NB III: Lisztes döntő gólt szerzett, hengerelt a Szeged

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.31. 20:37
A labdarúgó NB III mindhárom csoportjában váltás történt a tabella tetején a 3. forduló szombati játéknapján: Keleten a még mindig százszázalékos Tiszaújváros, a Középcsoportban a Szeged, a Nyugatiban a Csepel vette át a vezetést. Lisztes Krisztián győztes gólt szerzett az újabb pesti derbit nyerő Soroksárban.

KELETI CSOPORT. A Létavértes hazai pályán 1–0-ra kikapott a Kazincbarcikától, így már csak a Tiszaújváros százszázalékos: utóbbi nagy csatában fordított és nyert a Jászapáti ellen egy három piros lapot (két újvárosit, egy jászapátit) hozó meccsen. Az eddigi listavezető létaiakat megelőzte legyőzője, valamint a Cigándot leiskolázó Hajdúböszörmény is. Montvai Tibor ismét gólt lőtt a Felsőtárkányban, de ez mit sem ért a DVSC-DEAC ellen, amely Molnár Tamás mesterhármasával és Korhut Mihály góljával könnyedén hazavitte a három pontot. Megszerezte első győzelmét a Ferencváros második csapata: Lipcsei Péter tanítványai hátrányba kerültek Putnokon, de Erdei Gábor és Marcinaskó Marcell révén a 80. percre fordítottak. A REAC-nak továbbra sem megy idegenben, a Hatvan simán legyőzte. Továbbra is pont nélkül áll az Eger, amely az eddig szintén lenullázott Nyírbátor vendégeként kapott ki.KELETI CSOPORT. A Létavértes hazai pályán 1–0-ra kikapott a Kazincbarcikától, így már csak a Tiszaújváros százszázalékos: utóbbi nagy csatában fordított és nyert a Jászapáti ellen egy három piros lapot (két újvárosit, egy jászapátit) hozó meccsen. Az eddigi listavezető létaiakat megelőzte legyőzője, valamint a Cigándot leiskolázó Hajdúböszörmény is. Montvai Tibor ismét gólt lőtt a Felsőtárkányban, de ez mit sem ért a DVSC-DEAC ellen, amely Molnár Tamás mesterhármasával és Korhut Mihály góljával könnyedén hazavitte a három pontot. Megszerezte első győzelmét a Ferencváros második csapata: Lipcsei Péter tanítványai hátrányba kerültek Putnokon, de Erdei Gábor és Marcinaskó Marcell révén a 80. percre fordítottak. A REAC-nak továbbra sem megy idegenben, a Hatvan simán legyőzte. Továbbra is pont nélkül áll az Eger, amely az eddig szintén lenullázott Nyírbátor vendégeként kapott ki.

KÖZÉPCSOPORT. Az eddig hibátlan Maglód hazai pályán 3–1-re kikapott a Honvéd akadémistáitól (Bobál Gergely duplázott a kispestieknél), így kénytelen volt átengedni az első helyet a Szegednek, amely nem kímélte a Bölcskét. Geiger Norbert, a múlt héten is eredményes Germán Tamás, valamint Kalmár Ferenc már a szünetre eldöntötte a meccset, a szegedi terméshez Kalmár a fordulás után hozzátett még egy gólt. Egy héten belül a második pesti derbijét nyerte meg a Soroksár, amely az ESMTK után most az eddig veretlen Rákosmente vendégeként nyert, a meccs egyetlen gólját Lisztes Krisztián szerezte. A Videoton II az utolsó tíz percben kapott három gól következtében elveszítette a veretlenségét (az orosházi Baranyai Béla két góllal hálálta meg, hogy becserélték), míg a nagy múltú Komló továbbra is nyeretlen, a Bányász hazai pályán kapott ki a Monortól Magyar Gergő lefújás előtti percekben szerzett góljával.

NYUGATI CSOPORT. A Csepel Teplán János, Szluka János és Zimermann Zoltán góljával idegenben legyőzte az egy hete Veszprémben hatot vágó Balatonfüredet, és a csoport első helyére ugrott. A „szigetországiak" előzéséhez az is kellett, hogy az eddig százszázalékos Újbuda 4–3-ra kikapjon Csákváron. Az első fordulóbeli sima vereség után lendületbe jött a Budaörs is, amely a Tököl után a Dorognak is négyet vágott – igaz, az utolsó tíz percre még 1–1-gyel fordultak a csapatok, Tüske Roland második gólja, valamint Házi Bence és Bárányos Zsolt első budaörsi találata csak a végjátékban jött. A Tököl megszerezte első győzelmét, áldozata az 56. perctől emberhátrányban játszó Diósd volt.

NB III, KELETI CSOPORT
3. FORDULÓ (augusztus 31.–szeptember 1.)
Szombat
Hatvan–REAC 3–0
Nyírbátor–Eger 3–1
Létavértes–Kazincbarcika 0–1
Putnok–Ferencváros II 1–2
Felsőtárkány–DVSC-DEAC 1–4
Tiszaújváros–Jászapáti 2–1
Hajdúböszörmény–Cigánd 3–0
Vasárnap
Ebes–Veresegyház 17.30
TABELLA

NB III, KÖZÉPCSOPORT
3. FORDULÓ (augusztus 31.–szeptember 1.)
Szombat
Szeged–Bölcske 4–0
Maglód–Honvéd-MFA 1–3
Komló–Monor 0–1
Rákosmente–Soroksár 0–1
Orosháza–Videoton II 3–0
Vasárnap
Dabas–Gyula 17.00
ESMTK–Szekszárd 17.30
Dunaharaszti–Baja 17.30
TABELLA

NB III, NYUGATI CSOPORT
3. FORDULÓ (augusztus 30.–szeptember 1.)
Péntek

Győri ETO II–Mosonmagyaróvár 1–0
Szombat
Dorog–Budaörs 1–4
Tököl–Diósd 2–0
Balatonfüred–Csepel 1–3
Csákvár–Újbuda 4–3
Vasárnap
BKV Előre–Körmend 17.30
Andráshida–Veszprém 17.30
Haladás II–Nagyatád 17.30
TABELLA

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik