CS. B. 2022.07.02 11:41 Frissítve: 2022.07.02 11:41

Mezőkövesd: utánpótlás-válogatott középpályás érkezett

A labdarúgó NB I-ben szereplő Mezőkövesd a hivatalos oldalán közölte, hogy szerződtette a másodosztályból az elmúlt idényben kieső III. Kerületi TVE támadó középpályását, a 22 éves Rabatin Richárdot.

 

Rabatin Richárd Mezőkövesden folytatja (Fotó: mezokovesdzsory.hu)

 

Az utánpótlás-válogatott játékos a II. Kerületben kezdte pályafutását 2006-ban, majd egy év után a Vasas-Pasaréthez igazolt, ahonnan 2010 nyarán került a Vasas Kubala Akadémiára.

Felnőttkarrierje 2018-ban, a III. Kerületi TVE-nél indult, ahol kiemelkedő volt számára a 2020–2021-es évad, amikor az NB III. Nyugati csoportjában első helyen záró csapatban 36 meccsen 11 gólt lőtt. A tavaly az NB II-ben szereplő együttesnek is alapembere volt, összesen 33 bajnoki meccsen lépett pályára és három gólig jutott. Most a Mezőkövesdhez igazolt.

A 22 éves labdarúgó az U18-as magyar válogatottban három találkozón játszott és tagja volt az U19-es nemzeti csapatunk keretének is a Transfermarkt adatai szerint.

A borsodi klub arról is tájékoztatást adott, hogy a legutóbb kölcsönben Budafokon szereplő Kotula Máté visszatért és marad a csapat kötelékében.

Pénteken beszámoltunk róla, hogy tíz játékos, többek között Antal Botond és Patrick Ikenne-King is távozik a Mezőkövesdtől.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS MEZŐKÖVESDEN
Érkezők:
Nagy Gergő (Bp. Honvéd, szabadon igazolhatóként), Remzifaik Szelmani (északmacedón, Renova – Észak-Macedónia), Bobál Dávid (Zalaegerszegi TE FC, szabadon igazolhatóként), Molnár Gábor (Diósgyőri VTK), Kállai Kevin (Szombathelyi Haladás), Kállai Zalán (Szombathelyi Haladás), Rédling Kevin (Vasas Kubala Akadémia), Rabatin Richárd (III. kerületi TVE)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérhetnek: Derekas Zoltán (Csákvár), Kotula Máté (Budafok)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:

Kiszemeltek: Hegedűs János (DVTK)
Távozók Antal Botond (lejárt a szerződése), Farkas Dániel (DVTK), Bősz Levente (lejárt a szerződése), Amir Bilali (albán, lejárt a szerződése), Patrick Ikenne-King (nigériai-magyar, lejár a szerződése), Nagy Dániel (lejárt a szerződése), Vági András (lejárt a szerződése), Andreias Calcan (román, lejárt a szerződése), Kocsis Gergő (lejárt a szerződése)
Kölcsönbe távozók: Torvund Alexander (Csákvár)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

2022.08.08 21:31:39

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A tulajdon persze nagy erő, nincs az a külső futballszervezet, amelyik drasztikusan belenyúlhat a szerződtetések szövevényébe, így aztán nem tudható, mikor lesz változás a témában. Remény van rá, ugyanis van jó néhány olyan, évtizedeken át tornyosuló gát a magyar futballban, amelyet áttörtek a csapatok (vagy az idő), szinte észrevétlenül.

2022.08.07 18:32:53

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Nem megy a kispestieknek, a második mérkőzésükön is kikaptak, és ezúttal sem szereztek gólt.

2022.08.07 17:11:26

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Egy gólt elvett az Újpesttől a VAR, aztán hiába játszottak sokáig emberelőnyben a lila-fehérek, simán kikaptak.

2022.08.07 15:03:24

Labdarúgó NB I BODNÁR TIBOR (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)

Meggyőző játék, 4–2-re nyert a hazai együttes, Supka Attila csapata egy félidőnyit emberhátrányban játszott.

2022.08.06 17:51:22

Labdarúgó NB I A MÉRKŐZÉSRŐL TUDÓSÍTOTT: BODNÁR ZALÁN (összefoglaló), PÓSFAI GYULA (percről percre)

Több mint hét év után lőtt újra gólt a KTE az NB I-ben, Szabó Levente tizenegyesből egyenlített.