Sousa: A magunk javára fordíthattuk volna a meccset

Vágólapra másolva!
2012.11.18. 10:58
null
Paulo Sousát elküldték a kispadtól a PMFC elleni meccsen (Fotó: Korponai Tamás)
Őszi bajnok lett a Győri ETO a labdarúgó NB I-ben. Az együttes hazai pályán 2–1-re legyőzte az Egert a 15. fordulóban. A tabella második helyére az MTK lépett fel, mely a címvédő DVSC-Teva otthonából vitte el a pontokat. A PMFC–Videoton és a KTE–Paks találkozó döntetlennel zárult. Na de hogyan látták az edzők?

DVSC–MTK 0–2

„Azért ez már ígéretesebb produkció volt, főleg a második félidei teljesítmény. A fiúk csúsztak-másztak, becsülettel dolgozott most mindenki, de ez ilyen időszak, előbb Kulcsár Tamás, aztán Pölöskey Péter sérült meg, a végét Korhut Mihály sem bírta, de nem tudtam már cserélni. Három vesztes mérkőzés után persze tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz" – nyilatkozta Kondás Elemér.

„A legkívánatosabb az volna, ha végre a teljes keretből lehetne válogatni. No, de az élet ilyen, tavaly elkerültek bennünket a sérülések, idén kijut belőlük bőven. Sportemberek módjára kell viselnünk a vereségeket is, és amilyen becsülettel edzettek a futballisták ezen a héten, azt kell ezután is folytatni" – zárta mondandóját a DVSC-Teva vezetőedzője.

„Mert erős támadó játékosai vannak a Debrecennek, tudtuk, hogy nagy lendülettel kezd majd, ezt a lendületet kellett valahogy megfognunk – válaszolta Garami József, az MTK szakmai igazgatója arra a kérdésre, hogy miért nem a három középső védős rendszert alkalmazta. – Az első félidőben jobban játszottunk, sok helyzetünk volt, ha akkor berúgunk még egyet-kettőt, nem kellett volna annyira izgulni a második félidőben. Dicséret jár a srácoknak, küzdöttek, hajtottak."

„Erre azért nem számítottam, a csapat erőn felül teljesít. Többségükben jól sikerültek a meccseink, nagyszerű szellemben futballoznak a gyerekek, ugyanígy kell azonban tovább, mert ezután is nehéz mérkőzések várnak ránk" – tette hozzá az MTK szakmai igazgatója.

KONDÁS MOST ELÉGEDETT VOLT A HOZZÁÁLLÁSSAL

GYŐRI ETO–EGER 2–1

A Győri ETO őszi bajnok lett az Eger legyőzésével. Pintér Attila, az együttes vezetőedzője szerint csak az ETO-nak volt veszítenvalója.

„Tudtuk, hogy szervezett, fegyelmezett csapat az ellenfelünk. Azt gondolom, ennyire gyorsan még egyetlen csapat sem szerzett kétgólos előnyt az Eger ellen, azt követően azonban jött egy hiba, amellyel felhoztuk ellenfelünket. Csak nekünk volt igazából veszítenivalónk, kapkodóvá vált a játékunk, a fiúk azonban tudtak egymásért küzdeni, ezért jár nekik a gratuláció" – nyilatkozta a találkozó után Pintér Attila.

A VASÁRNAPI HARMADIK FÉLIDŐ MŰSORÁBÓL

– A műsor házigazdái: Lipcsei Betta és Molnár Mátyás

– A Bólints, Tibi! rovatból kiderül, melyik volt az első 15 forduló öt legszebb gólja

– José Luque és Francisco Gallardo három meglepetést is hoz magával

– A Sport Tv szakértői mellett Gundel Takács Gábor is elemzi a forduló legfontosabb jeleneteit

„Mindenekelőtt gratulálok a Győrnek az őszi elsőséghez, Pintér Attila remek munkát végzett az együttessel, nem érdemtelenül fejezte be az első helyen a bajnokság első felét. Ami minket illet, nem mérlegelhettük, hol játszunk, melyik csapat az ellenfelünk, próbáltuk a mérkőzésből a lehető legtöbbet kihozni. Kettő nullánál úgy tűnt, eldőlt a három pont sorsa, de szépítettünk, és nagy erőket mozgósítottunk az egyenlítés érdekében" – nyilatkozta Simon Antal, az Eger vezetőedzője.

PÉCS–VIDEOTON 0–0

„Tulajdonképpen semmivel, hiszen tudtuk, hogy hazai pályán nem könnyű ellenfél a PMFC – válaszolta Paulo Sousa arra a kérdésre, hogy mivel lepte meg a Vidit a Pécs. – Ennek ellenére szerettünk volna nyerni, célunk természetesen a három pont megszerzése volt. Nagy intenzitással kezdtünk, de az első félidőben nem voltunk eléggé veszélyesek. A folytatásban – és itt elsősorban Nikolics Nemanja helyzetére gondolok – a magunk javára fordíthattuk volna a mérkőzést."

„Sokszor, sok helyütt elmondtam már, hogy a futballnak a labdarúgókról, a játékról, a közönségről kell szólnia. Akkor beszélhetünk majd előrelépésről, ha megvalósul” – mondta Sousa azzal kapcsolatban, hogy miért küldte el a játékvezető a kispadtól.

„Látható, végtelen türelemmel, aprólékos munkával rakosgatjuk össze az együttest, amelybe rengeteg új futballista érkezett a nyáron. Hasonlít a helyzet a Honvédnál töltött időszakhoz, ott is az első fél év az építkezéssel telt el, aztán a tavasszal nemzetközi szereplésre jogosító helyen végeztünk. Itt sem kell más, mint türelem" – értékelt a gólt nem hozó találkozó után Supka Attila, a PMFC vezetőedzője.

SUPKA ÉS SOUSA IGAZSÁGOSNAK LÁTTA A DÖNTETLENT

KTE-PHOENIX MECANO–MVM PAKS 1–1

„Azok után, hogy a tizenegyedik percben büntetőt hibáztunk, majd nem sokkal később balszerencsés gólt kaptunk, végig futnunk kellett az eredmény után, és bár csak közvetlenül a lefújást megelőzően tudtunk egyenlíteni, igazságtalannak éreztem volna, ha nem döntetlenre végződik a mérkőzés" – nyilatkozta a találkozót követően Horváth Ferenc, a KTE vezetőedzője.

Horváth Ferenc hozzátette: a vadászszenvedély hiányzott csatáraikból a Paks elleni bajnokin. A tolnaiaik trénere, Tomiszlav Szivics nagyon csalódott volt az összecsapás után.

„Nagyon csalódott vagyok! Legfőképpen azért, mert nem nyertünk, ráadásul a kilencvenedik percben kaptuk a gólt. És természetesen bosszant a kihagyott tizenegyesünk is – nem akkor kell berúgni, amikor nincs tét... – dühöngött a mérkőzés után Tomiszlav Szivics, majd arról beszélt, reálisnak tartja-e a döntetlent. – A meccs képét elnézve reálisnak tartom, de azok után, hogy a kezünkben volt a három pont, dühítő, hogy kénytelenek vagyunk beérni egy ponttal."

AZ NB I ÁLLÁSA
1. Győri ETO 15 10 4 1 32–14 +18 34
2. MTK Budapest 15 8 4 3 25–17 +8 28
3. DVSC-Teva 15 8 1 6 22–15 +7 25
4. Videoton FC 15 7 4 4 20–13 +7 25
5. Budapest Honvéd 14 6 3 5 23–21 +2 21
6. Ferencváros 14 5 6 3 21–18 +3 21
7. Újpest FC 15 5 5 5 23–20 +3 20
8. Diósgyőri VTK 15 5 5 5 13–17 –4 20
9. KTE-Phoenix Mecano 15 5 4 6 18–21 –3 19
10. Kaposvári Rákóczi 14 5 4 5 15–18 –3 19
11. Pécsi MFC 15 4 7 4 14–15 –1 19
12. Lombard Pápa FC 15 4 5 6 15–23 –8 17
13. MVM Paks 15 3 8 4 19–18 +1 17
14. Haladás 14 4 4 6 18–15 +3 16
15. Egri FC 15 2 5 8 11–24 –13 11
16. Siófok 15 1 3 11 11–31 –20 6
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik