SOMOGYI ZSOLT (Belek) 2020.01.09 09:01 Frissítve: 2020.01.09 09:06

Mezőkövesd: Kuttor Attila személye fontos volt nekem – Guzmics

A Mezőkövesdben szerdán a Besiktas elleni felkészülési mérkőzésen bemutatkozó Guzmics Richárd a Nemzeti Sportnak elmondta, várta, hogy pályára léphesse, és azt is, hogy együtt dolgozzon korábbi csapattársával, a kövesdieket vezetőedzőként irányító Kuttor Attilával.

Guzmics Richárd márkás ellenféllel szemben mutatkozhatott be

A 27-szeres magyar válogatott Guzmics Richárd még az ősszel aláírt a borsodiakhoz, ám csak most csatlakozhatott, miután 2019 utolsó napján lejárt a pozsonyi Slovannal kötött szerződése.

„Jó volt újra pályán lenni – mondta a Nemzeti Sportnak Belekben Guzmics Richárd. Még akkor is, ha az ősszel a Slovan második csapatában játszottam a másodosztályban. Persze miután eldőlt, hogy nem maradok ott, vártam ezt az időszakot. Hogy mi döntött? Kuttor Attila személye fontos volt nekem, a Haladásban futballoztunk együtt, és azóta látom: edzőként is ugyanúgy szívvel-lélekkel dolgozik, mint futballistaként. Pörgős, kemény edzések vannak, és ez jó, mert bár edzettem, próbáltam szinten tartani magam, ez azért más. Érzem, hogy nemsokára tökéletes erőállapotban leszek. Örülök, hogy már január végén bajnoki mérkőzéseket rendeznek, szeretnénk minél jobb teljesítménnyel a Mezőkövesd hasznára válni. Vannak még terveim, céljaim, a válogatott kerettagságról sem mondtam le, azért dolgozom, hogy az NB I-ben olyan színvonalon futballozzak, hogy ismét meghívjanak.”

Kuttor Attila a szerdai mérkőzésről és a felkészülésről beszélt.

„Kissé átalakult a keret, de természetesen a megkezdett úton mennénk tovább. Más edzéstervet igényel, hogy március helyett már januárban bajnoki mérkőzés lesz, ezért csak egy hétre érkeztünk Törökországba. Megtisztelőnek tartom, hogy egy ilyen híres klub, mint a Besiktas, minket kért fel a bajnoki főpróbájára” – mondta Kuttor Attila.

És még egy hír: a szombatra tervezett két edzőmeccs közül az egyiket lemondta az iráni ellenfél, Koman Vladimir csapata, a Sepahan el sem utazott Belekbe a feszült politikai helyzet miatt.

A MEZŐKÖVESD ZSÓRY TÉLI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA

A felkészülés kezdete:
 január 3.
Edzőtábor: január 5–12., Törökország

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Január 8., szerda: Mezőkövesd–Besiktas (török I. o.) 0–2
További mérkőzés az edzőtáborban, majd...
Január 18., szombat:
Mezőkövesd–MFK Zemplín Michalovce (Nagymihály, szlovák I. o.) 
Január 18., szombat: Mezőkövesd–Dorogi FC (NB II)

 

 

2021.01.13 14:20:38

Labdarúgó NB I H. D.

Róbert Mak mellett a 17 éves Damir Redzic és Myrto Uzuni is beköszönt Szerhij Rebrov csapatában.

2021.01.12 15:37:07

Labdarúgó NB I H. D.

A mérkőzés egyetlen gólját a csereként pályára lépő Aissa Laidouni szerezte.

2021.01.10 23:13:56

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. A gyerek inkább itthon próbálgassa a biciklicselt, legyen negyven csálé lövése mellett egy bombagólja, de mi, nézők ne azok miatt bosszankodjunk, akik azért léphetnek be a klubházba, AZ öltözőbe s aztán a pályára, mert olcsóbban mutatják be ugyanezt.

2021.01.10 23:15:44

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Minél több honi tréner tör magának utat a profik között.