Patai Gergely
2021.10.31 16:50 Frissítve: 2021.10.31 20:45

Csillagos ötös: esélyt sem adott a Vasas a Dorognak

A labdarúgó NB II 14. fordulójában a Vasas már három perc elteltével vezetést szerzett a Dorog ellen, majd a szünet előtt Pátkai Máté révén megduplázta előnyét. A fordulás után is az angyalföldiek akarata érvényesült, Feczesin Róbert duplázott, és Hinora Kristóf, valamint Iyinbor Patrick is betalált, így a fővárosi együttes ötgólos győzelmet aratott.

Magabiztos győzelmet aratott a Vasas a Dorog felett (Fotó: Árvai Károly)

 

LABDARÚGÓ NB II
14. FORDULÓ

VASAS FC–DOROGI FC 5–0 (2–0)
Budapest,
Illovszky Rudolf Stadion, 1100 néző. Vezette: Antal Péter (Varga Gábor, Ország Péter)
VASAS: Jova – Szivacski, Iyinbor, Otigba, Silye – Berecz Zs. (Hidi M. S., 82.), Pátkai (Szilágyi Sz., 77.), Hinora (Sztojka, 77.) – Pekár (Balajti, 61.), Feczesin, Radó (Márkvárt, 61.). Megbízott edző: Desits Szilárd
DOROG: Mursits – Kárász, Dlusztus, Keresztes, Papp M. – Nagyházi (Lőrincz, 56.) – Oldal (Girsik, 56.), Hajdú (Pohner, 56.), Csillag D. (Szabó L., a szünetben), Szerencsi – Szedlár (Pálinkás, 76.). Vezetőedző: Fenyvesi László
Gólszerző: Feczesin (4., 71.), Pátkai (39.), Hinora (50.), Iyinbor (84.)
MESTERMÉRLEG
Desits Szilárd: – Szinte hibátlan teljesítményt nyújtottunk, végig jó felfogásban játszott a csapat, sikerült érvényesíteni az akaratunkat. Nem könnyű folyamatos eredménykényszerben futballozni, ilyen szempontból különösen örülök, hogy ezen a mérkőzésen kiszakadt a gólzsák. Végig kapcsolatban voltunk Kuttor Attilával, ez a siker elsősorban az ő érdeme, s innen is mihamarabbi jobbulást kívánok neki.
Fenyvesi László: – A negyedik percben minden felborult, amit előzetesen elterveztünk. Amióta én vagyok a csapat edzője, még nem nyújtottunk ilyen gyenge teljesítményt, hatalmas különbség domborodott ki a két együttes között. Hitehagyottan és gyáván futballoztunk, minden poszton fölénk nőtt a Vasas, amely ekkora különbséggel is megérdemelt győzelmet aratott.

ÖSSZEFOGLALÓ

Ellentétes formában futballozó csapatok randevúztak vasárnap este az Illovszky Rudolf Stadionban: a Dorog a legutóbbi hét fellépéséből hat alkalommal nem tudott betalálni, míg a házigazda Vasas négymeccses veretlenségi sorozattal a háta mögött várhatta a találkozót. Kuttor Attila együttese ráadásul szerdán a kupában is továbbjutott, a Jászberény elleni összecsapással együtt pedig öt mérkőzés óta nem kapott gólt – az angyalföldiek a koronavírusos megbetegedése miatt hiányzó vezetőedző nélkül is arra törekedtek, hogy tovább nyújtsák a jó sorozatot.

Az erőfeszítéseket hamar siker koronázta, ugyanis alig három perc telt el a mérkőzésből, máris vezetett a házigazda, Hinora Kristóf oldalszabadrúgását Papp Máté és Otigba Kenneth is megcsúsztatta, utóbbi Feczesin Róbert elé, aki félfordulatból kilőtte a bal alsó sarkot (1–0). Túlzás lenne azt állítani, hogy a korai gól jót tett a találkozónak, a Vasas ugyanis a vezetés birtokában körülményesebben szövögette a támadásait, míg a vendégek nem tudtak ritmust váltani, Jova Levente keveset találkozott a labdával. Sokáig a túloldalon sem jegyezhettünk fel nagyobb helyzetet, ám a szünet előtt így is betalált a házigazda, Radó András lövése kipattant Mursits Rolandról, az érkező Pátkai Máté pedig közelről megduplázta a Vasas előnyét (2–0).

A fordulás után sem változott a játék képe, az angyalföldiek jó ritmusban futballoztak, s egyre többször veszélyeztettek, Silye Erik és Radó András kihagyott ziccere után Hinora Kristóf már nem hibázott (3–0). A folytatásban is a Vasas akarata érvényesült, Mursits Roland azonban tartotta a lelket csapatában, a dorogiak hálóőre Balajti Ádám tizenegyesét is hárította. Néhány perccel később ugyanakkor már ő is tehetetlen volt, Hinora tanári beadását Feczesin Róbert közelről továbbította a kapuba (4–0). Osztálykülönbség rajzolódott ki a felek között, a vendégek sok hibával és körülményesen futballoztak, míg az angyalföldiek nagyon élvezték a játékot. A i-re a pontot egy szöglet után Iyinbor Patrick tette fel – a Vasas kiütéses győzelmet aratott a Dorog felett, s immár öt mérkőzés óta veretlen a másodosztályban. 5–0

 

PERCRŐL PERCRE

92. perc: Vége a mérkőzésnek, a Vasas kiütéses, ötgólos győzelmet aratott a Dorog felett. Köszönjük megtisztelő figyelmüket! 

Mindössze egyetlen percet hosszabbít a játékvezető. 

87. perc: Hidi tálalt jó ütemben a jobb szélen felfutó Feczesin elé, ám utóbbi lövése elzúgott a keresztléc felett. 

84. perc: GÓL, ÍGY MÁR KIÜTÉS! Balajti szögletét a dorogi védők Iyinbor Patrick elé csúsztatták, aki a hosszún érkezve a bal alsóba gurított. 5–0!

82. perc: Kihasználta utolsó cserelehetőségét is a Vasas, Bereczet Hidi váltotta. 

79. perc: Girsik távoli próbálkozása elkerülte Jova kapuját. 

77. perc: Cseréltek az angyalföldiek is, Pátkait Szilágyi, míg Hinorát Sztojka váltotta. Utóbbi különösen nagy tapsot kapott a hazai publikumtól, rá is szolgált a teljesítményével.

76. perc: Kényszerű változtatás dorogi oldalon, Szedlár helyére Pálinkás érkezett. 

Ami nem ment büntetőből, összejött akcióból a Vasasnak. 

71. perc: GÓL, OTT A NEGYEDIK! Hinora tört be a tizenhatoson belülre, majd Keresztest átfűzve középre passzolt, az érkező Feczesin Róbert pedig Kárászt megelőzve közelről a jobb alsóba gurított. 4–0!

68. perc: Szabó Lukas vette célba a kaput húsz méterről, de Jova szép vetődéssel hárította a lövést. 

66. perc: NINCS BENT! A balra elmozduló Mursits lábbal hárította a csereként beálló Balajti büntetőjét!

65. perc: TIZENEGYES! Márkvárt indítását követően Papp Máté buktatta Hinorát a tizenhatoson belül, a játékvezető habozás nélkül a büntetőpontra mutatott. 

61. perc: Cserélt a Vasas is, Pekár és Radó elhagyta a pályát, helyettük Balajti és Márkvárt érkezett az utolsó félórára. 

56. perc: Három helyen is változtatott Fenyvesi László, Oldal helyett Girsik, Nagyházi helyett Lőrincz érkezett, míg Hajdút Pohner váltotta. 

Támadásban maradt a Vasas, védekezésre kényszerül a Dorog. 

50. perc: GÓL, ISKOLAJÁTÉK! Ragyogóan felépített támadás végén Berecz hozta helyzetbe Hinora Kristófot, aki az átvételt követően, tíz méterről a kapu bal oldalába helyezett. 3–0! 

48. perc: Pátkai indította a bal szélen felfutó Silyét, aki éles szögből nem talált kaput. 

46. perc: A szünetben cserélt a Dorog, Csillag helyén Szabó Lukas folytatja. 

46. perc: Folytatódik a mérkőzés, a Vasas indította útjára a labdát a második félidőben. 

A korai gól alapjaiban határozta meg az első félidő képét (Fotó: Árvai Károly)

A Dorog az elmúlt három mérkőzésén nem szerzett, a Vasas a legutóbbi négyen nem kapott gólt. Ha így marad, mindkét csapat sorozata folyatódik... 

45. perc: Vége az első félidőnek, kétgólos előnyben a Vasas a Dorog ellen. 

43. perc: Csak mondani kellett, Nagyházi emelt kapura húsz méterről, de Jova könnyedén fogta a kissé erőtlen próbálkozást. 

Jova Levente ünneplés helyett nyújt, egyelőre nem tették próbára a dorogi támadók. 

39. perc: GÓL, OTT A MÁSODIK! Radó életerős lövését még bravúrral védte Mursits, ám a kipattanót a második hullámban érkező Pátkai Máté a kapu középébe rúgta. 2–0! 

37. perc: Pekár cselezte be magát a tizenhatoson belülre, majd Berecz elé tálalt, de a dorogi védők felszabadítottak. 

32. perc: Pekár éles beadása Mursits ölében landolt. 

29. perc: Berecz indítását követően Kárász tisztázott Radó elől. 

Nincs nagy iram, a Vasas az előny birtokában megfontoltan szövögeti támadásait, a dorogi kontrák pedig többnyire a felezővonalnál elhalnak. 

25. perc: Szivacski pompás cselsorozat végén Hinorához passzolt, aki éles szögből próbálkozott, de lövése elakadt Keresztes lábában. 

22. perc: Kárász rántotta vissza a bal szélen megiramodó Pekárt, sárga lap járt érte.

19. perc: Hinora szögletét Dlusztus fejelte vissza a mezőnybe, majd Berecz vállalkozott lövésre, de kevéssel célt tévesztett.

15. perc: Csillag kapta a találkozó első sárga lapját. 

14. perc: Papp Máté centerezését követően Nagyházi lövése Radóról vágódott le. 

12. perc: Szivacski éles beadását Kárász csúsztatta ki szögletre.

9. perc: Csillag szabadrúgása veszélyesen kanyarodott középre, de ketten is lesen voltak, így nem tudtak játékba avatkozni. 

Ez gyorsan ment, az első helyzetét gólra váltotta a házigazda. 

4. perc: GÓL, VEZET A VASAS! Hinora oldalszabadrúgását követően Otigba fejjel készített le Feczesin Róbert elé, aki félfordulatból, hat méterről a bal alsó sarokba lőtt. 1–0!

Az angyalföldiek tiszta pirosban, a vendégek tiszta fehérben futballoznak. 

1. perc: Útjára indult a labda az Illovszky Rudolf Stadionban, a Dorog kezdte a mérkőzést.

ELŐZMÉNYEK 

A találkozó előtt a 70. születésnapját ünneplő Zombori Sándort és a nyolcvan esztendős Tamás Gyulát köszöntötték. 

A két csapat eddig negyvenöt alkalommal találkozott egymással, huszonkilenc alkalommal a piros-kékek örülhettek, nyolc-nyolc mérkőzés pedig pontosztozkodással, vagy dorogi sikerrel zárult. Legutóbb 2021 májusában találkoztak a felek, akkor Radó András, Viczián Ádám és Balajti Ádám góljaival 3–0-s angyalföldi siker született. 

Remekül kezdte a bajnokságot a Dorog, amely az első hat bajnokijából négy alkalommal győztesen hagyta el a pályát, ám a folytatásban visszaesett a gárda teljesítménye, az elmúlt hét mérkőzésük közül csupán egyszer tudtak győzni a volt bányászvárosiak. Elsősorban a támadójátékkal lehet elégedetlen Fenyvesi László vezetőedző, a 13 mérkőzésen szerzett 11 gól ugyanis a legkevesebb a mezőnyben, a dorogi alakulat szeptember óta csupán a Soroksárnak tudott betalálni. 

A forduló előtt még második volt, ám a Kecskemét kora délutáni sikerével ideiglenesen a harmadik helyre csúszott vissza a Vasas, amely jó formában és esélyesként fogadhatja a Dorogot. Az angyalföldiek az elmúlt négy mérkőzésükön nem találtak legyőzőre, ráadásul ezeken a találkozókon gólt sem kapott Kuttor Attila együttese. A szakember betegség miatt már a szerdai, Jászberény elleni (1–0) kupamérkőzésen sem ülhetett le a kispadra, azóta pedig igazolódott, hogy elkapta a koronavírust, így ezúttal is Desits Szilárd pályaedző irányít majd az oldalvonal mellől.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés! Lássuk, mire megy egymással a négy forduló óta veretlen Vasas és az előző két bajnokiját elbukó Dorog.

2022.12.04 02:08:06

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Négy gólt szerezve győzte le a Balaton-partiakat az újonc.

2022.12.04 02:15:03

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

A Tisza-parti csapat már a meccs elején büntetőt hibázott, majd nem tudta megőrizni az előnyét.

2022.12.03 17:34:17

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

A Szeged nem bírt a Szparival, így öt mérkőzés is 1–1-gyel végződött a 19. fordulóban.

2022.12.01 08:39:00

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Horváth Dávid vezetőedző irányítása alatt hatodik mérkőzésén maradt veretlen a fővárosi kék-fehér csapat.

2022.12.01 08:39:00

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Már a találkozó elején előnybe került a házigazda, a végjátékban válaszoltak a vendégek.