NB II: Várhidi helyett Kostorják ül le a Kaposvár kispadjára

Vágólapra másolva!
2020.11.22. 07:02
null
Várhidi Péter nem lehet ott a kaposváriakkal ezúttal (Fotó: Somogyi Hírlap/Lang Róbert)
A koronavírus-járvány miatt nem irányíthatja Várhidi Péter vezetőedző a Kaposvárt a PMFC elleni vasárnapi, szomszédvári rangadón a labdarúgó NB II 17. fordulójában. Az együttest Kostorják Zsolt, a gárda kapusedzője trenírozza majd a meccsen, amelyen a felnőttkeretből csak hat mezőnyjátékos, illetve egy kapus lesz bevethető, így az állomány a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia U19-es csapatának labdarúgóival egészül ki – számolt be róla a klub honlapja.


Mint arról korábban beszámoltunk, a válogatott meccsek miatti szünetben a kaposvári szakmai stáb több tagja, illetve sok labdarúgó koronavírustesztje pozitív lett, így a somogyi klub kérte a Pécs elleni mérkőzés elhalasztását, amibe a baranyai klub végül nem egyezett bele.

A meccs előtti újabb tesztelés során további három játékos produkált pozitív Covid–19-mintát, így a kaposvári felnőttkeretből csak hat mezőnyjátékos, illetve egy kapus lesz bevethető a PMFC elleni szomszédvári rangadón. Az állomány így a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia U19-es csapatának játékosaival egészül ki. Ráadásul Várhidi Péter vezetőedző és Disztl László másodedző sem lehet ott a mérkőzésen, így az együttest Kostorják Zsolt, a gárda kapusedzője irányítja majd a vasárnapi találkozón.

Még csak most tanulom a fiatal játékosok neveit, hiszen csupán két közös edzéssel készültünk a mérkőzésre – ecsetelte a klubhonlapnak Kostorják Zsolt. – Ez ezért van így, mert meg kellett várnunk a második teszt eredményét, így csak az utolsó pillanatban állt össze az a keret, amivel elutazunk Pécsre. Hozzáteszem: nem idegen nekem az a feladat, hogy helyettesítem Várhidi Pétert, hiszen erre már korábban volt példa. Igaz, akkor nem voltak ilyen problémák. A hét úgy nézett ki, hogy folyamatosan egyeztettem Várhidi Péterrel és Disztl Lászlóval és eszerint készültünk. Az, hogy ez mire lesz elég, vasárnap kiderül. Egy biztos: ez óriási lehetőség a fiataloknak, hiszen utolsó évesek az akadémián, s most lehetőségük van gyökeret verni az első csapat öltözőjében, főként úgy, hogy egy hét alatt három meccs vár ránk. Veszítenivalónk nincs, mi csak nyerhetünk ebből a helyzetből.”

A rengeteg pozitív teszt miatt a Kaposvár egyébként kérte a 18. fordulóra, jövő hét szerdára kiírt Soroksár elleni mérkőzés elhalasztását is – erről egyelőre nem született döntés.

Pozitív fejlemény is van a somogyiak szempontjából, mégpedig az, hogy a Szabadics Zrt nevű építőipari vállalkozás ebben az idényben is támogatja az együttest, konkrétan negyvenmillió forinttal járul hozzá az NB II-es csapat működéséhez. Az erről szóló szerződést péntek délelőtt írták alá a felek a kaposvári városházán.

NB II
A 17. FORDULÓ PROGRAMJA

13.00: Soroksár SC–FC Ajka
13.00: Szentlőrinc–Budaörs, Kozármisleny
13.00: Békéscsaba 1912 Előre–BFC Siófok
13.00: Dorogi FC–Vasas FC
13.00: DEAC–Szombathelyi Haladás
17.00: Pécsi MFC–Kaposvári Rákóczi FC
17.00: Aqvital FC Csákvár–Debreceni VSC
17.00: Kolorcity Kazincbarcika SC–Szolnoki MÁV FC
17.00: Nyíregyháza Spartacus FC–Szeged-Csanád Grosics Akadémia
19.45: WKW ETO FC Győr–Gyirmót FC Győr (Tv: M4 Sport)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik