MLSZ: átalakítják az NB II-t, az NB I marad 12 csapatos

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2022.01.11. 20:46
null
NB I remains a 12-team league, but NB II will be restructured (Photo: Csaba Dömötör)
A Magyar Labdarúgó-szövetség a keddi online ülésén elfogadta a 2022–2023-as évad bajnokságának és a kupának a versenykiírását, továbbá meghatározta a versenynaptárat.

You can read the Article in English here!

„Az OTP Bank Liga lebonyolításában nincs jelentős változás, továbbra is 12 csapattal, három forduló lejátszásával július utolsó hétvégéjén rajtol, egy időben a másodosztállyal, amely két lépcsőben előbb 18, majd 16 csapatos formában folytatódik” – áll az MLSZ közleményében.

„Az NB II színvonalemelése, a kiélezettebb harc, továbbá az egy csapatra eső források növelése érdekében a következő idény zárása után, 2023-tól 18 klubbal, majd 2024-től 16 együttessel rajtol a most 20 csapatos férfi másodosztály, míg az NB III-ban, ugyancsak 2023–2024-től, négy csoportban szintén 16-16 együttes szerepelhet.”

„Az MLSZ elnöksége továbbra sem tett le az OTP Bank Liga létszámának növeléséről. Ennek feltétele a már végbement infrastrukturális fejlődés és pénzügyi stabilitás mellett az akadémiai munka, az utánpótlás-nevelés színvonalának, továbbá a magyar játékosok arányának jelentős növekedése. Ezek megvalósulásáig a jelenlegi lebonyolítási forma marad érvényben.”

A női élvonal mezőnyét a jelenlegi nyolc csapatról 12 csapatosra emelik.

„A női labdarúgás fejlődése: a játékosok számának folyamatos növekedése, a kiemelkedő csapatok országos lefedettsége lehetővé teszi a női NB I létszámának – a férfiéhez hasonló – tizenkét csapatra emelését. A tervek szerint a bajnokság augusztusban rajtol, akárcsak a lényegében változatlan keretek mellett bonyolított női NB II” – olvasható az MLSZ közleményében.

A férfi élvonalbeli futsalbajnokság ugyancsak 12 alakulatot fog felvonultatni.

„Az egységesség jegyében a férfi futsalbajnokság is 12 csapatosra bővül, nagyobb lehetőséget adva a fiatal tehetségeknek a bemutatkozásra, magas színvonalú versenyzés általi fejlődésre.”

Információnk szerint könnyen megeshet, hogy a hét második felében ismét összeül az elnökség, a csapatokat sújtó koronavírusos fertőzések miatt ugyanis néhány klub a tavaszi idény kezdetének elhalasztását kérte.

A teljes közlemény ide kattintva olvasható!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik