A hosszabbításban szerzett góllal nyert a DVTK a Budafok ellen

BERECZ CSABABERECZ CSABA
Vágólapra másolva!
2022.05.22. 17:50
null
A feljutás nem sikerült, de legalább a győzelem összejött a DVTK-nak (Fotó: dvtk.eu)
A labdarúgó NB II 38., záró fordulójában a feljutásról lecsúszó Diósgyőri VTK a biztos bennmaradó Budafoki MTE-t látta vendégül. A találkozót egy hosszabbításban esett gól döntötte el a hazaiak javára.

 

LABDARÚGÓ NB I
38. FORDULÓ

DIÓSGYŐRI VTK–BUDAFOKI MTE 2–1 (1–1)
Diósgyőr, 1000 néző. Vezette: Hanyecz Bence (Medovarszki János, Belicza Bence)
DIÓSGYŐR:Danilovics – Eperjesi,Karan (Polgár,87.), Belényesi Cs. – Szűcs K.,Lucas,Bertus,Oláh B. (Vajda B.,71.), Bárdos B. (Zsolnai,71.) – Jurek (Kocsis D.,58.), Eppel (Hornyák,58.). Vezetőedző: Dragan Vukmir
BMTE: Horváth A. – Margitics (Takács R.,75.), Jagodics M.,Fótyik,Horgosi,László D. (Zuigéber,74.) – Filkor (Soltész I.,60.), Szabó L.,Csonka A. – Beke (Kalmár O.,74.), Kovács D. (Adorján,60.). Vezetőedző: Csizmadia Csaba
Gólszerző: Jurek (6.), Hornyák (90+1.), ill. Szabó L. (17. – 11-esből)
MESTERMÉRLEG
Dragan Vukmir: – Szeretnék gratulálni a csapatnak. Nagyon nehéz bármit is mondani, a srácok küzdöttek, és ennek köszönhetően sikerült nyernünk. Jól kezdtünk, rúgtunk egy gólt, aztán az ellenfél a semmiből egyenlített tizenegyesből. Ezután próbálkoztunk, de nem voltunk elég türelmesek, és a vége felé majdnem megbüntetett minket az ellenfél, aztán mégis mi szereztünk gólt.
Csizmadia Csaba: – Sokk alatt vagyok még mindig, az első tíz perc kivételével rendben volt a meccs. A kapott gól után rendeztük a sorokat, de ennyi helyzetet nem lehet kihagyni. A csapat jól játszott, a tanulság az, hogy le kell rendezni a meccset, és akkor nem kerülünk ilyen helyzetbe, hogy egy kipattanóból a végén gólt kapunk. Az egész szezonunkat tükrözi ez a mérkőzés, az, ahogy ma kikaptunk.

ÖSSZEFOGLALÓ

Jól indult a meccs, mindkét oldalon lüktető volta játék, és a DVTK-nak sikerült hamarabb gólt szereznie. A 6. percben Eppel éles szögből a jobb oldali kapufát találta el, a kipattanót Jurek vágta a hálóba (1–0). A találat még inkább feldobta a hazai csapatot, de a 17. percben jött a hervasztás, László Dávid balról érkező beadása a menteni igyekvő Karan kezét is érintette, ami miatt 11-eshez jutott a Budafok. A büntetőt Szabó Levente a kapu jobb alsó sarkába vágta (1–1). A folytatásban nem sok minden történt a szünetig, a kapusoknak nem volt védenivalójuk, egyik csapat sem égett magas hőfokon.

A második félidő is lapos volt, nagyon, nagyon sokáig, egészen az utolsó tíz percig. Ekkor a Budafok egymás után három nagy helyzetet is kihagyott, így ahelyett, hogy megnyerte volna a bajnokit, vereséget szenvedett. A hosszabbítás első percében ugyanis Kocsis kapusról kipattanó lövéséből Hornyák a kapuba bólintotta a labdát (2–1).

 

PERCRŐL PERCRE

93. perc: Vége a mérkőzésnek.

91. perc: GÓL, 2–1! Kocsis lőtt jobbról kapura, Horváth Andrásról kijött a labda, a középen érkező Hornyák pedig a kapuba bólintotta a labdát.

90. perc: Lucas távoli lövését védte a vendég kapus.

89. perc: Karan helyett Polgár állt be.

88. perc: Zuigéber futott fel a jobb oldalon, majd középre játszott, ám az érkező Szabó L. a jobb felső sarok fölé küldte a labdát.

87. perc: Szabó L. jó passza után Beke hibázott ziccert a kapu torkában, illetve Danilovics védett.

83. perc: Zsolnai kapott sárga lapot.

82. perc: Szabó L. futott el a jobb oldalon, jól is adott középre, ám az érkező Zuigéber, a kaputól 10 méterről, magasan a léc fölé küldte a labdát.

75. perc: Beke helyett Kalmár, Margitics helyett Takács R., László D. helyett Zuigéber játszik.

70. perc: Oláh B. helyett Vajda, Bárdos helyett Zsolnai állt be.

68. perc: Tart a meccs, az első félidő második felét reprodukálják a csapatok.

60. perc: Filkor helyett Soltész, Kovács D. helyett Adorján a pályán.

58. perc: Jurek helyett Kocsis, Eppel helyett Hornyák állt be.

54. perc: Kovács D. balról eleresztett bombája kerülte el a hazai kapu bal alsó sarkát.

50. perc: Oláh B. lövése zúgott ki a pályáról, a bal kapufa mellett.

47. perc: A villanyújságon az villant fel, hogy 1466 fő a hivatalos nézőszám.

46. perc: A második félidővel folytatódik a mérkőzés.

45. perc: Vége az első félidőnek.

44. perc: Bárdos lőtt 20 méterről, méterekkel a kapu mellé.

36. perc: Lucas lőtt távolról a jobb felső sarok mellé.

28. perc: Leült a mérkőzés.

20. perc: Szűcs Kornél kapott sárga lapot.

17. perc: Tizenegyesből egenlített a Budafok! GÓL, 1–1! László Dávid ba oldali elfutása után megpróbálta beadni a labdát, Karan egy suta mozdulattal próbált közbeavatkozni, és mivel a kezét érte a labda, a játékvezető büntetőt ítélt. A 11-est Szabó L.evente vágta a kapu jobb alsó sarkába.

14. perc: Jagodics távoli, egy hazai játékoson megpattanó lövését fogta meg Danilovics.

10. perc: Egy diósgyőri támadás végén Eppel tette le a labdát Jureknek, aki 14 méterről, balról, csak centikkel lőtt a bal alsó sarok mellé.

6. perc: GÓL, 1–0! Egy hazai akció végén Eppel találta el a kapufát balról, kisodródott helyzetből, a jobb oldali lécről kivágódó labdára Jurek érkezett, aki 10 méterről bombázott a kapuba.

5. perc: Kovács D. szabadrúgása után Horgosi fejelt 10 méterről a hazai hálóőr kezébe.

3. perc: Bertus futott be a jobb oldalon a 16-oson belülre, ám 7 méterről a vendég kapus kezébe lőtte a labdát.

1. perc: A Budafok kezdte a mérkőzést.

 

A diósgyőriek abban a tudatban melegítettek, hogy a következő szezont is az NB II-ben kezdik meg
A diósgyőriek abban a tudatban melegítettek, hogy a következő szezont is az NB II-ben kezdik meg

 

A mérkőzés előtt a DVTK-tól hat év után búcsúzó, a visszavonulását néhány napja bejelentő Dejan Karant köszöntötték, ajándékozták meg.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Meglátjuk, mire megy a feljutásról lecsúszó Diósgyőr a biztos bennmaradó Budafok ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik