Potya gól itt és ott, megverte a Honvéd a Vasast

VAJDA GYÖRGY (összefoglaló)VAJDA GYÖRGY (összefoglaló)
Vágólapra másolva!
2022.08.21. 19:50
null
Fotó: Dömötör Csaba
A labdarúgó NB I 4. fordulójában a Vasas hazai pályán 2–1-re kikapott a Honvédtól.

 

LABDARÚGÓ NB I
4. FORDULÓ

Vasas FC–Budapest Honvéd 1–2 (Hidi 11., ill. Ennin 33., Lukics 65.)
Budapest, Illovszky Rudolf Stadion, 2966 néző. Vezette: Bognár T.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Azt gondolná az ember, hogy ott, ahol korábban az NB I-ben tíz gólig jutó Bobál Gergely, vagy a külföldről hazatérő Novothny Soma a tartalékcsapatban futballozik, nagy baj nem lehet az eredményességgel.

A Vasas két rutinos labdarúgója vasárnap délben az NB III-as csapatban kapott lehetőséget a Hajdúszoboszló elleni bajnokin, ugyanakkor az élvonalban szereplő csapat a gólok tekintetében igencsak elmarad az élvonalba felkerülő együttes az elvártaktól. Három mérkőzésen hármat termeltek a Vasas labdarúgói, s abból egyet a középpályás Berecz Zsombor szerzett.

Persze, a Honvédra várva egyetlen piros-kékbe öltözött drukkert sem érdekelt, hogy a csatárok vagy valaki más talál Szappanos Péter kapujába, sokkal inkább számított, hogy nyerjen a csapat az ősi rivális ellen. Ennek érdekében három csatárt állított a kezdőbe Kuttor Attila az angyalföldiek vezetőedzője, s olyan támadók szorultak a kispadra, mint Géresi Krisztián, Ihrig-Farkas Sebestyén, Vida Máté, Cipf Dominik vagy Zimonyi Dávid. Gólok tekintetében a Honvéd sem marad el a Vasastól, hiszen Nenad Lukicsék is hármat szereztek három meccsen, viszont kaptak nyolcat.

Kuttor Attila két meglepő húzással is szolgált: a Vasas vezetőedzője a védelem tengelyében szerepeltette az éppen Kispestről érkező Hidi Patrikot, továbbá a szintén a nyáron igazolt Dombó Dávid váltotta a kapuban bizonytalankodó Jova Leventét. Bejött az edzői elképzelés, hiszen a 11. percben Hidi Patrik döntő részt vállalt a hazaiak vezető góljának megszerzéséből – ugyanakkor Szappanos Péter rémálmaiban jöhet majd elő a pillanat, ahogyan elvetődve a saját kapujába pofozta a labdát…

A (potya)gól bátrabbá tette a Vasast, s a 24. percben akár növelhette is volna az előnyét, ám a Honvéd kapusa – valamelyest feledtetve az ügyetlenkedést – hatalmas bravúrral védte Radó András közeli lövését. A Honvéd válasza sem maradt el, a a 33. percben bebizonyosodott, hogy Dombó Dávid kapus is képes a hibázásra, a kezéből kicsúszó labdából egyenlítettek a vendégek.

Fotó: Dömötör Csaba
Fotó: Dömötör Csaba

 

GÓLVIDEÓK ITT!

A Honvéd kezdte jobban a második félidőt, nemcsak gyorsabban, hanem agresszívebben is futballozott, mint az első félidőben. Középről a sokat futó Zsótér Donát mozgatta a csapatot, gyakorta indította a szélsőket és pontos passzokkal kereste a centert, Nenad Lukicsot.

A szerb légiós kellemetlen ellenfélnek bizonyult, hiszen rendre háttal a kapunak kapta a labdát, s vagy oldalra passzolt, vagy megpróbált befordulni. Egészen bizonyos, hogy Otigba Kenneth jó darabig emlegeti majd a pillanatot, amikor a Honvéd légiósa a 65. percben előbb átvette a labdát, majd megfordult, s ballal kilőtte a jobb felső sarkot.

Parádés csatárteljesítményt láthatott a publikum, ráadásul mindez a kispesti tábor előtt zajlott, így aztán érthető, hogy több százan szerettek volna a csatár nyakába ugrani, de a labdafogó háló útját állta az ünneplőknek.

Érezte a bajt a Vasas szakmai stábja, éppen ezért a 72. percben csaknem „kiürítette” a kispadot, minden támadót bevetett, csupán az egyébként váratlan megoldásokra is képes Zimonyi Dávidot és a 19 éves Szalai Józsefet hagyta a melegítő játékosok között, s aztán hét perccel a vége előtt a tehetséges támadót is pályára küldte Kuttor Attila.

Aki pályán volt, támadott, ki ösztönösen, kit a szíve, meg a lába vitt előre, ám minden hiába.

A Honvéd nyerte a bajnokit, s ezzel elmozdult az utolsó helyről, angyalföldi oldalon pedig kiderült, nem az számít, hány csatár van a pályán…

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

NB I, 2022–23, 4. FORDULÓ
HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐNÉZŐSZÁM
Augusztus 19., péntek
Puskás Akadémia–Kecskemét 1–1
Felcsút, Pancho ArénaAndó-Szabó Sándor
980
Augusztus 21., vasárnap
ZTE–Kisvárda 1–3Zalaegerszeg, ZTE ArénaBogár Gergő
2062
Vasas–Honvéd 1–2
Budapest, Illovszky Rudolf Stadion Bognár Tamás2966
Augusztus 22., hétfő
20.00: Mezőkövesd Zsóry–DVSC (Tv: M4 Sport)Mezőkövesd, Városi StadionErdős József
A Paksi FC–Ferencváros és a Mol Fehérvár–Újpest FC mérkőzéseket későbbre halasztotta az MLSZ versenybizottsága
AZ ÁLLÁS
1. Kisvárda 4 2 2 10–6 +4 8
2. Ferencvárosi TC 2 2 5–0 +5 6
3. Kecskeméti TE 4 1 3 3–2 +1 6
4. Paksi FC 3 1 2 7–5 +2 5
5. Puskás Akadémia 4 1 2 1 4–3 +1 5
6. Zalaegerszegi TE 3 1 1 1 3–4 –1 4
7. Budapest Honvéd 4 1 1 2 5–9 –4 4
8. Mol Fehérvár 3 1 2 4–6 –2 3
9. Debreceni VSC 3 3 4–4 0 3
10. Vasas FC 4 3 1 4–5 –1 3
11. Újpest FC 3 2 1 2–4 –2 2
12. Mezőkövesd 3 1 2 3–6 –3 1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik