Pontot szerzett mumusa ellen az Újpest

BORBOLA BENCEBORBOLA BENCE
Vágólapra másolva!
2018.08.12. 16:50
Hamar vezetést szerzett mumusa, a Paks ellen az Újpest a labdarúgó NB I 4. fordulójában, de aztán egyenlíteni tudtak a hazaiak még a szünet előtt, a második félidő meg már helyzetet sem hozott.
Kemény összecsapásokat is láthattak a nézők (Fotó: Martonfai Dénes)
A FORDULÓRÓL KÉSZÜLT GALÉRIÁT IDE KATTINTVA MEGTEKINTHETI
Kemény összecsapásokat is láthattak a nézők (Fotó: Martonfai Dénes) A FORDULÓRÓL KÉSZÜLT GALÉRIÁT IDE KATTINTVA MEGTEKINTHETI


NB I

4. FORDULÓ

Paksi FC–Újpest FC 1–1 (Bertus 23., ill. A. Diallo 3.)
Paks, Városi Stadion, 800 néző. Vezette: Berke

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A paksi létesítmény is stadionformát öltött.


A zöld-fehérek végre csapatukhoz illő, takaros stadionban futballozhatnak. Míg eddig félő volt, hogy egy-egy lecsúszott lövés a szomszéd kertjében landol, immár a kapuk mögött is fedett (beton) lelátó állja útját a labdának.

Az más kérdés, hogy az Újpest elleni mérkőzésre még nem nyitottak meg minden lelátórészt – a rekkenő kánikulában az új székeken ott olvadozott a nejlonzacskó –, és talán jobb is, hogy lezárva maradt néhány szektor, mert a napon néhány drukker akár le is fordulhatott volna a székéről.

Berke Balázs játékvezető délután ötkor, 34 Celsius-fokos kánikulában adott jelzést a kezdésre. A hűsítő sört csapoló büfésen kívül ennek aligha örült bárki is. Bizony volt olyan szurkoló, aki rövidnadrágban, papucsban és félmeztelenül érkezett a stadionba. Az elsők között ült fel a lelátóra Fernando Fernández, a diósgyőriek vezetőedzője lelkesedésből jelesre vizsgázott. Csapata csak három hét múlva játszik Csertői Aurél együttesével, ám a szakvezető a vasárnapot valamelyik strand helyett inkább a paksi létesítményben töltötte.

Minden esély megvolt arra, hogy a tűző napon a két csapat unalmas első negyvenöt percet játszik, ehelyett két gól is született. Alassane Diallo múlt héten győztes gólt szerzett a Kisvárda ellen (1–0), a mali játékosnak ezúttal 180 másodperc sem kellett Pakson ahhoz, hogy a kapuba találjon. A védekező középpályás több mint egy éve játszik Magyarországon, múlt héten szerezte meg első NB I-es gólját. A jelek szerint úgy volt vele, ha már egyszer ráérzett a gólszerzés örömére, Pakson megduplázza eddigi góljainak számát.

Túlzás lenne állítani, hogy a hazaiak nagy rohamokba kezdtek volna, ám az egyenlítés így is összejött nekik. Túlságosan ígéretes helyzet ugyan nem adódott a csapat előtt, ám Bertus Lajos oldalról érkező szabadrúgása a jobb sarokban kötött ki. A látottakkal egyik edző sem volt elégedett, Csertői Aurél és Nebojsa Vignjevics is kis híján gutaütést kapott a kispad előterében.A második félidőben lehetőséget kapott az újpestiek új szerzeménye, a kétszeres grúz válogatott Giorgi Beridze, ám a lilák jobb oldala továbbra is aktívabb volt.

Magyar szinten gyenge iramú mérkőzést láthattunk, a játékosok egyedüli mentsége az öt órai kezdés volt, ha este héttől rendezik meg a találkozót, alighanem frissebben mozognak. Sok gyenge teljesítményt láttunk, rengeteg volt a pontatlan átadás, a vaktában előre ívelt labda, az erőtlen próbálkozás. A hajrában egyik csapatban sem volt benne az a plusz, amely ahhoz kellett volna, hogy csapata felé billentse a mérleg nyelvét.

Néhány kósza lövés akadt, több azonban nem. Cseppet sem volt meglepő, hogy a stadionba kilátogató drukkereket nem ragadta magával a találkozó.A két csapat legutóbbi öt mérkőzésén mindig döntetlen született.Ezért meg sem lepődtünk azon, hogy ezúttal is iksz lett.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

AZ ÁLLÁS
1. Ferencvárosi TC 4 4 13–3 +10 12
2. Budapest Honvéd 3 3 8–2 +6 9
3. MTK Budapest 4 3 1 6–5 +1 9
4. Debreceni VSC 4 2 2 5–2 +3 8
5. Mol Vidi FC 3 1 2 6–2 +4 5
6. Újpest FC 4 1 2 1 4–5 –1 5
7. Mezőkövesd Zsóry FC 2 1 1 4–2 +2 4
8. Szombathelyi Haladás 4 1 1 2 7–9 –2 4
9. Paksi FC 4 2 2 3–6 –3 2
10. Puskás Akadémia FC 4 1 3 4–7 –3 1
11. Diósgyőri VTK 4 1 3 3–9 –6 1
12. Kisvárda 4 4 0–11 –11 0
NB I, 2018–2019, 4. FORDULÓ
AUGUSZTUS 10., PÉNTEKHELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐ
NÉZŐSZÁM
Mol Vidi FC–Debreceni VSC 1–1Felcsút, Pancho ArénaKassai Viktor
1446
AUGUSZTUS 11., SZOMBAT
Kisvárda–Ferencváros 0–2
Kisvárda, Várkerti Sporttelep Pintér Csaba
2850
Haladás–Puskás Akadémia 2–1
Szombathely, Haladás Stadion
Solymosi Péter
3936
MTK Budapest–Diósgyőri VTK1–0
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
Andó-Szabó Sándor
2178
AUGUSZTUS 12., VASÁRNAP
Paksi FC–Újpest FC 1–1Paks, Városi Stadion
Berke Balázs
800
Mezőkövesd–Bp. Honvéd 0–1Mezőkövesd, Városi StadionErdős József3248
TABELLA •GÓLLÖVŐLISTA
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik