MLS: Messi mezéből adták el a legtöbbet, Gazdag Shaqirit megelőzve 23.

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.09.30. 14:42
null
Lionel Messi mezéből adták el a legtöbbet (Fotó: Getty Images)
Az Egyesült Államok élvonalbeli labdarúgó-bajnoksága, az MLS honlapján tette közzé, milyen mezekből fogyott a legtöbb a 2023. január 1. és 2023. szeptember 12. között. Aligha meglepő módon a júliusban az Inter Miamihoz szerződő hétszeres aranylabdás klasszisnak, Lionel Messinek a mezét vették a legtöbben, de a legjobb 25 között ott van a Philadelphia Union magyar válogatott támadója, Gazdag Dániel is, aki 23.

 

Lionel Messi mögött második helyen a St. Louis City SC játékosának, Joao Klaussnak a mezét keresték a legtöbben, míg harmadik lett a Nashville SC támadó középpályása, Hany Mukhtar, a Manchester Unitedban is megfordult mexikói válogatott Javier „Chicharito” Hernández a 12., a világbajnok spanyol középpályás Sergio Busquets 13., a Barcelonából Los Angelesbe szerződő Riqui Puig 15, a top 25-ös lista 23. helyére pedig felkerült a Philadelphia Union magyar támadója, Gazdag Dániel, aki megelőzi a 25. helyezett svájci klasszist,Xherdan Shaqirit.

A listán 13 különböző nemzet képviseltetik magukat, a legnagyobb létszámmal az amerikaiak szerepelnek (6), őket az argentinok (4) követik.

A listán szereplők közül hatan szerepeltek az amerikai válogatottban, tízen voltak világbajnokságon és közülük hárman nyertek vb-t, kilencen szerepelnek az MLS 2023-as All Star-csapatából, öten pedig első évüket töltik a ligában.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik