NB I: Kellett már a siker a lelkünknek – Zsótér Donát

S. Á.S. Á.
Vágólapra másolva!
2022.08.25. 06:54
null
„Három nehéz meccs vár ránk” (Fotó: Dömötör Csaba)
A Ferencváros ellen játszik legközelebb a Bp. Honvéd a labdarúgó NB I-ben, a csapat húzóembere a Vasas ellen jól játszó Zsótér Donát is lehet.

 

Első győzelmét aratta a Honvéd az idényben, miután vasárnap este hátrányból felállva 2–1-re nyert a Vasas otthonában. Nem kezdődött jól a kispestieknek a találkozó, Szappanos Péter kapus hibája után korán, tizenegy perc elteltével megszerezték a vezetést az angyalföldiek, akik szintén nyeretlenül várták a ragadót. Ennek, no meg az összecsapás presztízsének megfelelően hatalmas csata zajlott a pályán, és az első fél órában úgy tűnt, inkább a hazaiak akarata érvényesül. Utána kiegyenlítettebbé vált a játék, majd a második fél­időben már egyértelműen a Honvéd uralta a mérkőzést. A vendégeknél a gólt és gólpasszt jegyző Ennin Richlord, a győztes gólt szerző Nenad Lukics és a csapatot jól mozgató Zsótér Donát is kiemelkedett a mezőnyből – utóbbi nem volt maradéktalanul elégedett a teljesítményével.

„Volt három nagy helyzetem, egyet illett volna értékesítenem  – mondta lapunknak Zsótér Donát. – Két lövésem elment keresztbe a kapu előtt, egyet pedig védett a kapus, és a támadások mellett a védekezésből is aktívan ki kellett vennem a részem, a hajrában azért dolgozott már sokat a csapat, hogy megtartsuk az előnyt. A mérkőzés elején a mezőnyben jobb volt az ellenfél, de ebben az időszakban is stabilan védekeztünk, szó sem volt arról, hogy sorra alakította ki a helyzeteket a kapunk előtt. A gólnál szerencséje volt a Vasasnak, majd Radó Andrásnak volt egy nagy lehetősége, de azon kívül nem alakítottak ki igazán veszélyes helyzeteket. Ezután kicsit hátrébb húzódtunk, és látszott is, hogy nemigen tudnak mögénk kerülni. Onnantól már a mi akaratunk érvényesült, irányítottuk a mérkőzést, és végre megszereztük az első győzelmünket. Az összkép alapján teljesen megérdemelten. Kellett ez a siker a lelkünknek, főleg azért, mert a folytatás nem ígérkezik könnyűnek.”

A Honvéd egy hét leforgása alatt játszik a Ferencvárossal (idegenben), fogadja az Újpestet, majd utazik a Kisvárdához, vagyis kemény menet vár a csapatra. A kispestiek vezetőedzője, Thomas Courts a mérkőzés után elmondta, izgatottan várja az újabb fővárosi rangadókat, és úgy látja, a játékukon érezhető a fejlődés.

„A Vasas ellen játszottunk a legjobban, és ezt nemcsak azért mondom, mert végre győzni tudtunk – mondta még Zsótér Donát. – A korábbiakhoz képest változott a felfogás és a taktika, látszik, mit akarunk játszani, de igaz, hogy van még hova fejlődnünk. A győzelem mindig nagy löketet ad a csapatnak, de az csak később derül ki, mire lesz elég ez a lendület. Három nehéz meccs vár ránk, szeretnénk minél jobban teljesíteni.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik