A hajrában sikerült meccset nyernie a Fehérvárnak a Kecskemét ellen

BORSOS LÁSZLÓ (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)BORSOS LÁSZLÓ (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)
Vágólapra másolva!
2022.08.31. 19:15
A Mol Fehérvár FC 2–1-es győzelmet aratott odahaza a Kecskeméti TE ellen az NB I 6. fordulójában, a győztes gól a 90. percben született.
Stopira fejese győzelmet ért a Fehérvárnak (Fotó: Szabó Miklós)
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!
Stopira fejese győzelmet ért a Fehérvárnak (Fotó: Szabó Miklós) A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!

 

LABDARÚGÓ NB I
6. FORDULÓ

Mol Fehérvár FC–Kecskeméti TE 2–1 (1–1)
Székesfehérvár,MOL Aréna Sóstó,2046néző.Vezette:Farkas Á.
Gólszerző: Nego (31.), Stopira (90.), ill. Katona B. (40.)

ONLINE SZÖVEGES TUDÓSÍTÁS ITT!

Nehéz döntést hozott Michael Boris, a Mol Fehérvár vezetőedzője: kapust cserélt. A tréner anno maga is ezen a poszton szerepelt, s tudhatja, a gólvonal előtt nem minden esetben sül el jól a változtatás, mély sebet ejthet a leváltott játékoson, mégis úgy ítélte meg, a csapat érdekét az szolgálja, ha a Kisvárdán három gólt kapott Kovács Dániel helyére az eddig a mérkőzéseket a cserepadról szemlélő Emil Rockovot állítja. Mindez nem teljesen meglepő annak tükrében, hogy a 28 éves kapusnak ebben a bajnoki idényben 21-szer volt védenivalója a Wyscout statisztikái szerint, ám kilencszer nem tudta megmenteni csapatát a kapott góltól, ami azt jelenti, hogy a csupán 57 százalékos hatékonysággal hárított, ami nem éppen veretes mutató. Ezzel szemben a túloldalon kiváló kapusteljesítményt láthattunk Varga Bencétől – éppen ezért volt némiképp váratlan, hogy a KTE-t irányító Szabó István is változtatott a poszton, az NB I-ben először kezdő Varga Ádám védett, ebben az esetben azonban nem a teljesítmény, hanem az elvek döntöttek, a szakember ugyanis a hétközi fordulókban rendre a cserekapusnak ad lehetőséget a bizonyításra.

A felforgatott kezdő tizeneggyel pályára lépő csapatok (a fehérváriaké öt, a kecskemétieké hét helyen változott az előző fordulóhoz képest) mérkőzésének irama nem volt eget rengető. A hazai kemény mag szokásával ellentétben a tizenhetedik helyett már a negyedik percben a nyáron távozó klubikont, Nikolics Nemanját éltette. Ami a vendégcsapatot illette, ugyan kulturáltan, olykor szemre kifejezetten tetszetősen gurigázott, hozta ki a labdát, ellenfele tizenhatosának előterében kifogyott a fifikás, pontos megoldásokból. A hazai támadójáték erőteljesebbnek, ugyanakkor kissé ötlettelennek tetszett, a játékosok nem tudtak mit kezdeni a saját térfelére visszahúzódó ellenfelük masszív védekezésével, elvétve tudták csak megbontani.

(Fotó: Szabó Miklós)
(Fotó: Szabó Miklós)

Kellően kombinatív játék hiányában a kecskemétiek hibáira várt a házigazda. Az első megingásért majdnem megfizetett a KTE, a 13. percben Mihajlo Rijasko labdavesztése után Funsho Bamgboye telibe trafálta a lécet, a 31. percben azonban már megbűnhődött, Danilo Pejovics elvétette a labda pályáját, Kenan Kodro az érkező Loic Nego lábára varázsolta, a válogatott futballista pedig nem hibázott. Bár a Fehérvár akarata érvényesült, játékban keveset lévő kapusa ritkán látható baklövést követett el, Katona Bálintnak voltaképpen az üres kapuba kellett csak passzolnia az ajándék labdát. Ezután megrázta magát a házigazda, több veszélyes helyzetet is kidolgozott.

Később aztán a Mol Fehérvár próbálta fokozni a tempót, az 56. percben pedig góllá érett a fölénye, csakhogy a ziccert követően kapuba találó Bamgboye a VAR-döntés alapján lesről indulva kapta Rúben Pintótól a védelem mögé kiválóan belőtt labdát. Újabb, szabályos találat híján az átigazolási időszak hajrájában szerződtetett Schön Szabolcs és Lirim Kastrati is beállt, első mérkőzésüket játszották fehérvári mezben. Ám sokat ők sem tudtak segíteni a csapaton, amely nyomás alá helyezte a lila-fehéreket (különösen a hajrában), a felezővonalat csak nagy ritkán átlépő vendégek sokáig állták a sarat, hősiesen bekkeltek.

Már-már úgy tűnt, a Mol Fehérvárnak be kell érnie a döntetlennel, ám a csereként beszálló Dárdai Pál a játékidő utolsó percében remekül tekerte szögletből a labdát az érkező Stopira fejére, aki megmentette együttesét attól, hogy hazai pályán csalódást keltő döntetlent érjen el – kapuba fejelt. Ezzel megszakadt a Kecskemét remek sorozata, 18, veretlenül megvívott tétmérkőzés után kikapott, ám így is dicséret illeti, amiért újonc létére az első öt bajnokiján nem talált legyőzőre. 2–1

ONLINE SZÖVEGES TUDÓSÍTÁS ITT!


AZ ÁLLÁS
1. Kisvárda 6 4 2 16–8 +8 14
2. Ferencvárosi TC 4 4 9–1 +8 12
3. Kecskeméti TE 6 2 3 1 7–5 +2 9
4. Puskás Akadémia 6 2 3 1 6–4 +2 9
5. Paksi FC 5 2 2 1 11–10 +1 8
6. Zalaegerszegi TE 5 2 1 2 8–9 –1 7
7. Mol Fehérvár 5 2 3 7–10 –3 6
8. Mezőkövesd 6 1 2 3 8–10 –2 5
9. Budapest Honvéd 5 1 1 3 6–12 –6 4
10. Vasas FC 6 4 2 5–7 –2 4
11. Debreceni VSC 6 4 2 9–13 –4 4
12. Újpest FC 4 2 2 4–7 –3 2
NB I, 2022–23, 6. FORDULÓ
HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐ
NÉZŐSZÁM
Augusztus 30., kedd
Puskás Akadémia–Mezőkövesd 1–0Felcsút, Pancho ArénaDerdák Marcell1028
Zalaegerszeg–Debreceni VSC 4–2
Zalaegerszeg, ZTE ArénaVad II István2128
Augusztus 31., szerda
Paks–Kisvárda 1–3Paks,Fehérvári úti StadionAntal Péter
1604
Mol Fehérvár–Kecskemét 2–1Székesfehérvár, Mol Aréna SóstóFarkas Ádám
2046
Vasas FC–Ferencváros 0–1Budapest, Illovszky Rudolf StadionAndó-Szabó Sándor
4295
Szeptember 1., csütörtök
19.00:Budapest Honvéd–Újpest (Tv:M4 Sport)Budapest, Bozsik ArénaBerke Balázs
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik