NB III: Zsóriék gáláztak, a Kelen feljutott, a Tatabánya nem

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.15. 19:22
null
A DVSC II könnyedén győzött a Tiszafüred ellen (Fotó: dvsc.hu)
A labdarúgó NB III-ba jutásért zajló osztályozókon szombaton a visszavágókat rendezték meg a megyei bajnokok között: feljutott a Bicske, a DVSC II, a Balatonlelle és a BLSZ-győztes Kelen SC.

 

A Tatabányai FC 2016-os megszűnését követően lehetett volna ismét harmadosztályú csapata Komárom-Esztergom megye székhelyének, miután a Tatabányai SC megnyerte a megyei bajnokságot, és osztályozót játszhatott a feljutásért, de a Bicske ellen az idegenbeli 0–0 után hazai pályán 1–0-s vereséget szenvedett.

A DVSC II az idegenben 2–0-ra megnyert első meccs után nyolc, az élvonalbeli kerethez tartozó játékossal állt fel a Tiszafüred elleni osztályozó visszavágóján, és már a 10. percben megszerezte a vezetést Zsóri Dániel révén. A csatár a második félidőben duplázott, és 6–0-ra győzött a „kis Loki”, amely 8–0-s összesítéssel jutott fel az NB III-ba.

A fővárosi, XI. kerületi Kelen SC története legnagyobb sikere érdekében lépett pályára a Békéscsaba Előre II ellen az idegenben elért 1–1-es döntetlen után. A visszavágón a vendégek szerezték meg a vezetést, ám a Kelen a második félidőben fordítani tudott, a 2–1-es végeredményt az utánpótlás-válogatott Tímári Normann állította be (akit a találata után ki is állítottak). A Kelen így a Budapest-kupa és BLSZ I. osztályának megnyerése után a feljutást is kiharcolta, és először szerepelhet a harmadosztályban.

A Balatonlelle–Hévíz meccsen nem született gól, így az első mérkőzésen elért idegenbeli találatuknak köszönhetően a somogyiak jutottak fel.

OSZTÁLYOZÓ AZ NB III-BA JUTÁSÉRT, VISSZAVÁGÓK
Tatabányai SC
(Komárom-Esztergom megyei)–Bicske (Fejér) 0–1 (Farkas M. 18.)
Az NB III-ba jutott: a Bicske, 1–0-s összesítéssel

DVSC II (Hajdú-Bihar)–Tiszafüredi VSE (Jász-Nagykun-Szolnok) 6–0 (Zsóri 10., 50., Nagy K. 15., Damásdi 23., Pintér Á. 83., 88.)
Az NB III-ba jutott: a DVSC II, 8–0-val

Balatonlelle SE (Somogy)–Hévíz SK (Zala) 0–0
Az NB III-ba jutott: a Balatonlelle, 1–1-gyel, idegenben szerzett góllal

Kelen SC (Budapest)–Békéscsaba 1912 Előre II (Békés) 2–1 (Koós 80., Tímári 94., ill. Tóth D. 33.)
Az NB III-ba jutott: a Kelen SC, 3–2-vel

Visszalépések és licencmegtagadások miatt játék nélkül feljutott: FC Hatvan (Heves), Lipót Pékség SE (Győr-Moson-Sopron), VLS Veszprém (Veszprém), Balassagyarmati VSE (Nógrád), Ózdi FC (Borsod-Abaúj-Zemplén), Dabas-Gyón FC (Pest)

A harmadosztályból a 2018–2019-es idény végén kiesett: Tállya KSE (Borsod-Abaúj-Zemplén), Salgótarjáni BTC (Nógrád), Cigánd SE (Borsod-Abaúj-Zemplén), Sajóbábony VSE (Borsod-Abaúj-Zemplén), Hódmezővásárhelyi FC (Csongrád), Paksi FC II (Tolna), Makó FC (Csongrád), Pénzügyőr SE (Budapest), Csepel FC (Budapest), Tarr Andráshida SC (Zala)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik