NB I: A BL-ben láttam már ilyet – Rogan az újpesti 40 méteres gólról

NAGY-PÁL TAMÁSNAGY-PÁL TAMÁS
Vágólapra másolva!
2020.11.27. 22:51
null
Giorgi Beridze a különleges gólját ünnepli (Fotó: Földi Imre)
Hiába vezetett egészen a 91. percig, nem tudta megnyerni a Paks elleni bajnokiját a labdarúgó NB I-ben szereplő, a csapatot sújtó koronavírus-fertőzés miatt 26 nap után először pályára lépő Újpest. A találkozó után így értékeltek a vezetőedzők.

 

A paksiak trénere, Bognár György azzal kezdte, hogy az ellenfél 40 méteres találatát méltatta.

„Beridze nagy gólt rúgott, jól felismerte a lehetőséget. Egyébként az Újpestnek nem nagyon voltak helyzetei, csak kontrázgatott. Mi próbáltunk nyomni, sikerült is, de a játék minősége nem volt megfelelő. Csupán meddő volt a fölényünk, jobb egyéni teljesítmények kellettek volna a helyzetekhez.”

Az Újpest vezetőedzője, Predrag Rogan elárulta: a mérkőzés előtt már annak is örültek, hogy visszatérhettek a pályára.

„Tisztában voltunk azzal, hogy a Paks jobb erőnléti állapotban van. Én azt kértem a játékosaimtól, hogy tegyék bele szívüket-lelküket és használják az eszüket. Legyenek fegyelmezettek és motiváltak, ne hiányozzon a győzni akarás és az energia. Ezt mind hozták szerintem, ennek ellenére elvesztettünk két pontot. Sajnálom a fiúkat, de erőt fogunk gyűjteni és megmutatjuk, hogy az Újpest ennél többre képes. Viszont egy hónapnyi kihagyás után az, hogy végigrobotolták a kilencven percet, nagyon szép eredmény.”

Természetesen nála is szóba került Beridze nem mindennapi találata.

„Azt kértem tőle, hogy sasolja az ellenfél kapusát, hátha kijön a helyéről. Ez persze csak vicc. Beridze nagyon tehetséges játékos és még ennél is jobb lehet. A Bajnokok Ligájában láttam már hasonló találatot. Bravó, remekül csinálta, azonban nem szabad ülnie a babérjain. Játékpercekre, gyakorlásra van szüksége. Nem elégedhet meg, jobban kell befutnia a területekre. De jó volt ma őt becserélni, nagyon eredményesen futballozott.”

NB I
12. FORDULÓ
Újpest FC–Paksi FC 1–1 (Beridze 68., ill. Ádám M. 90+1.)

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik