A cserék szállították a Soroksár győzelmét a BVSC otthonában

Patai GergelyPatai Gergely
Vágólapra másolva!
2023.08.13. 17:20
null
A Soroksár második gólja győzelmet ért a Szőnyi úton (Fotó: Török Attila)
Tovább őrzi veretlenségét az idényben a Soroksár, amely a labdarúgó NB II 3. fordulójában a csereként beálló Sipos Zoltán góljával került előnybe az újonc BVSC-Zugló otthonában. A hazaiak Nikola Mitrovics révén egyenlítettek, de a szintén csereként pályára lépő Hajdú Roland eldöntötte a három pont sorsát, a vendég sárga-feketék 2–1-re győztek a Szőnyi úton.

 

LABDARÚGÓ NB II
3. FORDULÓ

BVSC-ZUGLÓ–SOROKSÁR SC 1–2 (0–0)
Budapest,
Szőnyi út, 776néző. Vezette:Hanyecz Bence (Albert István, Csatári Tibor)
BVSC: Kovács B. – Lénárt G. (Balogh M., 81.), Vinícius, Benkő-Bíró, Király Á. – Hidi P., Csősz (Szilágyi M., 73.) – Szalánszki (Mészáros A., 65.), Mitrovics, Kelemen P. (Vernes, 65.) – Horváth R. (Májer G., 81.). Vezetőedző: Urbán Flórián
SOROKSÁR:
Holczer – Kaján, Króner, Valencsik, Pintér D. – Vass Á. (Németh E., 72.), Katona M. – Gálfi (Hajdú R., 61.), Köböl (Sipos Z., 60.), Dobos Á. (Vogyicska Balázs, a szünetben) – Lovrencsics B. (Dragóner F., 81.). Vezetőedző: Lipcsei Péter
Gólszerző: Mitrovics (72.), ill.Sipos Z. (62.), Hajdú R. (78.)
MESTERMÉRLEG
Urbán Flórián:
Megint az egyéni hibák... Ha nem tudunk ezen javítani, nehéz időszak elé nézünk a bajnokságban. Igaz, sok új játékos érkezett, szóval kell még egy kis idő kell az összecsiszolódáshoz.
Lipcsei Péter:– Természetesen nem úgy jöttünk ide, hogy biztos a három pont, mert nagyon jó csapat az ellenfél. Az első félidő nekem sem tetszett, de a második játékrész extra volt. Mindig mondom a srácoknak, nem tizenegy emberre van szükségem, hanem húszra.

ÖSSZEFOGLALÓ

Győrben véget ért a BVSC-Zugló hosszú veretlenségi sorozata, vasárnap délután pedig újabb nehéz feladat várt az újoncra, amely a két forduló után négy ponttal álló Soroksárt fogadta a Szőnyi úton. Urbán Flórián együttese korántsem játszott megilletődötten, már a találkozó elején vezetést szerezhetett volna, de Hidi Patrik lövését Holczer Ádám bravúrral a keresztlécre tolta. A lendületes első negyedórában a Soroksár előtt is adódtak lehetőségek, ám a folytatásban elsősorban a mezőnyben zajlott a játék, a szünetig már nem alakult ki nagy helyzet. A játékrész utolsó percében Horváth Roland a kapuba fejelt, de lökés miatt nem adták meg a gólt, így 0–0-s állásnál fordultak a felek.

A második játékrészben fokozódott az iram, egyre bátrabban támadott a Soroksár, aminek meg is lett az eredménye, a két perccel korábban beálló Sipos Zoltán közelről szerzett vezetést a vendégeknek (0–1). A BVSC viszont új erőre kapott a gól után, egyre-másra vezette a veszélyes akciókat, és Nikola Mitrovics jól helyezett lövésével egyenlített (1–1). A hajrában nyílt sisakos küzdelmet láthatott a közönség, szép támadás végén a szintén csereként pályára lépő Hajdú Roland ismét előnyhöz juttatta Lipcsei Péter együttesét, és mivel a ráadásban Hidi Patrik átlövését hárította Holczer Ádám, a Soroksár megszerezte a három pontot, így továbbra is veretlen az új idényben. 1–2

3. FORDULÓ (augusztus 13.)
Nyíregyháza–Budapest Honvéd 0–0
BVSC-Zugló–Soroksár 1–2
Gyirmót FC Győr–Budafok 1–1
Kozármisleny–Szombathelyi Haladás 2–0
Csákvár–ETO FC Győr 1–2
Ajka–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 0–0
Vasas–Mosonmagyaróvár 5–1
Kazincbarcika–PMFC 0–0
Siófok–Tiszakécske 1–1

AZ ÁLLÁS
1. ETO FC Győr339–3+69
2. Budafoki MTE3214–1+37
3. Szeged-Csanád Grosics Akadémia3215–3+27
4. Soroksár SC3214–2+27
5. Pécsi MFC3212–0+27
6. Kozármisleny3215–3+26
7. Nyíregyháza Spartacus3123–1+25
8. Tiszakécske3124–3+15
9. Kazincbarcika31113–1+24
10. Budapest Honvéd31113–304
11. Vasas FC3128–6+23
12. FC Csákvár3126–603
13. BVSC Zugló3122–6–43
14. FC Ajka3211–3–22
15. Gyirmót FC Győr3123–5–21
16. BFC Siófok3121–4–31
17. Szombathelyi Haladás332–7–50
18. Mosonmagyaróvár331–9–80

PERCRŐL PERCRE

90+4. perc: Véget ért a mérkőzés, a Soroksár 2–1-re győzött a BVSC-Zugló otthonában, és továbbra is veretlen a bajnokságban. Köszönjük megtisztelő figyelmüket!

90+3. perc: Németh kapott sárga lapos figyelmeztetést a ráadásban.

90+2. perc: A szöglet után Vinícius lövését fogta Holczer.

90+1. perc: BRAVÚR! Hidilőtt 23 méterről, a félmagas, életerős próbálkozást Holczerlátványos vetődéssel szögletre ütötte.

Nagyon fogy az idő, egyre több kockázatot kell vállalnia a házigazdának. Három perc a hosszabbítás.

86. perc: Vernes közeli lövésénél résen volt Holczer.

81. perc: Az utolsó változtatások mindkét oldalon. A BVSC-nél Horváth és Lénárt le, Balogh Máté és Májerbe, míg a vendégeknél Lovrencsics helyére Dragóner érkezett.

78. perc: GÓÓÓL, ISMÉT VEZETNEK A VENDÉGEK! Lovrencsics tette ki a bal szélen érkező Hajdú Rolandnak a labdát, aki egy csel után 14 méterről a bal alsó sarokba tekert – mértani pontossággal. 1–2!

72. perc:A gól után mindkét szakvezető cserélt, Csősz helyére Szilágyi érkezett a hazaiaknál, Vass ÁdámotNémeth Erikváltotta a vendégeknél.

Nagy erőket mozgósított az egyenlítésért a BVSC (Fotó: Török Attila)
Nagy erőket mozgósított az egyenlítésért a BVSC (Fotó: Török Attila)

72. perc: GÓÓÓL, EGYENLÍTETT A BVSC! Eddig állták a sarat a vendégek… Nikola Mitrovics jól ismerte fel a lehetőséget, és 12 méterről, jobbról laposan a hosszú alsóba gurított. 1–1!

Újabb ivószünet, az utolsó húsz perc kezdődik a rendes játékidőben. A gól óta kezdeményezőbb a BVSC, de egyelőre állja a sarat a Soroksár.

67. perc: Horváth került helyzetbe a bal szélen, de éles szögből nem tudta eltenni a labdát Holczer mellett, a visszaérő Króner blokkolt.

65. perc: Kettős csere a hazaiaknál is, Szalánszki és Kelemen helyére Vernes és Mészáros érkezett.

62. perc: GÓÓÓL, VEZET A SOROKSÁR! Az imént beállt cserék összehozták: Hajdú passzolt Sipos Zoltánhoz, aki lefordult védőjéről, majd hat méterről a kapu bal oldalába lőtt. 0–1!

60. perc:Kettős csere a vendégeknél, Gálfi és Köböl le, Siposés Hajdúbe.

Vinícius Paulo (kékben) a támadásépítésből is kivette a részét (Fotó: Török Attila)
Vinícius Paulo (kékben) a támadásépítésből is kivette a részét (Fotó: Török Attila)

„Álé, álé, sárga-feketék”– éneklik a lelkes vendégszurkolók, majd zúg a„Mindent bele!” is.

57. perc: Kelemen lőtt félfordulatból méterekkel fölé.

55. perc: Újabb sárga lap, ezúttal Krónervolt szabálytalan a felezőnél.

53. perc: Katona beadásáról nem sokkal maradt le Gálfi.

50. perc: Mitrovics készített le elegánsan Hidielé, aki 18 méterről az előtte álló Vassba lőtte a labdát.

46. perc: Lipcsei Péter cserélt a szünetben, Dobos helyére Vogyicska érkezett.

46. perc: Folytatódik a mérkőzés!

Kovács Benedeknek (pirosban) nem volt sok dolga az első félidőben (Fotó: Török Attila)
Kovács Benedeknek (pirosban) nem volt sok dolga az első félidőben (Fotó: Török Attila)

45+2. perc: Véget ért az első félidő, egyelőre nincs gól a BVSC és a Soroksár összecsapásán.

A hazai szurkolók nem értenek egyet a döntéssel…

45+1. perc: Horváthfejelt a kapuba, de a játékvezető lökés miatt kifelé ítélt szabadrúgást.

45. perc: Gálfi is sárga lapos figyelmeztetésben részesült.

37. perc: A szabadrúgás után Valencsikfejese szállt a kapu mellé.

36. perc: Királyrántotta le a jobb szélen meginduló Katonát, villant a sárga lap.

33. perc: Vinícius ívelt középre, de Valencsik fejjel tisztázott.

29. perc: Gálfi ugratta ki jó ütemben Lovrencsicset,aki nyolc méterről kapura tekert, de nem helyezte jól a lövést, Kovács védett.

27. perc: Lénárt kapta a mérkőzés első sárga lapját.

A kezdeti lendület után mezőnyjáték zajlott (Fotó: Török Attila)
A kezdeti lendület után mezőnyjáték zajlott (Fotó: Török Attila)

Az elmúlt percekben mezőnyharc zajlott a pályán, a játékrész feléhez érve ivószünetet rendelt el a játékvezető.

16. perc: Ismét Kelemenvállalkozott, ezúttal a tizenhatos előteréből tekert a bal kapufa mellé.

13. perc: Kelemen indult meg a bal szélen, éles szögből, tíz méterről kapura is lőtt, de a lapos próbálkozás nem okozott gondot Holczernek.

11. perc: Katona tört be a tizenhatoson belülre, Vinícius tisztázott, majd Kaján beadását Dobosfejelte kapura, Kovács könnyedén védett.

Jó iramba kezdtek a csapatok, lendületes játékot láthat a kilátogató csaknem nyolcszáz néző.

6. perc: NAGY VÉDÉS! Mitrovics oldalszabadrúgásból Hidi elé készített, aki 18 méterről kapura emelt, Holczer bravúrral tolta a labdát a keresztlécre.

Tiszta kékben a házigazda zuglóiak, tiszta fehérben a Soroksár.

1. perc: Útjára indult a labda a Szőnyi úti stadionban, a BVSC kezdte a mérkőzést.

ELŐZMÉNYEK

„Jó csapattal játszunk, nem szabad elveszíteni az önbizalmunkat a győri vereség miatt – nyilatkozta a klubhonlapnak a BVSC kapusa, Kovács Benedek. – Abban a meccsben is voltak pozitívumok, még ha nem is annyi, mint amennyit szerettünk volna. Az eredménytől függetlenül jó játékosok alkotják a keretünket, akiknek a nagy részével sokáig veretlenek voltunk, úgyhogy gödörről nem lehet beszélni.”

Hosszú sorozat ért véget az előző fordulóban, 41 veretlenül megvívott bajnoki mérkőzést követően Győrben 4–0-s vereséget szenvedett az újonc BVSC-Zugló. Az NB III-ból impozáns teljesítménnyel, az osztályozón a Szentlőrincet búcsúztatva feljutó zuglói gárda győzelemmel mutatkozott be hazai pályán, a nyitányon Vernes Richárd találatával 1–0-ra legyőzte a Haladást. Urbán Flórián csapata tehát két forduló után egy győzelemmel és egy vereséggel áll.

„Nem szabad abból kiindulni, hogy a BVSC az előző idényben még az NB III-ban szerepelt – mondta a találkozó előtt Lipcsei Péter, a Soroksár vezetőedzője. – Felhívtam a játékosok figyelmét, hogy erős ellenféllel találkozunk, amely kiejtette a Szentlőrincet az osztályozón, vagyis nem szabad félvállról vennünk az összecsapást. Rutinos játékosokkal erősített a BVSC, nem lesz könnyű feltörni a védelmét. Nehéz mérkőzésre számítok, de ha a széleken hatékonyak leszünk és átlövésekkel is próbálkozunk, akkor nem lehet gond.”

Két forduló után veretlen a Soroksár, amely Ajkán kezdte az idényt, és Kaján Norbert találatával egyenlítve 1–1-es döntetlent játszott az előző idény bronzérmesével. A legutóbbi évadban ötödik fővárosi sárga-feketék első hazai mérkőzésükön Gálfi Zoltán korai góljával 1–0-ra legyőzték a Gyirmótot, így kedvező előjelekkel léphetnek pályára a Szőnyi úton.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Meglátjuk, mire megy az első hazai meccsét a Haladás ellen megnyerő, majd az ETO ellen négygólos vereséget szenvedő, újonc BVSC-Zugló a még veretlen, az előző körben a Gyirmótot verő Soroksár ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik