Győr-Diósgyőr: két gól, két piros, egyenlő elosztásban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.27. 20:55
null
A címvédő győriek a Diósgyőr elleni csatával kezdték a bajnokságot (Fotó: Korponai Tamás)
A bajnoki címvédő Győri ETO is megkezdte a szereplését a labdarúgó NB I 2013–2014-es idényében, a nyáron alaposan átépített Diósgyőrt fogadta. Mindkét csapat tíz főre fogyatkozott a mérkőzés közben, és egy-egy gólt szerzett.

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

Nem mindennapi és nem napok alatt gyógyuló pofont kapott a magyar bajnoki címvédő, a Győri ETO a Bajnokok Ligája selejtezőjében a Maccabi Tel-Avivtól, hiszen az izraeli csapattól megalázó módon szenvedett kettős vereséget Pintér Attila legénysége. Tarsoly Csaba tulajdonos szerint lesznek még személyi következményei a kiesésnek, de az élet megy tovább, a címvédő az első fordulóban a Diósgyőrt fogadta, amely új edzőjével, Tomiszlav Sziviccsel, és több labdarúgóval megerősítve kimondottan a dobogót vette célba.

A Győrtől nem kell elájulni, nem esünk előtte hasra – vezette fel Szivics a mérkőzést, de azt minden bizonnyal örömmel konstatálta, hogy a sérült Takács Ákos mellett gyermeke születése miatt Lipták Zoltán sem léphetett pályára a hazaiaknál, akik így a Michal Svec, Vladimir Djordjevics középső védő kettőssel fogadták a diósgyőri támadásokat.

Szép csendesen kezdődött a mérkőzés, a szurkolók (2500-an látták a helyszínen a találkozót) sem zaklatták nyugalom megzavarására alkalmas hanghatásokkal a labdarúgókat. Az első helyzetet a 14. percben láthattuk, Koltai Tamás eltörte ugyan a labdát kecsegtető helyzetben, de ezt követően mintha a nézők és a játékosok számára is elkezdődött volna a találkozó. Hallhattunk lelátói rigmusokat, láthattunk kőkemény belépőket (ez utóbbit már a gyepen), veszélyes kontrákat és kapusbravúrt (William Alves rúgott volna csinos öngólt, ha Nenad Rajics hagyja) is a meglepő labdakezelési megoldások mellett.

Az ivószünet viszont rosszat tett a mérkőzésnek, a második 15 perc egyetlen érdekes megmozdulása Patrick Mevoungou szép csele, majd pontatlan lövése volt. A 40. perc után felparázslott a mérkőzés, a kispadok előtt tömegjeleneteket láthattunk, és az össznépi lökdösődés oka az volt, hogy Völgyi Dániel gyorsan egymás után két sárga lapot kapott, a másodikat teljesen fölöslegesen begyűjtve, meglökve egy bedobásra készülődő diósgyőrit. Hamar kihasználhatta volna emberelőnyét a Diósgyőr, Bacsa Patrik azonban lemaradt a kapu előtt a szélről belőtt labdáról.

Összefoglaló

A szünetben Pintér a középpályás Nikola Trajkovics helyére a jobbhátvéd Rafa Wolfét küldte be, de meglepő módon az ETO kezdett veszélyesebben a második játékrészben. Gólt azonban a DVTK szerzett: az 53. percben az NB I-ben most debütáló Senad Husic szabadrúgásból gyönyörűen tekert a jobb sarokba félmagasan. 0–1!

Tíz perc sem telt el, amikor két kihagyott diósgyőri helyzet után Kádár Tamás helyreállította az esélyegyenlőséget, mert ő is kiérdemelte második sárgáját. Megfogyatkozva Szivicsnek is cserélnie kellett, Tisza Tibort lehívta a pályáról, Kádár posztját pedig a maszkos Michal Hanek vette át. Pintér lendületes mozdulatokkal küldte előre övéit, miközben egy vendégkontrából Vági András eldönthette volna a mérkőzést, de jobblábas bombája a lécen csattant.

Pintérnek nem maradt választása, erősítette támadósorát, Tarmo Kink védő helyére állt be – egyenlített is csapata, mégpedig Rafe Wolfe szép fejesével, de mégis a gólpassz az unikum ebben a találatban, lévén Djordje Kamber hatalmas bedobással szállította az asszisztot. 1–1!

Fellelkesült a Győr, nem sokra rá Varga Roland maradt le éppen csak egy beadásról a kapu előtt, a legvégén távolról kísérletezett a DVTK, de szintén eredmény nélkül: két gólt és két kiállítást láthattunk a Győr–Diósgyőr találkozón, fele-fele arányban.


A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

LABDARÚGÓ NB I
1. FORDULÓ

Győri ETO–DVTK 1–1 (Wolfe 78., ill. Husic 53.)


NB I, 1. FORDULÓ – PROGRAM, JÁTÉKVEZETŐK
Időpont Mérkőzés (Tv)
Játékvezető
Július 26., péntek
19.00 Lombard Pápa–Puskás Akadémia FC 1–1 Iványi Zoltán
Július 27., szombat
16.30 Újpest FC–MVM Paks 1–2 Németh Ádám
19.00 Pécsi MFC–Ferencváros 1–2 Szabó Zsolt
19.00 MTK Budapest–Mezőkövesd-Zsóry 3–0
Becséri Dániel
21.00 Győri ETO FC–Diósgyőri VTK 1–1 Erdős József
Július 28., vasárnap
16.30 Videoton FC–Haladás 2–0
Andó-Szabó Sándor
18.30 KTE-Phoenix Mecano–Bp. Honvéd (Sport2) Solymosi Péter
20.30 Debreceni VSC-Teva–Kaposvári Rákóczi (Sport2) Farkas Ádám
A BAJNOKSÁG MENETRENDJE
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik