D. S. B.
2023.06.01 15:59 Frissítve: 2023.06.01 17:02

NB II: megvan Klafuric utódja a Honvédnál – hivatalos

A labdarúgó NB I-ből búcsúzó Budapest Honvéd hivatalos honlapján erősítette meg a Nemzeti Sport néhány nappal ezelőtti értesülését, mely szerint az eddig az U19-es csapatot irányító Pinezits Mátét nevezte ki az idény végeztével távozó Dean Klafuric utódjának.

Pinezits Máté (jobbra) lett a Honvéd vezetőedzője (Fotó: Budapest Honvéd/Fb)

 

 
„A Honvéd gyenge teljesítményére nincs mentség”

Mint arról beszámoltunk, a sportigazgató, Chris Docherty után az NB I-ből való búcsút követően Dean Klafuric vezetőedző is távozott a Budapest Honvédtól, s megírtuk, hogy a lehetséges utódok között van a csapatot korábban több ízben is irányító Supka Attila, valamint az NB II-es Budafoknál dolgozó egykori kispesti labdarúgó, Mátyus János is, ám a klub most hivatalos honlapján számolt be róla, hogy az NB II-be kieső csapat vezetőedzője Pinezits Máté lesz, aki eddig az U19-eseknél tevékenykedett.

A 39 éves Pinezits korábban Sopronban és az MTK utánpótlásában dolgozott, mielőtt 2020 nyarán a Magyar Futball Akadémiára érkezett volna, ahol három idényen keresztül volt az U19-es csapat vezetőedzője. 

„Óriási kihívás és büszkeség, tettre készen állok a ránk váró feladatok elé” – jelentette ki a felkérés kapcsán Pinezits Máté, kiemelve, hogy már az is nagy lépés a karrierjében, hogy vezetőedzői posztra kérték fel, úgy pedig főleg, hogy erre a Budapest Honvédnál került sor.

„Pinezits Máté kinevezése is beleillik abba a folyamatba, ami az elmúlt időszakban kezdődött el a klubnál – hangsúlyozta Kun Gergely, a Bp. Honvéd ügyvezetője. – A modellváltás három fontos eleme, hogy nagyobb mértékben támaszkodjunk az akadémiára, mint eddig, teremtsük meg a pénzügyi stabilitást és építsük a kispesti közösséget. 2007 óta működik a Magyar Futball Akadémia és azóta egyetlen edző sem kapott állandó megbízást az első csapatnál, ami olyan, mintha nem hittünk volna eléggé bennük. Pinezits Máté munkáját az edzések és a bajnoki meccsek mellett a Viareggio-kupán is testközelből figyelhettem, nagyon tetszett, ahogy a játékosokkal kommunikál, imponáló a higgadtsága, a tudatossága. És bár felnőttszinten kezdő edző, ott lesz mellette Fehér Péter, aki mindenben segíti a munkája során” – tette hozzá az ügyvezető.

Pinezits Máté 25 éves korában kezdett edzősködni és az MTK-nál többek között együtt dolgozott Vancsa Zalánnal és Balogh Botonddal is, míg Kispesten a dán FC Köbenhavnnál szereplő Szűcs Tamás, Átrok Zalán, Benczenleitner Barna, Kerezsi Zalán, Kocsis Dominik, Krajcsovics Ábel és Keresztes Noel is volt a játékosa, de Dúzs Gellért, Eördögh András, Szabó Alex és Szabó Tibor is pályára lépett a csapatában. 

 

2023.09.27 01:03:32

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Kétszer is vezettek a hazaiak, de a Szeged mindkétszer egyenlíteni tudott.

2023.09.26 19:36:12

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

A Misleny Kirchner, Tóth Z. és Turi góljával 3–0-ra verte meg az eddig csak egy gólt kapó PMFC-t.

2023.09.26 19:36:12

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

A Kazincbarcika az első félidőben eldönthette volna a meccset, a végén viszont örülhetett az egy pontnak is.

2023.09.27 00:50:10

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

A szezonban először játszott Szombathelyen a Hali, amely a Soroksár ellen gyűjtötte be a három pontot.

2023.09.27 01:09:25

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Közel voltak a bravúrponthoz a balatoniak, de az utolsó négy percben kapott két elkerülhető gól megpecsételte a sorsukat.