Két meccs után is nyeretlen a Fehérvár, begyűjtötte második pontját az újonc Gyirmót

VAJDA GYÖRGY (összefoglaló), PÓSFAI GYULA (percről percre)VAJDA GYÖRGY (összefoglaló), PÓSFAI GYULA (percről percre)
Vágólapra másolva!
2021.08.14. 20:18
A labdarúgó NB I 3. fordulójában a Mol Fehérvár 1–1-es döntetlent játszott az újonc Gyirmót FC Győr otthonában.
Varga Barnabás (középen) fejesével egyenlített a Gyirmót (Fotó: Dömötör Csaba)
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!
Varga Barnabás (középen) fejesével egyenlített a Gyirmót (Fotó: Dömötör Csaba) A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!

 

LABDARÚGÓ NB I
3. FORDULÓ
Gyirmót FC Győr–Mol Fehérvár FC 1–1 (Varga B. 61., ill. Petrjak 30.)
Gyirmót, ALCUFER Stadion,1822 néző. Vezette: Karakó

ÉLŐ SZÖVEGES TUDÓSÍTÁS ITT!

Már a 6. percben rádöbbenhettek a hazaiak, mi az, ami megengedhetetlen a bajnoki címre pályázó Mol Fehérvár FC ellen. Varga Barnabás könnyedén vesztett labdát a vendégek tizenhatosának előterében, a fehérváriak a megszerzett labdával másodpercek alatt a gyirmóti kapu közelébe jutottak, sőt Nikolics Nemanja a gyors akció végén a hálóba talált – ám a partjelző lest intett, s aztán a VAR-szobában ülők is igazolták Király Krisztián jelzését. Tehát már a mérkőzés elején kitűnt a két csapat közötti sebességbeli különbség, amelyet csakis zárt és fegyelmezett védekezéssel kompenzálhattak a hazai játékosok, ugyanakkor egy vereség és egy döntetlen után győzelmi kényszer hatása alatt futballoztak. Ez azt jelentette, hogy a négy védő előtt egy védekező középpályás – Vass Ádám – biztosított, a támadásokat pedig Nagy Patrik és Radics Márton próbálta előkészíteni, úgy, hogy a gyors Varga Barnabást, Medgyes Zoltánt és Herjeczki Kristófot indították.

Kevés sikerrel, mert a jóval erősebb, képzettebb játékosokból álló Fehérvár csírájában fojtotta el a hazai kezdeményezéseket, s a játék irányítását is átvette. Sokat elmond, hogy az első félidőben hatvan százalék fölötti volt a labdabirtoklási arány a vendégek javára, ám az is igaz, a fölény nem párosult góllal. Egészen a 30. percig, amikor előbb a jobb oldalon bontották meg a vendégek a hazaiak bal oldali védekezését, Fiola Attila remekül ismerte fel, hogy „elcsúszott” a Gyirmót védekezése, és okosan a hosszú oldalon érkező Marcel Heisterhez ívelt, a Fraditól érkező légiós pedig még cifrázta is a helyzetet: mint egykor a grundon, a középen berobbanó Ivan Petrjakhoz passzolt, és a szélső nem hibázott. 0–1

Ivan Petrjak góljával még a Fehérvár vezetett (Fotó: Dömötör Csaba)
Ivan Petrjak góljával még a Fehérvár vezetett (Fotó: Dömötör Csaba)

A kapott gól után valamivel előrébb merészkedett a Gyirmót, sőt a félidő hajrájában szinte a semmiből került a fehérvári kapu elé Medgyes Zoltán, ám ahogy eddig, úgy ezúttal is – Fiolától szorongatva – a kapu mellé lőtte a labdát. Senki sem csodálkozott volna, ha mentőt hívnak a kispadon infarktusközeli állapotba kerülő szakmai stáb tagjaihoz.

Hiába futballozott bátrabban a Gyirmót FC Győr a második félidőben, a sokat futó és gyorsan visszazáró Fehérvár ellen lehetősége is ritkán akadt a helyzet kialakítására, s mert távoli lövésekre egyáltalán nem vállalkoztak Nagy Patrikék, Kovácsik Ádám nyugodtan szemlélhette kapujából a mezőnyben zajló eseményeket. Egészen a 61. percig, ugyanis egy balról elvégzett hazai szöglet, majd Varga Barnabás közeli remek fejese után a hálóból kellett kihalásznia a labdát. 1–1

Az egyenlítés után egyből cserélt Csertői Aurél, s a napnál is világosabb, hogy Csonka András, Hajdú Ádám, valamint Florent Hasani pályára küldésével a középpálya biztonságosabbá tétele volt a cél. Szabics Imre, a Mol Fehérvár szakvezetője sem tétlenkedett, lehívta a középső védőt, Viszar Muszliut, és beküldte a támadó Budu Zivzivadzét Nikolics Nemanja mellé, bízva a hatékonyabb támadásokban, csakhogy a Gyirmót diktálta a ritmust.

A győri klub szervezett és lelkes játékkal lepte meg a vezetés után kissé elkényelmesedő, esélyesebbnek gondolt Mol Fehérvár FC-t – egy pontot otthon tartva.

ÉLŐ SZÖVEGES TUDÓSÍTÁS ITT!

AZ ÁLLÁS
1. Kisvárda 3 3 6–3 +3 9
2. Mezőkövesd 3 2 1 7–8 –1 6
3. Debreceni VSC 3 1 2 9–6 +3 5
4. Paksi FC 3 1 1 1 11–7 +4 4
5. MTK Budapest 3 1 1 1 3–3 0 4
6. Ferencvárosi TC 2 1 1 5–3 +2 3
7. Puskás Akadémia 2 1 1 3–7 –4 3
8. Mol Fehérvár 2 2 2–2 0 2
9. Gyirmót FC Győr 3 2 1 3–4 –1 2
10. Zalaegerszegi TE 2 1 1 3–4 –1 1
10. Újpest FC 2 1 1 3–4 –1 1
12. Budapest Honvéd 2 2 1–5 –4 0
NB I, 2021–2022, 3. FORDULÓ
HELYSZÍNNÉZŐSZÁM
JÁTÉKVEZETŐ
AUGUSZTUS 13. (péntek)
MTK Budapest–Kisvárda 1–2 Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion1500
Antal Péter
AUGUSZTUS 14. (szombat)
Paksi FC–DVSC 3–3
Paks, Paksi FC Stadion 1798
Zierkelbach Péter
Ferencvárosi TC–Mezőkövesd 4–1
Budapest, Groupama Aréna5677
Pintér Csaba
Gyirmót FC Győr–Mol Fehérvár FC 1–1
Gyirmót, ALCUFER Stadion
1822
Karakó Ferenc
AUGUSZTUS 15. (vasárnap)
17.45: ZTE FC–Puskás Akadémia (Tv: M4 Sport)
Zalaegerszeg, ZTE Aréna
20.00: Újpest FC–Budapest Honvéd (Tv: M4 Sport)
Budapest, Szusza Ferenc Stadion
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik