RÓTH ZOLTÁN 2022.08.07 17:20 Frissítve: 2022.08.07 22:57

Újabb gyirmóti négyes, ezúttal a Dorog bánta

A labdarúgó NB II 2. fordulójában az újonc Kazincbarcika elleni vereséggel rajtoló Dorog az első fordulóban parádézó Gyirmótot fogadta. A Gyirmót hamar vezetést szerzett, és már a félidőben háromgólos előnyben volt. A második játékrészben egy hazai és egy vendégtalálat alakította ki az 1–4-es végeredményt.

Volt okuk örömre a gyirmótiaknak, az első félidőben háromszor is betaláltak (Fotó: Hagymási Bence/24 óra)

 

LABDARÚGÓ NB II
2. FORDULÓ

DOROGI FC–GYIRMÓT FC GYŐR 1–4 (0–3)
Dorog, 500 néző. Vezette: Nagy Róbert (Punyi Gyula, Márkus Péter)
DOROG: Borsos V. (Molnár Zs., a szünetben) – Szilágyi Sz. (Barna G., a szünetben), Berkó, Gyurácz, Papp M. – Rácz F. (Szerencsi, a szünetben), Tóth B., Lénárth, Albert Á. (Magyari, 68.), Szedlár – Paudits (Szalai J., 77.). Vezetőedző: Fenyvesi László
GYIRMÓT: Hársfalvi – Szegi (Major M., 69.), Csörgő V. (Hudák D., 83.), Hajdú, Helembai – Vass Á. (Polgár, 83.) – Medgyes S., Kovács M., Nagy P., Soltész (Herjeczki, 65.) – Pethő (Simon A., 65.). Vezetőedző: Csertői Aurél
Gólszerző: Tóth B. (80.), ill. Csörgő V. (5.), Nagy P. (20.), Helembai (45+1.), Herjeczki (76.)
MESTERMÉRLEG
Fenyvesi László
: – Az első félidőben több nagy hibát is vétettünk, így háromgólos hátrányba kerültünk. Bosszantóak voltak ezek a gólok, mert készültünk rá. A félidőben rendeztük a sorokat, és a második félidei játékunk már sokkal jobb volt, amelyre a jövőben lehet építeni.
Csertői Aurél: – Jól indultunk, és hamar gólt is sikerül szereznünk. Az első félidőben sok helyzetünk volt, és sok gólt is rúgtunk. A második félidőben viszont már egy kicsit ráültünk az eredményre, de azt hiszem ez érthető volt. Én úgy gondolom ennyivel jobbak voltunk az ellenfélnél.

ÖSSZEFOGLALÓ

Gyors góllal indult a találkozó: a Gyirmót Csörgő Viktor fejesével már az ötödik percben megszerezte a vezetést (0–1). Foghatták a fejüket a dorogiak, hiszen az első fordulóban a Barcika ellen is két fejes gól miatt kaptak ki. A folytatásban nagyjából kirajzolódott, hogy a két csapat különböző célokért küzd majd a bajnokság során. A Gyirmót irányította a játékot, míg a dorogiak erejéből csak erőtlen kontrákra futotta. A 20. percben érkezett a második vendégtalálat, Nagy Patrik remek kiugratást követően, 12 méterről vette be a dorogi kaput (0–2). A félidő végére is maradt még egy gól, szabadrúgásból a Gyirmót balhátvédje, Helembai Márk bombázott 18 méterről a kapuba (0–3).

A szünetben a Dorog kapust cserélt, Borsos Vilmos helyére Molnár Zsombor állt be, a fiatal hálóőrnek azonban sok védenivalója nem volt a találkozón. A 76. percben Herjeczki Kristóf szólója végén ő sem tudta megakadályozni a gyirmótiak negyedik gólját (0–4). Arról, hogy a Dorog is betaláljon, Tóth Barnabás gondoskodott, aki a 80. percben 23 méteres lövéssel szerezte meg a hazaiak első bajnoki gólját az új idényben. A folytatásban nem változott az eredmény, a találkozót a 91. percben Barna Gergő zúgó kapufája zárta le. 1–4

NB II, 2. FORDULÓ
Augusztus 7.
Nyíregyháza Spartacus FC–Szombathelyi Haladás 0–1
Dorogi FC–Gyirmót FC Győr 1–4
Szentlőrinc–MTK Budapest 3–3
Aqvital FC Csákvár–BFC Siófok 1–0
Credobus Mosonmagyaróvár–FC Ajka 2–1
HR-Rent Kozármisleny–Tiszakécskei LC 3–1
Budafoki MTE–Pécsi MFC 2–2
ETO FC Győr–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 1–2
Békéscsaba 1912 Előre–Kolorcity Kazincbarcika SC 6–1
Augusztus 8.
20.15
: Diósgyőri VTK–Soroksár SC (Tv: M4 Sport)

AZ ÁLLÁS
1. Gyirmót FC Győr 2 2 8–1 +7  6
2. MTK Budapest 2 1 1 5–4 +1  4
3. Pécsi MFC 2 1 1 3–2 +1  4
4. Szombathelyi Haladás 2 1 1 2–1 +1  4
4. FC Csákvár 2 1 1 2–1 +1  4
6. Békéscsaba 1912 Előre 2 1 1 6–2 +4  3
7. FC Ajka 2 1 1 4–2 +2  3
8. Soroksár SC 1 1 3–1 +2  3
9. Kozármisleny 2 1 1 4–4 0 3
10. Szeged-Csanád Grosics Akadémia 2 1 1 3–3 0 3
11. Mosonmagyaróvár 2 1 1 2–2 0 3
11. ETO FC Győr 2 1 1 2–2 0 3
13. BFC Siófok 2 1 1 1–1 0 3
14. Tiszakécske 2 1 1 2–3 –1  3
15. Kazincbarcika 2 1 1 3–6 –3  3
16. Budafoki MTE 2 1 1 2–5 –3  1
17. Szentlőrinc SE 2 1 1 3–7 –4  1
18. Diósgyőri VTK 1 1 0–1 –1  0
19. Nyíregyháza Spartacus 2 2 0–2 –2  0
20. Dorogi FC 2 2 1–6 –5  0

 

PERCRŐL PERCRE

90+3. perc: VÉGE! A Gyirmót újabb magabiztos győzelemmel folytatta a bajnokságot. 

90+1. perc: KAPUFA! Egy hazai szabadrúgást követően a lecsorgó labdát Barna lőtte kapura 24 méterről, a labda a bal kapufáról vágódott le. A kipattanót követően Magyari és Szalai is szerezhetett volna gólt, de a gyirmóti védelem tisztázni tudott.

90. perc: Három perc a hosszabbítás! 

83. perc: Kettőt cserélt a Gyirmót, Vass helyére Polgár, Csörgő V. helyére Hudák érkezett. 

80. perc: GÓÓÓÓL! Szépített a Dorog! Egy hazai támadás végén Tóth Barnabás szánta el lövésre magát 23 méterről, a labda a jobb kapufáról vágódott a kapuba, 1–4. 

77. perc: Cserélt a Dorog, Paudits helyére Szalai érkezett. 

Herjeczki is beköszönt (Fotó: Hagymási Bence/24 óra)

76. perc: GÓÓÓÓL! Herjeczki senkitől sem zavartatva vezethette a labdát a bal szélen, majd betört a 16-oson belülre és 14 méterről mesterien tekert a bal alsóba, 0–4.

73. perc: IVÓSZÜNET. 

73. perc: A frissen beállt Major kapott sárgát kezezésért. 

69. perc: Újabb gyirmóti csere, Major érkezett Szegi helyére. 

68. perc: Cserélt a Dorog, Magyari érkezett Albert helyére. 

65. perc: Kettőt cserélt a Gyirmót, Pethő helyett Simon, Soltész helyett Herjeczki állt be. 

58. perc: Gyirmóti kontra végén Szegi került ziccerbe, de túl sokat várt, így a védők beérték, és kirúgták előle a labdát. 

56. perc: Albert Ádám végzett el szabadrúgást 18 méterről, de középre tartó labdáját Hársfalvi könnyedén lehúzta. 

53. perc: Talán az első dorogi kapura lövést láthattuk a mérkőzésen, de Szerencsi lövését könnyedén fogta Hársfalvi. 

A szünetben hármat is cserélt a Dorog, Borsos helyére Molnár, Rácz helyére Szerencsi, Szilágyi helyére Barna állt be. 

46. perc: Elkezdődött a második félidő. 

A szünetben úgy tűnik, hogy intenzíven melegít a hazaiak cserekapusa, Molnár Zsombor. Lehet, hogy kapuscserével indul a második félidő? 

A Dorog (piros-feketében) hazai pályán még helyzetig sem jutott az első félidőben (Fotó: Hagymási Bence/24óra)

45+2. perc: VÉGE AZ ELSŐ FÉLIDŐNEK! Van-e még visszaút a Dorog számára? 

45+1. perc: GÓÓÓÓL! Soltész 17 méterről elvégzett szabadrúgását követően Papp Helembai elé fejelte ki a labdát, a gyirmótiak hátvédje levette azt, majd 18 méterről a bal alsóba bombázott, 0–3.

43. perc: Kapuban a harmadik gyirmóti találat is, de les miatt érvénytelen a gól. 

39. perc: Medgyes passza a védőkről Kovács elé pattant, Kovács kapásból kapura lőtt, de a labda Borsos kezébe szállt.

34. perc: Bal oldali hazai szögletet követően Tóth Barnabás fejelhetett tisztán, de fejese nem talált kaput. 

30. perc: Egy jobb oldali támadás végén Medgyes rúgott egy nagy gyertyát, de a labda ígyis majdnem a jobb alsóban kötött ki, csak centikkel szállt el a kapufa mellett. 

25. perc: IVÓSZÜNET. 

23. perc: Csörgő Viktor akasztotta a kilépő Rácz Ferencet, sárga lap. 

20. perc: GÓÓÓL! Szegi remek labdával ugratta ki az üresen maradt Nagy Patrikot, aki bevezette a labdát a 16-oson majd 12 méterről Borsos mellett a bal alsóba lőtt, 0–2.

18. perc: Egy gyors hazai kontra végén Pauditshoz került a labda a 11-es pont környékén, de három védővel a nyakán nem tudott kapura fordulni, így a gyirmóti védők fel tudtak szabadítani.

12. perc: Soltész gyengécske lövését könnyedén fogta Borsos. 

9. perc: Pethő csapott le egy eladott labdára, majd Soltészhoz továbbított, a jobb alsóba tartó lövést Borsos tolta szögletre. A szögletet követően Pethő megint tisztán fejelhetett, de csúnyán a kapu fölé szállt a labda. 

8. perc: Lénárt lövése kötött ki a bal alsóban, de mivel kézzel vette le a labdát, a találat érvénytelen... 

"Múlt héten kettőt kaptak ugyanilyet...", hallatszik a lelátóról. Úgy látszik Dorogon nem fektettek elég hangsúlyt a felkészülés során a beívelt labdák levédekezésére. 

5. perc: GÓÓÓÓÓL! Jobb oldali gyirmóti szögletet követően Csörgő Viktor érkezett üresen a 16-oson belül és 6 méterről a bal alsóba fejelte a labdát, 0–1.

3. perc: Bal oldali hazai szögletet követően Rácz lövésébe Berkó tette bele a fejét a 16-oson belül, de Hársfalvinak nem okozott gondot a labda megszerzése. 

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a Gyirmót indította útjára a labdát. 

Fejjel erősödnie kell a Dorognak, hiszen rendre beíveléseket követően kapják a gólokat (Fotó: Hagymási Bence/24 óra)

A kezdés előtt köszöntötték Dlusztus Andrást, aki az előző idényben szerzett súlyos sérülését követően visszavonult az aktív labdarúgástól és jelenleg a Dorog szakmai stábjának tagja.

A találkozót gyászszünet előzte meg, a Dorog korábbi technikai vezetőjére, Farkas Jánosra emlékeztek a jelenlevők.  

Csertői Aurél nem változtatott a Szentlőrinc elleni győztes mérkőzésen pályára lépő kezdőcsapaton, a Dorog Kazincbarcika elleni kezdőjéhez képest egy helyen történt változás, Kovács Olivér helyett Berkó Ádám kezd.

A két csapat a másodosztályban nyolc alkalommal találkozott ezidáig. A Gyirmót hatszor, a Dorog kétszer tudott nyerni. Az előző idényben a Gyirmót oda-vissza verte a Dorogot, a Dorog legutóbb 2020. márciusában tudott nyerni. 

Fenyvesi László, a Dorog vezetőedzője szerint az NB II egyik legerősebb csapata látogat ma hozzájuk. A szakember a kemma.hu oldalnak a következőket nyilatkozta a találkozó előtt:
„Az NB II egyik legerősebb csapata látogat hozzánk, amely jól is igazolt, így tisztában vagyunk azzal, hogy nem lesz könnyű dolgunk. Ellenfelünk Szentlőrinc elleni meccsét kielemeztük, próbáltunk felkészülni belőle és hazai pályán szeretnénk jó eredményt elérni. Kazincbarcikán a vereség ellenére nem játszottuk rosszul, de az ott elvesztett pontokat vissza kell szereznünk, erre pedig a Gyirmót elleni összecsapás az első alkalom.” 

A Dorog feladata a Gyirmót ellen sem lesz egyszerű, hiszen az élvonalból búcsúzú kisalföldi gárda az első fordulóban jelezte, hogy az új bajnokságban is komolyan számolni kell vele. A Csertői Aurél vezette Gyirmót a Szentlőrinc ellen hazai pályán aratott 4–0-s győzelmet. A találkozón főszerepet játszott a csapat egyik nyári igazolása, a Paksról érkezett Pethő Bence, aki két gól is szerzett a nyitófordulóban. 

Mondhatni ott kezdte az új bajnokságot a Dorog, ahol az előzőt abbahagyta, hiszen az NB II 2021–2022-es idényét vereséggel zárta, és az új idényt is vereséggel nyitotta a Komárom-Esztergom megyei csapat. Fenyvesi László együttese az újonc Kazincbarcika otthonában szenvedett vereséget, ami azért is lehet fájó, hiszen az előzetes jóslatok alapján mindkét csapat a kiesés elkerüléséért harcolhat majd a bajnokságban. A Dorogban sérülés miatt biztosan nem léphet majd pályára Pohner Zsolt, Oldal Tibor és Kárász Krisztián sem.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Meglátjuk, mire megy az újonc Barcika elleni vereséggel rajtoló Dorog az élvonalból kiesett, az NB II-ben parádés, 4–0-s győzelemmel rajtoló Gyirmót ellen.

2022.09.12 12:47:14

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

A DVTK Könyves Norbert duplájával és Biben Barnabás öngóljával 3–0-ra legyőzte az MTK-t.

2022.09.09 23:43:12

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

A Balaton-partiak otthon ismét nem találtak legyőzőre, de nyerni sem tudtak.

2022.09.09 22:51:38

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Nem tudta megtörni nyeretlenségi sorozatát a Hali, ponttal távozott az Ajka.

2022.09.09 23:06:33

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

A pécsiek továbbra is veretlenek, Rába-parti sikerük már a negyedik győzelmük a bajnokságban.

2022.09.09 23:06:33

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Vereséggel mutatkozott be a Kozármisleny új vezetőedzője, Szekeres Zoltán.