Videoton: 5.5 év után Ciprusra távozhat a légiós – sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.01.31. 07:36
null
Filipe Oliveira szerződése a nyáron lejárt volna, ősszel öt bajnokin játszott (Fotó: NS-archív)
Ciprusi sajtóhírek szerint az Anorthosziszban folytatja pályafutását a Videoton 32 éves portugál labdarúgója, Filipe Oliveira.

 

A középpályás a 2011–2012-es szezont kölcsönben töltötte a Videotonnál, majd 2012 nyarán igazolt át végleg a fehérváriakhoz, szerződése az idén nyáron lejárt volna. Korábban már jeleztük, hogy fél éven belül szinte biztosan távozik, miután a hosszabbításról nem tárgyaltak vele. A légiós harmadik és negyedik fehérvári idényében stabil kezdőjátékos volt, de tavaly ősszel már csak öt bajnokin kapott lehetőséget.

Filipe Oliveira esetében már korábban is élt a ciprusi vonal: 2015 májusában arról számolhattunk be, hogy az Apollon Limassol kiszemeltje volt.

Az Anorthoszisz igen aktív a téli átigazolási piacon, hiszen szintén sajtóhírek szerint szerződteti André Alvest is, a Videoton volt brazil centerét. Alves 2012 januárjában hagyta el a fehérváriakat az Omonia Nicosia kedvéért. A 33 éves játékos később más kluboknál is játszott (Dubai CSC, Panetolikosz), legutóbb az AEK Larnacában szerepelt.

A 30 éves Nikola Mitrovics szerződtetését pedig már be is jelentette az Anorthoszisz. A szerb légiós három idényen át játszott az NB I-ben, 2010–2011-ben az Újpest, 2011–2013 között a Videoton játékosa volt.


TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A VIDEOTON FC-NÉL
Érkezők:

Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek:

Kiszemeltek: Ilja Vukotics (montenegrói, OFK Grablj – Montenegró, próbajáték)
Távozók: Feczesin Róbert (Csonnam Dragons – Dél-Korea)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz:
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk:
Filipe Oliveira (portugál, Anorthoszisz – Ciprus), Pölöskei Zsolt, Simon Ádám

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik