Az edzőt váltó Szpari kiütötte a Csabát, újra nyert a Vasas

Vágólapra másolva!
2018.10.03. 20:55
null
A Vasas hét döntetlen után újra nyert (Fotó: Tumbász Hédi)
Kilenc forduló után tudott újra nyerni az új edző irányításával kiállt Nyíregyháza a labdarúgó NB II hétközi, 11. fordulójában. Lengyel Roland együttese 6–3-ra megverte a forduló előtt még élen álló Békéscsabát. Nem okozott gondot a sereghajtó Cegléd a Gyirmótnak, amely így pontelőnnyel vezeti a táblázatot. Kétgólos hátrányból fordított a Budafok a Mosonmagyaróvár ellen, az ETO a hajrában mentette döntetlenre kaposvári összecsapását. A délutáni mérkőzéseken egyaránt négyet vágott a Kazincbarcika és a ZTE FC, előbbi a Budaörsöt ütötte ki hazai pályán, utóbbi Soroksáron aratott fölényes diadalt. A Vasas éppen az ellenféltől átigazolt Balajti találatával verte meg Óbudán a Vácot.

 

Véget ért a tavasszal még élvonalbeli Vasas döntetlen-szériája a labdarúgó NB II hétközi, 11. fordulójában. Kis Károly együttese a Vác ideiglenes otthonában, a Hévízi úton diadalmaskodott, mégpedig Balajti Ádám találatával, aki az őszi idényt még a Duna-parti gárdánál kezdte. A mérkőzésen inkább a Vác dominált, Zsolnai Richárd kétszer is telibe találta a kapufát, a három pont sorsát végül egy potyaízű gól döntötte el. Dlusztus András hazaadott labdáját Halasi Péter, a Vác kapusa olyan ügyetlenül rúgta előre, hogy az éppen korábbi csapattársához – jelenlegi ellenfeléhez – került, aki élt a lehetőséggel, és a kapuba emelt. Az NB II mezőnyében így továbbra is egyedül a Vasas veretlen.

Megtáltosodott a Kazincbarcika, amióta Gálhidi György vette át a csapat irányítását. A borsodi alakulat átmeneti otthonában, Putnokon 4–0-ra gázolta le a Budaörsöt, úgy, hogy Lukács Raymond triplázott – pedig csak egy félidőt töltött a pályán. A Barcika Gálhidi munkába állása óta három mérkőzésen hét pontot gyűjtött, miközben hét gólt szerzett és egyet sem kapott.

Szintén négy góllal terhelte meg ellenfele kapuját a Zalaegerszeg, amely egymás után második diadalát aratta Soroksáron, és már öt forduló óta veretlen. Lipcsei Péter együttese viszont az edző szerint nem is gödörbe, hanem egyenesen szakadékba került, hiszen sorozatban negyedik vereségét szenvedte el.

Négy egygólos idegenbeli vereséget követően első pontját gyűjtötte be vendégként az újonc Monor, amely Dorogon az utolsó pillanatokban harcolta ki a döntetlent. A veterán Sitku Illés látványos találata után Szerencsi Miklós egy távoli lövéssel a 90. percben egyenlített.

Ötfordulós nyeretlenségi sorozatának vetett véget az újonc Tiszakécske, amely a Csákvár ellen idénybeli második győzelmét szerezte meg. Puskás Zoltán okos gólja után Kocsis Gábor egy gyönyörű kapáslövéssel állította be a 2–0-ás végeredményt.

A forduló és egyben a bajnokság eddigi leggólgazdagabb mérkőzésén a játéknap előtt még utolsó előtti Nyíregyháza fogadta a fordulót még az élről kezdő Békéscsabát. A találkozó kuriózuma az volt, hogy mindkét oldalon megbízott edző irányított. A hazaiaknál Bozsik József hét eleji menesztése miatt Lengyel Roland, míg a vendégeknél Boér Gábor eltiltása miatt Makra Zsolt ült a padon. Nagyon bekezdett a Szpari, mert a 25. percben már 3–0-ra vezetett. Innen ugyan még visszakapaszkodott a Csaba 3–2-re, de Pekár László három góljával végül az 1953-as londoni magyar–angolt idéző eredmény alakult ki a Nyíregyháza javára. A szabolcsi együttes ezzel a diadallal ellépett a kieső zónából, míg a vesztes viharsarki gárda visszacsúszott a második pozícióba.

A Gyirmót esélyeshez méltóan verte meg a mezőny legalján helyet foglaló Ceglédet – pedig Szarka Ákos kiállítása miatt csaknem fél órát emberhátrányban játszott. Szepessy László együttese sorrendben negyedik győzelmét aratta, s immár vezeti a másodosztály tabelláját.

A Budafok 14 perc alatt kétgólos hátrányba került otthon a Mosonmagyaróvár ellen, ám a második félidő elejére már 3–2-re fordított. A fővárosi alakulat sikerében azért közrejátszott, hogy az Óvár Darázs Péter piros lapja miatt az 59. perctől csak tíz játékossal volt a pályán.

Nagyot hajrázott az ETO Kaposváron, ahol a 80. percben még két góllal az újonc hazaiak vezettek, a meccs vége mégis 2–2 lett. A találkozó krónikájához tartozik, hogy a győriek edzőjét, Király Józsefet a 91. percben a lelátóra küldte fel Kovács Gergely játékvezető.

Nem volt győztese a Balmazújváros–Siófok mérkőzésnek, miután a Balaton-partiak vezető találatára szünet után Berki István révén válasz érkezett, így a hazaiak új edzője, Bekő Balázs második mérkőzésén is 1–1-es eredményt könyvelhetett el.

LABDARÚGÓ NB II
11. FORDULÓ

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 6–3 (3–2)
Nyíregyháza, 900
néző. Vezette: Németh Ádám (Szécsényi István, Becséri Gergely)
NYÍREGYHÁZA:
Fadgyas – Nagy J., Fodor F., Pejovics, Farkas M. (Forró, 72.) – Bakos Sz. (Ötvös B., 65.) – Gyurján B., Kulcsár H., Kártik, Pekár – Hornyák (Dragóner, 65.). Megbízott edző: Lengyel Roland
BÉKÉSCSABA:
Ribánszki – Szalai D., Nagy S., Mészáros M., Zahorán (Ilyés T., 76.) – Király P. (Lustyik, 60.) – Gránicz, Mezei Sz., Hursán, Szatmári I. – Urbin (Szinanovics, 76.). Megbízott edző: Makra Zsolt
Gólszerző:
Hornyák (1–0) a 3., Fodor F. (2–0) a 20., Hornyák (3–0) a 25., Gránicz (3–1) a 27., Szatmári I. (3–2) a 36., Pekár (4–2) az 55., Urbin (11-esből, 4–3) a 60., Pekár (11-esből, 5–3) a 62., Pekár (6–3) a 71. percben
MESTERMÉRLEG

Lengyel Roland:
– Mondhatnám, milyen nagyszerűen összeraktuk a csapatot, de kedden is még Bozsik Józsi tartotta az edzést. Öt hónapon keresztül eddig is jól dolgoztunk, de valamiért az eredmények nem jöttek. A csapat mentális erejét mutatja, hogy amikor felzárkózott a Békéscsaba, újra növeltük az előnyünket.
Makra Zsolt:
– Olyan hibákat vétettünk a mérkőzés elején, amelyeket eddig nem, de dicséretes, hogy nagy hátrányból is felzárkóztunk. Nyíregyházán nem szégyen kikapni, persze nem ilyen módon. Megérdemelt a hazaiak győzelme.

BALMAZÚJVÁROS–BFC SIÓFOK 1–1 (0–1)
Balmazújváros, 400
néző. Vezette: Szőts Gergely (Szalai Dániel, Szert Balázs)
BALMAZÚJVÁROS:
Szécsi G. – Szalai A., Jagodics B., Papucsek, Farkas N. – Peszmeg – Kóródi (Bíró Á., 57.), Domokos, Erdei (Szabó B., 67.), Óvári – Berki. Vezetőedző: Bekő Balázs
SIÓFOK:
Molnár P. – Kiss B., Lorentz, Fehér Zs., Hidvégi – Horváth A., Gál M. – Szilágyi P. (Medgyes, 74.), Petneházi (Elek B., 84.), Balogh B. (Csibra, 70.) – Zamostny. Vezetőedző: Mihalecz István
Gólszerző: Petneházi (0–1) a 22., Berki (1–1) a 64. percben
MESTERMÉRLEG
Bekő Balázs:
– Az első tizenöt perc rövidzárlata miatt nem nyertünk. Végig mezőnyfölényben futballoztunk, de ez sok esetben meddőnek bizonyult. Mindettől függetlenül nem érdemtelen a Siófok pontszerzése, mert végig masszívan védekezett.
Mihalecz István:
– Több volt ebben a mérkőzésben, az egyenlítő gólig stabil volt a játékunk.

GYIRMÓT FC GYŐR–CEGLÉDI VSE 2–0 (2–0)
Győr-Gyirmót
, Alcufer Stadion, 650 néző. Vezette: Kovács J. Zoltán (Mohos Milán, Kiss Balázs
GYIRMÓT: Rusák – Varga P., Szilvási, Lázár P., Széles – Kontár – Herjeczki (Krebsz, 82.), Nagy P., Strestík (Présinger, 70.), Heffler N. (Villám, 65.) – Szarka. Vezetőedző: Szepessy László
CEGLÉD:
Mursits – Wild, Nánási, Preklet, Farkas A. – Albert I., G. Bíró – Rétyi (Kitl K., 74.), Nyilas E., Oldal (Csirmaz, 34.) – Asztalos (Tímári, a szünetben). Vezetőedző: Nagy Tibor
Gólszerző:
Strestík (1–0) a 33., Szilvási (2–0) a 40. percben
Kiállítva:
Szarka (Csirmaz megütéséért) a 61. percben
MESTERMÉRLEG
Szepessy László:
– Gólkülönbséget javíthattunk volna, de így is magabiztos a győzelmünk, amellyel négy mérkőzésesre növeltük sorozatunkat. Egészséges önbizalommal készülünk a vasárnapi rangadóra.
Nagy Tibor: – Az első játékrészben kishitűen, bátortalanul futballoztunk. A szünet után ez kissé változott, labdabiztosabbak voltak a fiúk, de az előre játékban még sok a javítanivaló.

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC–WKW ETO FC GYŐR 2–2(1–0)
Kaposvár
, 942 néző. Vezette: Kovács Gergely (Huszár Balázs, Király Krisztián)
KAPOSVÁR: Pogacsics – Nagy J., Ur, Szabó A., Hadaró – Szakály A., Hegedűs D. (Nagy K., szünetben, Fodor M., 67.) – Zsiga (Nagy R., 17.) , Beliczky, Bíró D. – Rajczi. Vezetőedző: Waltner Róbert

GYŐR: Horváth T. – Kovács K., Vadász, Vukasovic, Völgyi – Tajthy (Koltai, 56.), Bagi – Jakab, Szánthó (Szimcso, 68.), Andric – Hamar (Erdélyi, 56.). Vezetőedző: Király József
Gólszerző:
Beliczky (1–0) a 27., Bíró D. (2–0) a 49., Koltai (2–1) a 80., Erdélyi (2–2) a 91. percben
MESTERMÉRLEG
Waltner Róbert: –
Sajnálom a játékosaimat, büszke vagyok rájuk, és együtt érzek velük. Ezt a mérkőzést meg kellett volna nyernünk. Remélem, az élet visszaadja, amit most elvett.
Király József: – A nézők számára jó iramú, változatos mérkőzés volt. Bíztunk benne, hogy sikerül egyenlítenünk, és meg is érdemeltük az egyik pontot.

VÁC FC–VASAS FC 0–1 (0–0)
Budapest,
Hévízi út, 570 néző. Vezette: Szilasi Szabolcs (Lémon Oszkár, Kepe Arnold)
VÁC
: Halasi – Hegedűs Cs., Görgényi, Dlusztus, Földi M. – Durso – Tóth G. (Szekszárdi, 89.), Csillag D. (Murai, 58.) – Kákonyi, Varga Sz. (Borvető, 84.) – Zsolnai R. Vezetőedző: Zoran Szpisljak
VASAS:
Bese B. – Szivacski, Vaskó, Kelemen D., Rokszin – Murka (Birtalan B., a szünetben), Hinora, Szatmári L. – Ádám M. (Hajdú Á., 31.), Balajti, Hrepka (Szilágyi Z., 85.). Vezetőedző: Kis Károly
Gólszerző:
Balajti (0–1) az 58. percben
MESTERMÉRLEG
Zoran Szpisljak:
– Aki látta a mérkőzést, tudja, hogy csak egy csapat volt a pályán. Végig mi irányítottunk és domináltunk, de a Vasas az egyetlen hibánkat megbüntette. Hozzáállásunk és teljesítményünk is dicséretes volt, ezen az úton kell tovább haladnunk.
Kis Károly:
– Megtört a jég, rendkívül fontos három pontot szereztünk. A második félidőben lehetett látni, hogy nagyon akarjuk a sikert, és bár nem játszottunk jól, egy szemfüles góllal nyertünk.

BUDAFOKI MTE–CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR 3–2 (2–2)
Budapest,
Budafok, Promontor utca, 200 néző. Vezette: Zierkelbach Péter (Szalai Balázs, Garai Péter)
B
UDAFOK: Szabó B. – Margitics, Khiesz, Gohér, Vég B. – Vass M. (Veszelinov, 83.), Oláh B. – Kovács D. (Pölöskey, 90.), Micsinai, Fekete M. (Vankó, 61.) – Kercsó. Vezetőedző: Vitelki Zoltán
MOSONMAGYARÓVÁR:
Heinrich – Sziklási, Vágó, Forgács A., Darázs – Kovács B., Zsirai – Bartos (Szabó V., 58.), Stieber A. (Kapacina V., 58.), Winkler (Jelena, 67.) – Kovács Á. Vezetőedző: Várhidi Péter
Gólszerző:
Sziklási (0–1) a 13., Kovács Á. (0–2) a 14., Vég B. (1–2) a 29., Kovács D. (11-esből, 2–2) a 36., Gohér (3–2) az 51. percben
Kiállítva:
Darázs (sportszerűtlenségért) az 59. percben
MESTERMÉRLEG

Vitelki Zoltán:
– Hideg zuhanyként indult számunkra a meccs, de aztán a játékosok nagy hittel és nagy akarattal futballozva előbb egyenlítettek, majd megfordították az eredményt. A végén akár nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna.
Várhidi Péter:
– Sajnálom a csapatot, mert erőn felül küzdött, miután tíz emberre fogyatkozott. Sajnos jött egy rövidzárlat, csak sejteni lehet, miért történt, de végzetesnek bizonyult.

KAZINCBARCIKAI SCBUDAÖRS 4–0 (4–0)
Putnok,
Várady Béla Sportcentrum, 100 néző. Vezette: Szilágyi Sándor (Buzás Balázs, Medovarszki János)
KAZINCBARCIKA: Somodi – Palmes, Heil, Fótyik, Mikló – Oltean, Krausz, Toma (Kiss B., 56.) – Tóth L. (Gábor, 59.), Lukács (Olasz, a szünetben), Kanalos. Vezetőedző: Gálhidi György
BUDAÖRS: Demjén – Marques-Airosa, Kékesi, Tányéros A., Ódé (Fejős, a szünetben) – Czvitkovics (Lengyel B., 64.), Csobánki (Kesztyűs, a szünetben), Végh G., Sajbán Miklós – Sajbán Máté, Medgyes. Szakmai igazgató: Bognár György
Gólszerző: Lukács (1–0) a 22., Krausz (2–0) a 30., Lukács (3–0) a 35., Lukács (4–0) a 45. percben
MESTERMÉRLEG
Gálhidi György: – Az első félidőben káprázatos teljesítményt nyújtott a csapat, álomfutballal rukkoltak elő a játékosok. Kétségtelen viszont, hogy a szünet után elfáradtunk, de ez nem csoda, mivel tíz nap alatt a negyedik mérkőzésünket játszottuk. Gondolkodtam a mérkőzés előtt azon, hogy négy-öt játékost cserélek, de szerencsére nem tettem. Győzelmünket elődömnek, Koleszár Györgynek ajánljuk, akinek vastagon benne van a munkája a sikerben.
Bognár György: – Friss embereink ezúttal rendkívül fáradtan mozogtak. A Kazincbarcika nagyszerűen futballozott, és teljesen megérdemelt győzelmet aratott.

SOROKSÁR SC–ZALAEGERSZEGI TE FC 1–4 (1–2)
Budapest,
Haraszti út, Szamosi Mihály Sporttelep, 400 néző. Vezette: Takács János (Bornemissza Norbert, Kormányos II Gábor)
SOROKSÁR:
Steer – Gárdos, Gyömbér, Valencsik, Bor – Huszák, Derekas (Tamási Zs., 73.) – Albert Á. (Lőrinczy, a szünetben), Orosz M., Kundrák N. – Pál A. (Lakatos I. 61.) Vezetőedző: Lipcsei Péter
ZTE:
Zöldesi – Kónya K., Lesjak, Devecseri, Gergényi – Hudák M., Bedi (Kiss M., 43.) – Babati, Barczi (Horváth K., 70.), Madarász – Gajdos (Balázs Zs., 19.). Vezetőedző: Dobos Barna
Gólszerző:
Gajdos (0–1) a 15., Bedi (0–2) a 28., Kundrák N. (1–2) a 38., Balázs Zs. (1–3) a 72., Hudák M. (1–4) a 89. percben
MESTERMÉRLEG
Lipcsei Péter:
– A múltkor rosszkor jött a bajnoki szünet, most viszont szükségünk lesz két szabad hétre. Sorozatban negyedik vereségünket szenvedtük el, vagyis valami megtört a csapatnál. Katasztrofális teljesítményt nyújtottunk, nem is gödörben, sokkal inkább szakadékban vagyunk.
Dobos Barna:
– Nagyon fontos mérkőzést nyertünk meg, bár nekünk mindegyik rendkívüli jelentőségű. Bár az eredmény volt a legfontosabb, időnként már azt kaptam vissza a játékosoktól, amit mindig is látni szeretnék. Különösen örülök, hogy négy gólt szereztünk.

DOROGI FC–BSS MONOR 1–1 (0–0)
Dorog,
Buzánszky Jenő Stadion, 300 néző. Vezette: Nagy Róbert (Varga Zsolt, Varga Gábor)
DOROG:
Zima – Erdélyi, Lénárt, Nagy Zs., Fodor Á. – Nagyházi, Mészáros Á. – Szedlár (Faragó I., 79.), Hegedűs M. (Kitl M., 72.), Városi – Paudits (Sitku, 57.). Vezetőedző: Miskei Attila
MONOR:
Bozsó – Sági, Karacs, Tóth F., Fülöp N. – Bori, Májer G. (Ficsor, 67.) – Szuhodovszki (Szabó D., 58.), Palincsár (Tóth Á., 67.), Szerencsi – Tóth B. Vezetőedző: Horváth Dávid
Gólszerző:
Sitku (1–0) a 61., Szerencsi (1–1) a 90. percben
MESTERMÉRLEG

Miskei Attila:
– Küzdelmes mérkőzést játszottunk, s bár tudtuk és felkészültünk rá, hogy ellenfelünk kontrajátékra rendezkedik be, amíg egyéni hibákat követünk el, nehéz lesz meccset nyerni. Ezeket ki kell javítani.
Horváth Dávid:
– Első idegenbeli pontunkat szereztük meg, amit meg is becsülünk. A játék képe hagyott kívánnivalót maga után, de ebben azért az időjárás is közrejátszott. Küzdöttünk, de most ennyire futotta az erőnkből.

TISZAKÉCSKE VSE–AQVITAL FC CSÁKVÁR 2–0 (0–0)
Tiszakécske,
Városi Sportcentrum, 500 néző. Vezette: Takács Tamás (Baghy Csaba, Máyer Gábor)
TISZAKÉCSKE:
Molnár M. – Oláh M., Kardos N., Csáki, Sváb – Kirchner (Károly, 55.), Tölgyesi, Horváth A., Kocsis G., Gréczi M. (Huszti A., 72.) – Puskás Z. (Batizi-Pócsi, 77.). Vezetőedző: Szabó István
CSÁKVÁR:
Tóth B. – Baranyai Á., Dulló, Kiprich D., Falusy (Tamás N., 70.) – Nándori, Nagy Zs. (Csilus Á., 70.), Farkas A., Molnár Cs., Simon M. – Bobál G. (Sejben, 62.). Vezetőedző: Szijjártó István
Gólszerző:
Puskás Z. (1–0) az 56., Kocsis G. (2–0) a 66. percben
MESTERMÉRLEG
Szabó István:
– Az utolsó tíz perctől eltekintve érvényesült az akaratunk, mert a játékosoknak sikerült megvalósítaniuk azt a taktikát, amit a Csákvár ellen terveztünk. Sokat idegeskedtünk a kispadon, de megérdemelten nyertünk.
Szijjártó István:
– Egy hazai mérkőzést így kell megnyerni, mert az ellenfél a hozzáállásával és az akaraterejével vert meg bennünket. Nagyot csalódtam játékosaimban, mert az előző fordulókban nem ilyen teljesítményt mutattak.

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA
1. Gyirmót FC Győr 11 8 3 23– 9 +14 24
2. Békéscsaba Előre 11 7 2 2 21–13 +8 23
3. ZTE FC 11 6 4 1 21–13 +8 22
4. Kaposvári Rákóczi FC 11 5 5 1 22–18 +4 20
5. Vasas FC 11 4 7 19–15 +4 19
6. Soroksár SC 11 5 1 5 21–18 +3 16
7. ETO FC Győr 11 4 3 4 18–13 +5 15
8. Balmazújváros 11 3 6 2 12–10 +2 15
9. FC Csákvár 11 3 6 2 18–18 0 15
10. Budaörs 11 4 2 5 16–16 0 14
11. Dorogi FC 11 4 2 5 16–18 –2 14
12. Kazincbarcika 11 3 4 4 16–15 +1 13
13. Vác FC 11 3 4 4 8–12 –4 13
14. Budafoki MTE 11 3 3 5 10–16 –6 12
15. Tiszakécske VSE 11 2 6 3 6–13 –7 12
16. Nyíregyháza Spartacus FC 11 2 4 5 13–16 –3 10
17. BFC Siófok 11 2 4 5 8–13 –5 10
18. Mosonmagyaróvár 11 2 4 5 9–17 –8 10
19. Monor 11 2 3 6 13–16 –3 9
20. Ceglédi VSE 11 1 4 6 9–20 –11 7
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik