FTC: Négy-hat játékos távozni fog, fél éve dolgozunk a pótlásukon – Kubatov

Vágólapra másolva!
2022.05.12. 10:10
null
Kubatov Gábor úgy véli, Sztanyiszlav Csercseszovban a Fradi karakteréhez illő edzőt találtak (Fotó: Földi Imre)
Mint ismert, a Ferencváros a bajnokság után a kupát is behúzta, mivel 3–0-ra legyőzte a Paksot a labdarúgó Magyar Kupa döntőjében. A mérkőzést követően az FTC elnöke, Kubatov Gábor az M4 Sport kamerái előtt többek között arról beszélt, hogy jelentős változás lesz a keretben, hiszen négy-hat játékos is távozhat, akiknek pótlásán már fél éve dolgoznak.

 

„Kinéztük azokat a játékosokat, akik felé mozgunk, egy-két fix pont van már” – vallotta meg az M4 Sportnak Kubatov Gábor. Hozzátette, ahhoz, hogy a nemzetközi kupaporondon kontrajátékot tudjon játszani a Ferencváros, gyors emberek kellenek, így csak olyan futballistát igazolnak, aki képes legalább 32 km/h-s sebességgel futni.

Az elnök arról is beszélt, hogy az elmúlt években szerzett öt bajnoki cím és négy kupagyőzelem ellenére még a munka elején tartanak, és a klubnak ennél többet kell elérnie.

Kubatov azt is elmondta, noha nehéz döntés volt Peter Stögert meneszteni, a duplázás érdekében meg kellett ezt lépni, s úgy véli, Sztanyiszlav Csercseszovban a Fradi karakteréhez illő edzőt találtak, aki bevállalósabb és jobban támogatja a támadójátékot.

„Volt egy időszakunk, amikor csapatként nehezen működtünk, de úgy látom, hogy összeállt a társaság, az a nagy kérdés, hogy ez a nemzetközi kupában mennyit ér. Azt a minimális célt kezdem kitűzni magunk elé, hogy meg kell élni a tavaszt. Úgy szeretném, ha egy vagy két magyar csapat is meg tudná érni a kupatavaszt. Megvan hozzá mindenünk, beleértve az infrastruktúrát, a stadionokat, a közönséget és az utánpótlás-nevelést is. Azt gondolom, készen állunk arra, hogy Európában egy lépcsővel előrébb lépjünk.”

PIACI HELYZETKÉP A FERENCVÁROSNÁL

Kiszemeltek (sajtóhírek alapján): Andrian Kraev (bolgár, Levszki Szófia – Bulgária), Derek Cornelius (kanadai, Vancouver Whitecaps – Kanada, jelenleg Panetolikosz – Görögország), Adama Traoré (mali, Sheriff Tiraspol – Moldova – NS-info), Saliou Guindo (KF Laci – Albánia)

Nyáron lejár a szerződésük: Miha Blazic (szlovén), Lasa Dvali (grúz), Róbert Mak (szlovák), Marko Marin (német, visszavonul), Tokmac Nguen (szomáliai-norvég), Sigér Dávid

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik