NB II: Nagy Tibor 26 év után elhagyta a váciakat

Z. A.Z. A.
Vágólapra másolva!
2013.02.19. 08:40
Az NB II-es bajnokság folytatását a Keleti csoportban a hatodik helyről várja a Dunakanyar-Vác, azonban a szombaton történtek azt mutatják, a háttérben nagy hatalmi csatározások folynak. A magát tulajdonosnak valló Héger József ugyanis a hétvégén látogatást tett a csapat öltözőjében, és közölte a labdarúgókkal: mostantól nem Mózner János, hanem Nagy Tibor a vezetőedző.

Most akkor hogy is van ez? Nem az angol John Marshall (aki időközben Egerben is tulajdonrészt vásárolt) a tulajdonos? És egyáltalán: miként keveredett a korábbi 17-szeres válogatott váci legenda, Nagy Tibor az ügybe?

Nagy Tibor inkább távozott (Fotó: NS-archív, Mirkó István)
Nagy Tibor inkább távozott (Fotó: NS-archív, Mirkó István)

„Olyan vitába csöppentem, amelyhez semmi közöm, ezért nem bánnám, ha ebből az egészből kihagynának – mondta a történtekkel kapcsolatban Nagy Tibor. – Még a nyáron történt, hogy Bodonyi Béla sportigazgató azt kérte, tegyem rendbe a kft. utánpótlását, valamivel később pedig John Marshall is hasonlóképpen nyilatkozott. Munkához láttam, aztán szeptember elejére kiderült, az angol nem tulajdonjogot vásárolt a kft.-ben, ahogy annak híre ment, vagyis valójában nem ő a tulajdonos. Ekkor megkérdeztem, mi a helyzet, ám Marshall azt felelte: nyugodjak meg, hamarosan rendezi Héger Józseffel a közöttük meglévő vitás kérdéseket. Novemberben aztán Héger József kötött velem egy szerződést, miszerint a kft. szakágvezetője, edzője vagyok, a felnőttegyüttes melletti esetleges szerepvállalás azonban szóba sem került. A szombati események is azt mutatják, a felek továbbra is háborúznak egymással, és remélem, elhiszik, még véletlenül sem azért jelentem meg a váci stadionban, hogy a csapat felkészülési mérkőzésén leüljek a kispadra..."

Hogy Héger József és John Marshall közül ki viseli jobban a szívén a váci labdarúgás sorsát, azt aligha tudjuk eldönteni, mindenesetre nagyon úgy tűnik, harcukban a legendát is felhasználják.

„Minden váci meccsen kint vagyok, így volt ez szombaton is – folytatta Nagy Tibor. – Fogalmam sincs, mi zajlott a találkozó előtt az öltözőben, ám amikor Héger József a folyosón a városi és klubvezetők előtt megkérdezte tőlem, vállalom-e a csapat irányítását, elmondtam, ilyen körülmények között nem akarok edző lenni. Ha John Marshall és Héger József normálisan, intelligensen rendezi egymással a vitás kérdéseket, s ezt követően az a döntés születik, hogy szükség van a munkámra – és ez nem csak az NB II-es együttes vezetőedzői pozícióját jelenti –, akkor mint eddig, ezután is számíthatnak rám. Hétfőn azonban másként döntöttem: huszonhat év után összepakoltam, és eljöttem Vácról."

Nagy Tibor egyetlen gólja a magyar válogatottban (1992, Ukrajna ellen)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik