Légiósok: Gazdag Dániel le akarja zárni a párharcot

CSERHÁTI ANDRÁSCSERHÁTI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2023.11.08. 11:16
null
Gazdag Dániel „veri az ütemet” a Philadelphia játékának, a magyar válogatott támadó jól futballozik, és rendre magabiztosan értékesíti csapata tizenegyeseit (Fotó: Philadelphia Union)
Gazdag Dániel, a Philadelphia Union magyar támadója a Keleti főcsoport elődöntőjébe vágyik, de ehhez újra nyerni kell a New England ellen. A futballista beszélt még a repülésről és a válogatottról is.

 


Már csak egy lépés választja el a Keleti főcsoport elődöntőjétől Gazdag Dánielt és csapatát, a Philadelphia Uniont: a két nyert mérkőzésig tartó párharc első felvonását Gazdagék nyerték meg (3–1) a New England ellen, a következő fellépésre magyar idő szerint csütörtök hajnalban kerül sor idegenben.

„Az első meccsen összességében teljesen megérdemelten, simán győztünk, már három nullra is vezettünk – mondta lapunknak Gazdag Dániel, a Philadelphia Union 27 esztendős, 21-szeres válogatott támadója. – A siker mellett természetesen annak is nagyon örültem, hogy én szereztem a vezető gólunkat, még nagyobb önbizalommal játszottam ezután. Újra tizenegyesből találtam be, mint az idényben már oly sokszor: a tizenöt gólomból tizenkettőt így lőttem... Büszke vagyok arra, hogy továbbra is százszázalékos a mérlegem tizenegyesből, hiszek abban, hogy ezt a sorozatot még sokáig nyújtom. Nyilván jó nekem, hogy sok tizenegyest adnak meg csapatomnak a játékvezetők, de ezekkel a lehetőségekkel élni is kell. A második meccsen mindenképpen le akarjuk zárni a továbbjutás kérdését. A malmunkra hajthatja a vizet, hogy a New Englandnek jönnie, támadnia kell, nem hiszem, hogy a tizenegyesbárbajra hagyná a döntést: ugye döntetlen esetén azonnal következnek a tizenegyesek. Így, az idény végén már minden mérkőzés számít, nekünk is lényeges, hogy minél hamarabb továbbjussunk, nem akarjuk az utolsó meccsre hagyni a döntést. A csapat bizonyította, jobb a New Englandnél, de ezt újra meg kell mutatnunk. Az már eldőlt, hogy ha továbbjutunk, a Cincinnati ellen következne az elődöntő: már korábban is mondtam, hogy a Cincinnati nem véletlenül végzett az élen az alapszakaszban, a legmagabiztosabb és legkiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtotta. Előre hozott döntő lehetne a meccsünk, de előbb le kell zárnunk a negyeddöntőt.”

A volt kispesti Gazdag Dániel korábban rettegett a repüléstől, de elmondása szerint ezt már részben kinőtte, így nyugodtan várta az utat Foxborough-ba.

„Szerencsére most nem kellett messzire mennünk, mindössze ötvenperces út várt ránk repülővel – ilyenkor vagy filmet, sorozatot nézek, esetleg könyvet olvasok, vagy csak beszélgetünk a többiekkel. Akkor kicsit izgatottabb vagyok, amikor Magyarországra utazom, s az Atlanti-óceán felett repülünk, de közel sem félek annyira, mint korábban: annyi időt töltöttem már a levegőben, hogy leküzdöttem a félelmemet.”

Márpedig hamarosan újra útra kell kelnie, Marco Rossi szövetségi kapitány ugyanis számít rá november 16-án a Bulgária elleni idegenbeli, illetve a három nappal későbbi, Montenegró elleni hazai Európa-bajnoki selejtezőn.

„Nagyon meglepődtem a híren, hogy Bulgária zárt kapuk mögött rendezi a mérkőzést ellenünk, ráadásul nem Szófiában, hanem Plovdivban: megdöbbentem és nem értettem. Ennyi erővel bármelyik szövetség bejelentheti, hogy nem akar nézőket látni a lelátón... Sajnálom a magyar drukkereket, hiszen sokan velünk tartottak és segítettek volna. Már futballoztam zárt kapus meccsen, teljesen más, mint amikor nézők is vannak: a nagy csöndben mindenki hallja a másikat, nem ilyen atmoszférára vágyik egy futballista. De ez van, a lényeg, hogy minél hamarabb biztossá tegyük a kijutásunkat a jövő évi Eb-re, már Plovdivban.”

Mint ismert a hátralévő két összecsapáson elég egy pontot szerezni ahhoz, hogy a magyar válogatott ott legyen a 2024-es németországi Európa-bajnokságon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik