F. B. 2022.06.18 06:54 Frissítve: 2022.06.18 08:22

NB II: megvan, ki irányítja a Kozármislenyt a másodosztályban

Aczél Zoltán távozása után a legutóbb a Budafok asszisztens edzőjeként dolgozó Tóth Lászlót nevezte ki vezetőedzőnek a labdarúgó NB II-ben szereplő Kozármisleny FC klubvezetősége – számolt be róla a baranyaiak honlapja.

Tóth László a Kozármisleny új vezetőedzője (Fotó: kozarmislenyfc.hu)

Mint beszámoltunk róla, hiába állapodott meg szóban Aczél Zoltánnal a folytatásról a mislenyi klub – a kapusedző Volcsányi Csabát és a masszőrt, Végi Jenőt leszámítva –, a vezetőség nem tudott megegyezni a vezetőedző segítőivel, ezért Aczél végül a távozás mellett döntött és a III. Kerület NB III-as csapatához szerződött. A vezetőedzőt követte Óbudára Wittrédi Dávid asszisztens edző és Loch Krisztián is.

A klub vezetősége megállapodott a 36 éves Tóth Lászlóval, aki legutóbb az NB II-es Budafoki MTE-nél asszisztens edzőként dolgozott Csizmadia Csaba mellett. 

Az új vezetőedző, Tóth László labdarúgóként szerepelt Tatabányán, majd tanulmányait Pécsen folytatva megfordult az NB III-as Szekszárdban és a Pécsi VSK-ban is, közben tudatosan készült az edzői pályára. Végigjárta az utánpótlás-korosztályokat, a legkisebbektől az akadémiai korosztályokig edzősködött. Hosszú évekig dolgozott a Vasas Kubala Akadémián, majd volt az U19-es kiemelt bajnokságban jól szereplő ETO FC Győr edzője is.

Hirtelen érkezett a megkeresés – ecsetelte a klubhonlapon Tóth László. – Az eddigiek során tudatosan próbáltam meg építeni az edzői karrieremet, egészen U6-tól az NB II-es felnőtt vezetőedzői pozícióig. Nagy reményekkel érkezem, ugyanakkor tudom azt is, hogy nehéz dolgunk lesz, hiszen a feljutó csapatoknak az első év mindig nagyon kemény. Az előző évi bajnokcsapatból a mag egyben marad, de sok új érkező játékosunk lesz. Bízom benne, hogy a klubvezetés által kitűzött minimális célt el fogjuk tudni érni!“

2022.09.12 12:47:14

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

A DVTK Könyves Norbert duplájával és Biben Barnabás öngóljával 3–0-ra legyőzte az MTK-t.

2022.09.09 23:43:12

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

A Balaton-partiak otthon ismét nem találtak legyőzőre, de nyerni sem tudtak.

2022.09.09 22:51:38

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Nem tudta megtörni nyeretlenségi sorozatát a Hali, ponttal távozott az Ajka.

2022.09.09 23:06:33

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

A pécsiek továbbra is veretlenek, Rába-parti sikerük már a negyedik győzelmük a bajnokságban.

2022.09.09 23:06:33

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Vereséggel mutatkozott be a Kozármisleny új vezetőedzője, Szekeres Zoltán.