Mervó szólója nagyot szólt a hajrában az MTK ellen

Vágólapra másolva!
2022.08.07. 17:20
null
Mervó próbál elszakadni a védőitől (Fotó: Löffler Péter/Dunántúli Napló)
A labdarúgó NB II 2. fordulójában a Szentlőrinc egy félidőn át remekül tartotta magát a múlt idényben még élvonalban szereplő MTK ellen, de a fővárosiak a fordulás után gyorsan kettőt is berámoltak a piros-feketéknek. Mervó Bencéék azonban egy pillanatra sem adták fel, és egy pontot otthon tudtak tartani (3–3).

 

LABDARÚGÓ NB II
2. FORDULÓ

SZENTLŐRINC–MTK BUDAPEST 3–3 (1–1)
Szentlőrinc, Szentlőrinci Sporttelep, 800 néző. Vezette:Molnár Attila (Máyer Gábor, Ország Péter)
SZENTLŐRINC: Prokop – Havas, Keresztes B., Nagy Zs. R. – Erdélyi (Farkas M., 70.), Papp G., Németh E., László D. (Németh M., 70.) – Daróczi (Csilus, 61.), Rétyi (Csörgő R., 61.) – Mervó (Bányai, 82.). Vezetőedző: Jeremiás Gergő
MTK: Balázs J. – Varju (Poór, 82.), Szépe, Nagy Zs., Medgyes S. – Lehoczky (Mezei Sz., a szünetben), Kata (Kovács Mátyás, 85.), Bognár I. – Miknyóczki (Kovács Máté, 75.), Futács Németh K. (Stieber Z., a szünetben). Vezetőedző: Bognár György
Gólszerző: Németh E. (12.), Csörgő R. (73.), Mervó (80.), ill. Németh K. (33.), Nagy Zs. (59.), Stieber Z. (63.)
Jeremiás Gergő: – Jól kezdtünk, de utána az MTK fölénybe került, amely nem csoda, hiszen az osztály egyik legjobb csapata, de végig hittünk abban, hogy legalább egy pontot szerezhetünk. Jobb lett volna hármat...
Bognár György: – Nem járattuk elég gyorsan a labdát, meddő volt a mezőnyfölényünk. Három egyes vezetés után meg kellett volna nyerni a mérkőzést. Sok tanulsággal szolgált a találkozó, remélem, a játékosoknak is.

ÖSSZEFOGLALÓ

Jól kezdett a Szentlőrinc az MTK ellen, ha nem nézzük a fővárosiak első percben lesről szerzett és épp ezért meg nem adott gólját. Ezt követően gyorsan megmutatta a piros-fekete alakulat, hogy van ezen a találkozón keresnivalója, és nem sokkal később László Dávid lecsúszott beadása majdnem be is hullott a kapuba.

Meglephette Bognár György alakulatát a lőrinciek akarata, hiszen az első gólt is ők szerezték. Gyors ellenakció végén Németh Erik bújt ki két védő közül, s Daróczi nagyszerűen meg is találta. Előbbi nem is habozott, s egy igazítás után 14 méterről, kicsit jobbról a jobb alsóba gurított. Balázs Józsefnek esélye sem volt elérni a labdát.

A góltól felbátorodott a Lőrinc, nyomás alá helyezte ellenfelét, és szép, kis passzos akciókat is vezetett. A 18. percben úgy tűnt, ez góllá is érik, hiszen előbb Erdélyi tüzelhetett tizenhatról, a lövése egy védőben akadt el, majd a gyors labdaszerzés után Rétyi ollózott pontatlanul. A huszadik perc környékén viszont megtalálta a ritmusát a vendégegyüttes, és elkezdte irányítani a találkozót. Sokáig lövőhelyzetig sem tudott eljutni a keményen védekező hazaiakkal szemben, a 33. percben viszont a belöbbölt labdára remekül indult be Németh Krisztián, és a tőle elvárható higgadtsággal, kapásból a bal alsó sarokba helyezett.

A második játékrészben felborulni látszott a pálya, előbb Nagy Zsombort találta meg egy társ remek helye: nem is hibázott az MTK játékosa, és megfordította a mérkőzést. A szünetben beálló Stieberre sem sokat kellett várni, hogy beköszönjön, ez a 63. percben jött el. A támadó Futáccsal kényszerítőzött, majd két csel után kilőtte a bal alsót.

A Szentlőrinc rázott egyet magán, és izgalmassá tette az utolsó perceket. Előbb egy kontra végén Csörgő Raul lőtt nagyon nyugodtan a jobb alsóba jobbról, majd Mervó mutatott be elképesztő szólót a védők között, és 15 méterről a bal alsóba lőtt, amivel újból egálba hozta a meccset.

A fővárosiaknál emiatt kissé el is szakadt a cérna, a találkozó végén nem riadtak vissza egy-két durvább megoldástól sem, az eredmény viszont már nem változott. 3–3

NB II, 2. FORDULÓ
Augusztus 7.
Nyíregyháza Spartacus FC–Szombathelyi Haladás 0–1
Dorogi FC–Gyirmót FC Győr 1–4
Szentlőrinc–MTK Budapest 3–3
Aqvital FC Csákvár–BFC Siófok 1–0
Credobus Mosonmagyaróvár–FC Ajka 2–1
HR-Rent Kozármisleny–Tiszakécskei LC 3–1
Budafoki MTE–Pécsi MFC 2–2
ETO FC Győr–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 1–2
Békéscsaba 1912 Előre–Kolorcity Kazincbarcika SC 6–1
Augusztus 8.
20.15
: Diósgyőri VTK–Soroksár SC (Tv: M4 Sport)

AZ ÁLLÁS
1. Gyirmót FC Győr228–1+76
2. MTK Budapest2115–4+14
3. Pécsi MFC2113–2+14
4. Szombathelyi Haladás2112–1+14
4. FC Csákvár2112–1+14
6. Békéscsaba 1912 Előre2116–2+43
7. FC Ajka2114–2+23
8. Soroksár SC113–1+23
9. Kozármisleny2114–40 3
10. Szeged-Csanád Grosics Akadémia2113–30 3
11. Mosonmagyaróvár2112–20 3
11. ETO FC Győr2112–20 3
13. BFC Siófok2111–10 3
14. Tiszakécske2112–3–13
15. Kazincbarcika2113–6–33
16. Budafoki MTE2112–5–31
17. Szentlőrinc SE2113–7–41
18. Diósgyőri VTK110–1–10
19. Nyíregyháza Spartacus220–2–20
20. Dorogi FC221–6–50

 

PERCRŐL PERCRE

Vége a mérkőzésnek, a Szentlőrinc nagy hajrával megmentett egy pontot, 3–3!

90+2. perc: A fiatalabbBognár György is kiérdemelt egy sárgát.

90. perc: Német Márk is besárgult.

86. perc: Poóris besárgult.

85. perc: Cserél az MTK, Kata helyére Kovács Mátyás állt be

82. perc: Cserél mindkét csapat! Mervó helyett Bányai, Varju helyett Poór folytatja.

80. perc: GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL! Egyenlít a Szentlőrinc! Elképesztő! Mervó szólózott végig az MTK térfelén, majd 15 méterről jobbal kilőtte a bal alsót! 3–3

78. perc: GÓÓÓÓÓÓÓL! Szépít a Szentlőrinc! Csörgő Raul lépett ki egy kontra végén, és gurított jobból a jobb alsóba. 2–3

77. perc: Kovács Máté jelezte is, hogy pályára lépett, 16 méterről középről lőtt, de Prokop hárított!

75. perc:Miknyóczkihelyére5Kovács Máté érkezett az MTK-ba.

73. perc:Farkas Marcell kapott sárga lapot sípszó után elrúgott labda miatt.

70. perc: Újabb két csere a hazaiaknál, Erdélyi helyére Farkas Marcell, László Dávidéra Német Márk érkezett.

63. perc: GÓÓÓÓÓL! Ismét betalál az MTK! Stieber passzolta fel Futácsra a labdát, majd kapta vissza a társtól, két csel után pedig akapu jobb oldalába lőtt.1–3

62. perc: Cserélt a Szentlőrinc, Rétyi helyén Csörgő folytatja, Daróczi helyén Csilus a pályán.

59. perc: GÓÓÓÓÓL! Vezet az MTK! Egy bal oldali támadás végén Nagy Zsombor talált helyet magának, a labdát pedig kapásból lőtte a bal alsóba.1–2

53. perc:Futács könyökölte le Havast, sárga lapot ért.

51. perc: Újabb ígéretes vendégakció, most Futács lehetett a befejező, de nem járt sikerrel. A kapu előtt keresztbe suhant el próbálkozása.

Rétyi sem állt messze a góltól (Fotó: Löffler Péter/Dunántúli Napló)
Rétyi sem állt messze a góltól (Fotó: Löffler Péter/Dunántúli Napló)

50. perc: Stieber kapott remek labdát, ballal kapásból lőtte el a lágyan hulló átadást, de pár méterről, balról előtte keresztbe a kapu előtt azt.

46. perc: A szünetben az MTK kettőt is cserélt, Németh Krisztián helyére Stieber érkezett, Lehoczkyéra Mezei Szabolcs.

46. perc: Folytatódik a találkozó.

45+3. perc: Veszélyes kontrát vezetett a Szentlőrinc, aminek a végén Daróczi lőhetett tizenhatról, de nem találta el a kaput. A játékvezető le is fújja az első félidőt.

45+1. perc:Nagy Zsombor ütközte le Rétyit, járt érte a sárga lap.

39. perc: Ott az újabb nagy helyzet, most Futács maradt tisztán, de lapos bombáját lábbal védeni tudta Prokop.

33. perc: GÓÓÓÓÓÓL! Egyenlít az MTK! Nagyszerű indítást kapott Németh Krisztián mélységből, nyolc méterről ballal kapásból a bal alsóba gurította a lágyan hulló labdát.1–1

31. perc: Rétyi kapott sárga lapot egy kemény belépő után.

26. perc: Nyom az MTK, de ígéretes helyzetig nem jut egyelőre.

18. perc: Sziporkázik a Szentlőrinc. Előbb Erdélyi próbálkozhatott remek helyzetből, de egy védő blokkolt, majd Rétyi ollózhatott egy nem jól sikerült labdaátvétel után, de nem talált kaput.

Németh Erik örülhetett (Fotó: Löffler Péter/Dunántúli Napló)
Németh Erik örülhetett (Fotó: Löffler Péter/Dunántúli Napló)

12. perc: GÓÓÓÓÓÓÓÓÓL! Vezet a Szentlőrinc!Daróczi vette észre a nagyszerűen beinduló Németh Eriket, aki elé pontosan oda is tette a labdát. A társ nem is habozott, és 14 méterről kicsit jobbról a jobb alsóba passzolt.1–0

7. perc: Lehoczky akasztotta a felezőnél Mervót, sárgát kapott érte.

2. perc: Válaszol a Szentlőrinc, László Dávid indult el a bal szélen, beadása pedig majdnem a bal felsőbe hullott.

Hagyományos színeiben lépett pályára az MTK (Fotó: Löffler Péter/Dunántúli Napló)
Hagyományos színeiben lépett pályára az MTK (Fotó: Löffler Péter/Dunántúli Napló)

1. perc: Máris góllal végződő támadást vezetett az MTK, de Németh Krisztián lesen kapta a labdát, így marad a 0–0.

1. perc: Kezdődik a találkozó! A piros-feketében játszó Szentlőrinc indította útjára a labdát. Az MTK hagyományos fehér, kéksávos mezében lépett pályára.

A Szentlőrinc koncentráltan készült, hogy ne kövesse el azokat a hibákat, amiket egy hete Gyirmóton (Fotó: Löffler Péter/Dunántúli Napló)
A Szentlőrinc koncentráltan készült, hogy ne kövesse el azokat a hibákat, amiket egy hete Gyirmóton (Fotó: Löffler Péter/Dunántúli Napló)

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Meglátjuk, mire megy az előző idényben 16. helyen záró, majd a nyitó fordulóban Gyirmóton súlyos vereséget szenvedő Szentlőrinc az élvonalból tavasszal kiesett, az új idényt a Szeged 2–1-es legyőzésével kezdő MTK ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik