Légiósok: Egy őrült balhátvéd vagyok – Kerkez Milos

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.07.20. 16:11
null
Kerkez Milos valóra váltotta az álmát, a Premier League-ben fog játszani (Fotó: afcb.co.uk)
Mint arról beszámoltunk, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) érdekelt Bournemouth színeiben folytatja pályafutását Kerkez Milos, a magyar válogatott 19 éves balhátvédje. A holland AZ Alkmaartól érkező játékos a délnyugat-angliai klub YouTube-csatornájának adta első interjúját kontraktusa aláírását követően.

„Nagy döntés volt idejönni, de gyerekkorom óta arról álmodoztam – mind mindenki más –, hogy egyszer a világ legjobb bajnokságában, a Premier League-ben fogok szerepelni. – mondta Kerkez Milos. – Nagy szó, hogy egy olyan klub, mint a Bournemouth, esélyt ad nekem, szóval nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek. Végső soron a tisztelet, amit én és a családom kaptam, az döntött a Bournemouth javára. A klub képviselői meglátogattak minket az otthonunkban, hogy beszéljenek nekünk az itteni projektről, s ez nagy szerepet játszott abban, hogy ide jöttem.”

„Nem tudtam, hogy én vagyok a tizedik (magyar játékos a PL-ben – a szerk.), de magyarként büszkeség tölt el, hogy ebben a ligában játszhatok, és remélem, odahaza a magyar emberek is büszkék rám. (...) Itt játszanak a legjobb játékosok, nem beszélve a Premier League-ben tapasztalható sebességről és játékintenzitásról, de ez nem ismeretlen a számomra, hiszen a West Hammel már összecsaptam az Ekl elődöntőjében. Tudom, mi vár rám, készen állok a kihívásra” – mondta az angol élvonalról a 19 éves balbekk.

„Egy őrült balhátvéd vagyok – mondta Kerkez, amikor arra kérték, hogy jellemezze magát, mint futballistát. – Szeretek védekezni, szerelni, élvezem a kemény párharcokat, de támadásban is szeretem segíteni a csapatomat. Azt is mondhatnám, hogy a DNS-emben van az, hogy fel-alá nyargalászok a pályán, de végső soron szeretem ezt csinálni.”

„Az edzőnek (Andoni Iraola – a szerk.) is nagy szerepe volt abban, hogy a klubhoz kerültem. Ő a spanyol labdarúgásból érkezik, és a filozófiája közel áll hozzám. (...) Hogy mennyit fogok játszani, azt az edző fogja eldönteni. Én készen állok arra, hogy százszázalékos teljesítményt nyújtsak a pályán” – nyilatkozta Kerkez új mesteréről, valamint a lehetséges szerepéről a csapaton belül. Végül, de nem utolsósorban a szeptemberi Szerbia–Magyarország Európa-bajnoki selejtező is szóba került.

„Szerbiában születtem, de szerb-magyar kettős állampolgár vagyok. A nagyanyám magyar, így kaptam meg a magyar papírokat. Miután a magyar szövetség meghívott, a családommal együtt úgy döntöttem, hogy a magyar válogatottban fogok játszani, nagy megtiszteltetés számomra, hogy a címeres mezt viselhetem. A Szerbia elleni meccsünk nehéz lesz, mivel mi vagyunk a két első számú favorit a csoportelsőség szempontjából. Nemcsak nekem, hanem a családom és a barátaim számára is izgalmas lesz ez a meccs, mindenki kint lesz a lelátón, és majd meglátjuk, melyik csapat nyeri meg a csoportot. Én mindenesetre már nagyon várom” – mondta Kerkez Milos.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik