NB II: csak a bajnokság hajrájában térhet vissza a kaposvári csatár

Vágólapra másolva!
2021.04.03. 07:50
null
Szarka Ákosra az előző idényben Kaposváron szerepelt (Fotó: Lang Róbert/Somogyi Hírlap)
A labdarúgó NB II-ben szereplő Kaposvári Rákóczi támadója, Szarka Ákos a Budaörs elleni márciusi meccsen gólt szerzett, piros lapot kapott és súlyos bokasérülést szenvedett. Óvatosan már elkezdte az edzéseket, azonban várhatóan csak az utolsó három vagy négy bajnokin lesz újra bevethető – számolt be róla a somogyiak honlapja.



Az NB II 27. fordulójában, a Kaposvári Rákóczi–Budaörs mérkőzés 41. percében tizenegyesből gólt szerzett Szarka Ákos, majd a 85. percben kiállították, mivel Oláh Gábor játékvezető szerint egy párharc során szándékosan rálépett a budaörsi Kékesi Alexander lábára. A kaposváriaknak a hárommeccses eltiltást tartalmazó MLSZ-határozat mellett még nagyobb gondot jelentett, hogy Szarka Ákos bokája a kiállítást okozó ütközés során súlyosan megsérült.

Akkor Várhidi Péter vezetőedző azt jövendölte, hogy minimum hathetes kihagyás vár a támadóra, mostanra azonban kiderült, hogy ez több lesz, mivel bokasérülése továbbra sem jött helyre. Szarka Ákos óvatosan már elkezdte az edzéseket, azonban várhatóan csak április végén, május elején, tehát az utolsó három vagy négy bajnokin lesz újra bevethető.

A 30 esztendős csatár – aki itthon szerepelt a DVTK-ban, Gyirmóton, illetve legutóbb a dél-koreai Szuvon FC-ben – tavaly nyáron igazolt a Rákóczihoz, 17 NB II-es bajnokin hétszer talált a kapuba, míg három Magyar Kupa-meccsen kétszer volt eredményes.

A somogyiakkal kapcsolatos hír még, hogy a szintén régóta sérüléssel bajlódó Erdei Carlo ebben az idényben szinte biztosan nem léphet már pályára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik