F. B. 2020.04.02 14:06 Frissítve: 2020.04.03 13:51

NB II: átlagosan 50 százalékos fizetéscsökkentés Dorogon

Negyven–hatvan százalékos fizetéscsökkentésről döntött a labdarúgó NB II-ben szereplő Dorogi FC klubvezetősége – értesült a Nemzeti Sport Online.

Dorogon csökkentik a játékosok jövedelmét (Fotó: Tumbász Hédi)

 

Mint korábban beszámoltunk róla, a koronavírus-járvány egyik következménye, hogy a gazdasági válság miatt sok NB I-es és NB II-es klub kényszerül csökkenteni alkalmazottai fizetését. Tegnap a másodosztályú Nyíregyháza Spartacus vezetősége is megállapodott a bércsökkentésről, most pedig a bajnokság 13. helyén álló Dorogi FC-nél döntöttek úgy az elöljárók, hogy redukálják a játékosok és a szakmai stáb járandóságát.

Az NSO úgy tudja, a dorogiaknál a fizetés mértékétől függően sávos, 40–60 százalékos bércsökkentésről van szó, amely átlagban tehát 50 százalékos redukciót jelent. A klub erről nem tett hivatalos bejelentést, de Mayer László, a klub elnöke szerint egy 80 százalékos bércsökkentés sem volna irreális.

A klub gazdasági helyzete a vezetőkre és a játékosokra tartozik – mondta Mayer László, a Dorogi FC elnöke a csakfoci.hu-nak. – Most mindenki azzal foglalkozik, hogy hol és mennyivel csökkennek a fizetések. Ugyanakkor azt is megvizsgálhatnánk, hogy ebben a helyzetben a játékosok eleget tudnak-e tenni a munkaszerződésükben foglaltaknak. Vajon a munkájuk hány százalékát tudják most elvégezni? Tartaléklángon történő üzemelés folyik, ebben a helyzetben egy 80 százalékos bércsökkentés sem lenne irreális. Nekünk is az a célunk, hogy átvészeljük ezt az időszakot és újult erővel tudjuk majd folytatni a bajnokságot. Átgondolt, racionális döntéseket kell hoznunk annak érdekében, hogy ne veszélyeztessük a jövőnket. Azt kijelenthetem, hogy nálunk biztosan nem lesz csőd.”

A Dorog futballistái továbbra is egyéni tréningekkel készülnek, az edzéstervet minden héten eljuttatja a szakmai stáb a labdarúgóknak.

2023.12.10 08:17:48

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Öt meccset elhalasztottak, a Pécs Óváron tudott győzni, a Szeged három góllal verte a Barcikát.

2023.12.09 21:14:57

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

A Fejér vármegyei együttes már kettővel is vezetett, de a nagyot hajrázó kispestiek egyenlíteni tudtak.

2023.12.09 21:14:57

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Nem tört meg a Tisza-partiak sorozata, már 12 meccse veretlenek a bajnokságban.

2023.12.09 21:14:57

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Pillók Ádám több ítélete is felborzolta a kedélyeket, Dénes Csanád Vilmost az első félidőben hat perc alatt állította ki két véleményes szituációt követően.

2023.12.09 21:14:57

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Az idényben még csak a hetedik góljukat szerző baranyaiak szinte biztosan a tabella első felében zárják az évet.