Gyász: elhunyt Cs. Kovács László, az ETO egykori játékosa

Vágólapra másolva!
2022.03.11. 17:44
Hosszan tartó betegség után 71 éves korában elhunyt Cs. Kovács László, az ETO FC Győr egykori labdarúgója – számolt be róla a Rába-parti klub a hivatalos honlapján.

Cs. Kovács László több csapatban is szerepelt Győrben, a Rába ETO-ban élvonalbeli mérkőzéseken is pályára lépett, de játszott a MÁV-DAC, az Elektromos és a Ménfőcsanak együttesében is. Ezt megelőzően volt a Komlói Bányász játékosa is, 1974-ben – idősebb Dárdai Pál csapattársaként – pályára lépett a Magyar Népköztársaság-Kupa döntőjében, amelyet a Ferencváros nyert meg 3–1-re.

Cs. Kovács László a győri labdarúgás egyik legendája volt, edzőként is tevékenykedett az ETO-nál. Az utánpótlásban következetesen a legkisebbekkel foglalkozott – írja a győri klub honlapja –, több olyan fiatalt fedezett fel, akik később válogatottságig jutottak. Társszerzője volt az Ovifocitól a focisuliig című szakkönyvnek. 2009-ben a „Győr-Moson-Sopron megye labdarúgásáért” díjat vehette át. Hosszan tartó betegség után szerda este szerettei körében hunyt el 71 évesen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik