NB II: Van egy nagyon furcsa dolog az edzőváltásban – Kapic

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2022.04.12. 19:44
null
Adem Kapic (Fotó: Karnok Csaba/Délmagyarország)
Mint arról beszámoltunk, a labdarúgó NB II-ben szereplő Szeged-Csanád Grosics Akadémia legutóbbi, Vasas elleni meccsén már nem Dragan Vukmir irányított vezetőedzőként. Vukmir a DVTK kispadján ült, noha a szegediek szerint a szerb tréner még mindig a klubjuk alkalmazottja. Adem Kapic, a Szeged sportigazgatója beszélt az esetről a szeged-grosicsakademia.hu oldalon.

 

„Váratlan helyzetbe kerültünk, de fontos meccsre készültünk, és ehhez tiszta fejek kellettek – mondta Adem Kapic a szeged-grosicsakademia.hu oldalon. – Az öltözőben pénteken megbeszéltük a játékosokkal, hogy csak az előttünk álló feladatokra koncentrálunk és megyünk tovább az utunkon, a célunk felé. Szerencsés helyzetben vagyunk, mert összetartó, mentálisan is erős csapatunk van, már a pénteki edzésen éreztük a játékosokon, hogy semmi sem térítheti le őket az útról.”

„Továbbra sem szeretnénk nyilatkozatháborúba belemenni, ugyanakkor vannak olyan tények, amiket nem hagyhatunk szó nélkül. Világos célokat fogalmaztunk meg a volt vezetőedzőnknek, és a teljesítményünk azt mutatja, hogy elfogadta ezeket. Folyamatosan egyeztettünk, és nem jelezte, hogy nem értene egyet törekvéseinkkel. Emellett van egy nagyon furcsa dolog az edzőváltásban. Volt vezetőedzőnk április 7-én írásban beadta a felmondását, a szerződésében harmincnapos felmondási idő szerepel. Ezek alapján a szerződése a Szeged-Csanád GA csapatához köti, a klub alkalmazásában áll, így számomra érthetetlen, hogyan kaphatott engedélyt leülni egy másik csapat kispadjára. Ezt csak akkor kaphatta volna meg, ha a jogviszonyát már rendezte velünk, de ez a mai napig nem történt meg.”

A teljes cikket ide kattintva olvashatja el!

FRISSÍTÉS, 19.00:

A DVTK közleménye változtatás nélkül:

„Dragan Vukmir korábban azonnali hatállyal felbontotta előző klubjával kötött szerződését. A szakember jelenleg érvényes munkaszerződéssel rendelkezik a DVTK-val, minden szükséges hivatalos irat a rendelkezésére állt, hogy a Tiszakécskei LC elleni mérkőzésen irányíthassa a DVTK labdarúgóit, azaz jogszerűen ült vezetőedzőként a diósgyőri kispadon. A DVTK ezzel az ügyet lezártnak tekinti.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik