Gyors góllal ijesztgette a Mezőkövesd az FTC-t, négyet kapott cserébe

BORBOLA BENCE (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)BORBOLA BENCE (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)
Vágólapra másolva!
2021.08.14. 18:01
Bár a Mezőkövesd korán vezetést szerzett az Üllői úton, a végén mégsem örülhetett a labdarúgó NB I 3. fordulójában, mert 4–1-es vereséget szenvedett. A Ferencváros először nyert az új bajnoki idényben.
Myrto Uzunit ünneplik a társak (Fotó: Balogh László)
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!
Myrto Uzunit ünneplik a társak (Fotó: Balogh László) A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!

 

LABDARÚGÓ NB I
3. FORDULÓ

Ferencváros–Mezőkövesd 4–1 (2–1)
Budapest,Groupama Aréna, 5677 néző.Vezette: Pintér Cs.
Gólszerző:
Boli (45+2., 90+4.), Mak (45+3.), Uzuni (68. – 11-esből), ill. Nagy D. (6.)

ÉLŐ SZÖVEGES TUDÓSÍTÁS ITT!

A kérdésre, amelyre péntek délután készült beharangozónkban Bogdán Ádám kapus sem tudta a választ, szombat kora este választ kaptunk: a Ferencváros összeállítása ismét Dibusz Dénes nevével kezdődött.

Az első fordulóban, a Kisvárda elleni bajnokira Peter Stöger vezetőedző ugyanis némileg meglepő módon Bogdán Ádámot állította a gólvonalra, a régi módi azonban gyorsan visszaállt, a Mezőkövesd ellen ismét Dibusz Dénes volt a kezdőcsapat tagja. Rajta kívül nem sokan – hárman – maradtak a hétközi, Slavia elleni BL-selejtezőből a csapatban, a kapus mellett Botka Endre, Miha Blazic és Myrto Uzuni volt az, aki ezúttal sem pihenhetett.

Az első húsz perc visszafogottan sikerült a bajnokcsapatnak.

Hat perc és nyolc másodperc telt el a találkozóból, amikor a kövesdiek megszerezték a vezetést, nem sokkal később a VAR-rendszer közreműködésével Robert Mak gólját visszavonta Pintér Csaba játékvezető. A videobíró működését nem csak a szurkolóknak, maguknak a játékosoknak is szokniuk kell, az ünneplést követően néhány ferencvárosi már a középkezdéshez állt fel, amikor észrevették, mégsem egyenlítettek… A kövesdiek szívósan védekeztek, és már-már úgy tűnt, előnnyel vonulhatnak a szünetre, ám a sok játékmegszakítás miatt jött az öt perc ráadás – és a csattanó! A Fradi másfél perc alatt két gólt rámolt be a vendégek kapujába, előbb Franck Boli csillantotta meg legnagyobb erényét, és közelről kotort labdát a kapuba, majd jött Róbert Mak, aki kilőtte az alsó sarkot. A hangulat egy csapásra megváltozott a Groupama Arénában, zöld füstbomba gyúlt a kapu mögötti szektorban, és a csapattal együtt a szurkolótábor is új erőre kapott. Innentől pedig nem volt kérdés, a Ferencváros magabiztosan hozza le ezt a mérkőzést. Ez ugyanakkor nem azt jelentette, hogy izgalmak innentől ne lettek volna.

Megadott és meg nem adott góljával Róbert Mak (zöld-fehérben) az első félidő főszereplője volt (Fotó: Balogh László)
Megadott és meg nem adott góljával Róbert Mak (zöld-fehérben) az első félidő főszereplője volt (Fotó: Balogh László)

A fordulás után Dibusz Dénesnek kellett egy támadáson belük kétszer is nagyot védenie, majd mindkét vezetőedző támadófronton frissített, fókuszba mégis (és megint…) a VAR-rendszer került, és ezúttal a pálya széli videózás sem maradt el. Myrto Uzuni buktatását követően a Mezőkövesd kis híján gólt szerzett az ellentámadásból, Pintér Csaba játékvezető csak ez után kezdte a kispadok között lévő monitoron visszanézni az esetet, gondoljunk bele, milyen bizarr lett volna, ha a vendégek egyenlítését is vissza kellett volna vonnia, és úgy megítélni a büntetőt…

A Ferencváros a kétgólos előny birtokában magabiztosan hozta le a hátralévő perceket, a lefújás előtti pillanatokban Franck Boli mesterien emelte át a kapujából kifutó Antal Botondot, így fölényes győzelem lett a vége, és a zöld-fehérek picivel több önbizalommal várhatják a svájci Young Boys elleni szerdai Bajnokok Ligája-rájátszás első mérkőzését. 4–1

ÉLŐ SZÖVEGES TUDÓSÍTÁS ITT!

AZ ÁLLÁS
1. Kisvárda 3 3 6–3 +3 9
2. Mezőkövesd 3 2 1 7–8 –1 6
3. Debreceni VSC 3 1 2 9–6 +3 5
4. Paksi FC 3 1 1 1 11–7 +4 4
5. MTK Budapest 3 1 1 1 3–3 0 4
6. Ferencvárosi TC 2 1 1 5–3 +2 3
7. Puskás Akadémia 2 1 1 3–7 –4 3
8. Mol Fehérvár 2 2 2–2 0 2
9. Gyirmót FC Győr 3 2 1 3–4 –1 2
10. Zalaegerszegi TE 2 1 1 3–4 –1 1
10. Újpest FC 2 1 1 3–4 –1 1
12. Budapest Honvéd 2 2 1–5 –4 0
NB I, 2021–2022, 3. FORDULÓ
HELYSZÍNNÉZŐSZÁM
JÁTÉKVEZETŐ
AUGUSZTUS 13. (péntek)
MTK Budapest–Kisvárda 1–2 Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion1500
Antal Péter
AUGUSZTUS 14. (szombat)
Paksi FC–DVSC 3–3
Paks, Paksi FC Stadion 1798
Zierkelbach Péter
Ferencvárosi TC–Mezőkövesd 4–1
Budapest, Groupama Aréna5677
Pintér Csaba
Gyirmót FC Győr–Mol Fehérvár FC 1–1
Gyirmót, ALCUFER Stadion
1822
Karakó Ferenc
AUGUSZTUS 15. (vasárnap)
17.45: ZTE FC–Puskás Akadémia (Tv: M4 Sport)
Zalaegerszeg, ZTE Aréna
20.00: Újpest FC–Budapest Honvéd (Tv: M4 Sport)
Budapest, Szusza Ferenc Stadion
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik