A foci része sem alakult rosszul, pontosan egy hónappal a megérkezésem után már kezdő voltam. Az alsóházba kerültünk, így a bennmaradás lehet a reális cél” – mondta a görögországi viszonyokról Kovács.

A 30 éves kapushoz hasonlóan Nagy Gergely is a görög élvonalban játszik, míg Gróf Dávid a másodosztályban futballozik, Kovács azonban elmondta, nem járnak össze a görögországi magyar légiósok: „Annyira nem kommunikálunk egymással, Gerivel beszéltem pár szót, amikor egymás ellen játszottunk. Sajnos ott meg is sérült, és azóta nem is játszott, bízom benne, hogy nem komoly. Alapvetően nem vagyunk annyira közel, tehát nem egyvárosnyi távolságra élünk, hogy össze tudjunk járni.”

Kovács legutóbb vasárnap, az Olympiakosz ellen játszott, ahol megsérült a feje és három gólt is kapott, mégis ő kapta a legjobb értékelést. „A hatodik percben kaptunk egy piros lapot, az megpecsételte a sorsunkat. Az Olympiakosz dominált végig, így majdnem kilencven percen át játszottunk tíz emberrel, azért elég valószínű volt, hogy ők fognak nyerni. Attól függetlenül, hogy kikaptunk, nem volt rossz futballélmény” – mesélte Kovács, aki kitért arra is, hogy az öltözőben szó volt a Ferencvárosról is. „Én azt mondtam, hogy izgalmas, ki-ki párharc lesz. Volt utána némi negatív visszhang, főleg a második meccsen, hogy az Olympiakosz eléggé lefutballozta Fradit, és picit többet vártak, főleg, hogy az Olympiakosz sincsen annyira jó passzban.”

Kovács a Volosszal a görög bajnokság alsóházába került, céljuk a bennmaradás kiharcolása. Elmondta még, hogy nem bánta meg a klub- és országváltást. „Jó állapotban érkeztem Görögországba, ezért is kaptam meg hamar a bizalmat. Remek erőfelmérőt jelent ez nekem, ezért is igazoltam ide. Szuper formában érzem magam, tegnap az Olympiakosz ellen az értékelések alapján a meccs embere voltam.”

„Minden magyar játékosnak célja a válogatottság. Tóth Balázs is fantasztikus formában véd, Demjén Patrik is volt már párszor válogatott, ez nekik előnyt jelenthet. Talán az én oldalamra billentheti a mérleget, hogy külföldön ilyen szintű csapatok ellen játszhatok” – beszélt Kovács arról, mennyi esélye van a válogatottságra.

A TELJES BESZÉLGETÉS IDE KATTINTVA TEKINTHETŐ MEG!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik