NS-klub: Hidi Patrik őrzi a róla szóló cikkeket

CSERHÁTI ANDRÁSCSERHÁTI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2022.02.26. 12:33
null
Csaknem tizenhárom éve, hogy a Nemzeti Sport először írt a Budapest Honvéd középpályásáról (Fotó: Török Attila)
Már csaknem 13 éve, hogy lapunk először írt Hidi Patrikról – a középpályás 266 élvonalbeli bajnokit játszott itthon, valamennyit kispesti színekben. A Budapest Honvéd futballistája 2009. március 14-én mutatkozott be az NB I-ben (akkor Soproni Liga), a XIX. kerületiek a Paksi FC-t fogadták (1–1), s a 18 éves futballista még emlékezetesebbé tette a bemutatkozást, hiszen gyönyörű gólt szerzett.

 

„Csodás visszagondolni arra a napra, nem elég, hogy először léptem pályára az NB I-ben, eredményes is voltam, az viszont azóta is bánt, hogy nem győztes gólt szereztem, ugyanis a hosszabbításban Tököli Attila egyenlített – mondta lapunknak Hidi Patrik, a Bp. Honvéd 31 éves középpályása. –  A meccs előtt meg sem fordult a fejemben, hogy gólt lövök, csak jól akartam játszani. A Nemzeti Sport tudósításában jelent meg velem az első kis interjú, emlékszem, a jelenleg is a lapnál dolgozó Vajda Györggyel beszéltem a lefújás után. Biztosan izgultam, azóta persze már sok interjút adtam televízióban és az írott sajtóban egyaránt, sokkal határozottabban nyilatkozom már, ezt is meg kellett tanulni.”

Hidi Patrik természetesen el is tette az első róla megjelent cikket, s azóta is rendületlenül gyűjti az írásokat.

„Akkor kezdtem el gyűjteni a cikkeket, kis mappába teszem el őket, de nemcsak én, hanem a nagymamám és édesapám is elteszi ezeket az írásokat. Ha egyszer abbahagyom a labdarúgást, biztosan szép kis összeállítást készítünk belőlük. A Nemzeti Sporttól kapott osztályzatokat is figyelem, de a rangsort még inkább, hiszen mégiscsak az ad összképet az őszi és a tavaszi idényről.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik