Felkészülés: Dárdai újra betalált, a Vidi ikszelt az Eszékkel; nyert a DVTK

M. D., V. J.M. D., V. J.
Vágólapra másolva!
2021.01.16. 13:01
null
Halmai Ádám (fehérben) szerezte a Vidi első gólját az eszékiek ellen (Fotó: molfehervarfc.hu)
A Mol Fehérvár FC labdarúgócsapata utolsó téli felkészülési mérkőzésén 2–2-es döntetlent játszott Kleinheisler László horvát együttesével, az NK Osijekkel. A Puskás Akadémia 5–0-val kiütötte az Újpestet, a DVTK 3–2-re nyert a Mezőkövesd ellen. Két mérkőzésen is nyert szombaton a Kisvárda, a Paks megverte az NB II-es Szegedet, a ZTE nem bírt a Gyirmóttal.

 

Végéhez ért a Vidi horvátországi edzőtáborozása, a fehérvári együttes a szombat esti hazautazás előtt a horvát élvonalban második helyen telelő NK Osijekkel (Eszék) vívott előkészületi mérkőzést. Mint a molfehervarfc.hu élő tudósításában írta, az eredetileg tervezettnél 15 perccel később kezdődő találkozón a stadionon kívülről körülbelül 50 eszéki szurkoló biztatta hangosan a horvát csapat játékosait, sőt füstbombákkal színesítették a rovinji égboltot.


A szünetben az Osijeknél volt az előny, a vezető gólt az első félidő végén Ramón Mierez lőtte tizenegyesből. A Vidi a második játékrész elején gyakorlatilag az első kapura lövéséből egyenlített, Halmai Ádám rúgott nagy gólt Kovács István előkészítése után.

Bő tíz perccel később ifjabb Dárdai Pál találatával fordított a magyar együttes, ám nem sokkal ezután az ekkor már Kleinheisler Lászlót is a pályán tudó eszékiek kaptak még egy büntetőt, amelyet Mierez ezúttal is értékesített.

A végeredmény így 2–2, a Vidi jövő szombaton már az NB I tavaszi nyitó fordulójában lép pályára Újpesten.

„Remek felkészülésen vagyunk túl, nagyon jól sikerült az edzőtábor. Nagyon sokat dolgoztunk annak ellenére is, hogy tíz nap alatt öt edzőmeccset játszottunk. A játékosok kiváló munkát végeztek és az utolsó két edzőmeccsen jó teljesítményt nyújtottak. Az NK Osijek ellen két szép gólt szereztünk, viszont ismét befújtak ellenünk két véleményes tizenegyest. Ami számunkra a legfontosabb volt az edzőmeccseken, a csapat mozgása és a játékosok teljesítménye, amivel teljesen meg vagyok elégedve. Mindenkinek, aki itt volt az edzőtáborban és segítette a csapat munkáját, szeretnék köszönetet mondani. Egyelőre még nincs sok új játékosunk, azonban akik érkeztek, azok gyorsan beilleszkedtek a csapatba" – idézte a Fehérvár honlapja Márton Gábor vezetőedzőt.

„Rendkívül nehéz, félig fagyott talajú pályán kellett ma játszanunk, szerencsére egyik csapatban sem történt sérülés. Kifejezetten jó iramú volt a Fehérvár elleni edzőmeccsünk, nagyon sok helyzetet sikerült kialakítanunk, elégedett vagyok a látottakkal. Talán a helyzetkihasználásunk miatt lehet bennem egy kis hiányérzet, bízom benne, hogy a bajnokságban sikerül gólokkal befejeznünk a támadásokat” – mondta Nenad Bjelica, az eszékiek vezetőedzője.

NB I-ES FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
NK Osijek (horvát I.)–Mol Fehérvár 2–2 (1–0)
Rovinj (Horvátország)
Fehérvár:
Rockov – Bolla, Rus (Stopira, a szünetben), Musliu, Fiola (Hangya, a szünetben) – Rúben Pinto – Halmai Á. (Petrjak, 63.), Kovács I. (Houri, 63.), Dárdai, Géresi (Bamgboye, 63.) – Nikolics (Zivzivadze, 63.)
Gólszerző: Mierez (44., 73. – mindkettőt 11-esből), ill. Halmai Á. (53.), Dárdai (64.)
Forrás: molfehervarfc.hu

A Kisvárda két mérkőzésen is legyőzte az ukrán első osztályú FK Minajt, míg a Zalaegerszeg gól nélküli döntetlenre végzett az NB II-es Gyirmóttal (a ZTE-ben a második félidőben, csereként beállva bemutatkozott a napokban Fehérvárról szerződtetett Futács Márkó). A Paks Haraszti Zsolt góljával nyert a Szeged ellen.

Az Újpest FC ezen a héten a harmadik felkészülési meccsét játszotta, és a három találkozón 11 gólt kapott. A Honvéd elleni 3–2-es és az NB II-es Győr elleni 3–0-s vereség után ezúttal 5–0-ra kapott ki a Puskás Akadémiától. A felcsútiak szombaton a másodosztályú Haladás ellen is pályára léptek.

A DVTK a Mezőkövesd ellen teljesen úgy védelemmel, a hátsó alakzatban négy új szerzeménnyel állt fel, de a 90 perc alatt mind a hét téli igazolás pályára lépett a diósgyőrieknél. Az immár Zoran Zekic irányította csapatban láthatóan még össze kell szoknia az új védelemnek, hiszen 15 perc alatt két gólt is kaptak a diósgyőriek – a Mezőkövesd horvát támadója, Marin Jurina duplázott. Az utolsó tíz percben viszont a DVTK talált be háromszor (kétszer 11-esből), így 3–2-re győzött.

TOVÁBBI EREDMÉNYEK
Kisvárda–FK Minaj (ukrán I.) 1–0
Kisvárda: Dombó – Sassá, Karabeljov, Szimovics (Zlicsics, 35.), Navrátil, Melnik, Ene, Ötvös, Leoni, Bumba, Kovácsréti.
G: Karabeljov (40.)

Kisvárda–FK Minaj (ukrán I.) 4–0
Kisvárda: Minca - Atamasz, Hej, Himics, Kramar, Szőr, Camaj, Luscsik, Vass O., Jelena, Horváth Z. (Riznicsnko, 74.).
G: Horváth Z. (30.), Himics (44.), Camaj (73.), Jelena (89.)

Gyirmót FC Győr (NB II)–Zalaegerszegi TE FC 0–0
ZTE, 1. félidő:
Demjén- Lesjak, Szépe, Kálnoki-Kis – Szánthó, Favorov, Sankovic, Bedi– Könyves, Koszta, Babati. 2. félidő: Demjén – Lesjak, Szépe, Favorov – Tanasin, Tajti, Bedi, Gergényi – Könyves, Koszta (Futács), Szánthó.

Szeged-Csanád Grosics Akadémia(NB II)–Paksi FC 0–1
Paks: Holczer (Rácz G.) – Lenzsér, Böde(Gévay), Szabó J. (Lorentz) – Osváth, Bertus (Nagy R.), Papp K. (Szakály D.), Bognár I. (Bognár D.), Haraszti (Szabó B.) – Sajbán Máté (Szendrei Á.), Ádám M. (Kulcsár D.)
G: Haraszti (51.)

Puskás Akadémia–Újpest FC 5–0
PAFC: Tóth B. – Szolnoki, Nunes, Spandler, Deutsch L. – Corbu (Plsek), Urblík, Knezevic – Slagveer, Mance, Kiss T.
Újpest: Banai – Bjelos, Kutrumbisz, Csongvai, Risztevszki– Simon K., Onovo, Mitrovics, Szakály P. –Beridze,Perosevic. Csereként pályára lépett:Stieber, Tallo, Pauljevic, Katona M., Cerqueira
G: Urblík (28.), Slagveer (40.), Kiss T. (44.), Knezevic (58. – 11-esből), Mance (73.)

Diósgyőri VTK–Mezőkövesd Zsóry FC 3–2
DVTK, 1. félidő:
Antal – Grgic, Soldo, Milovic, Pikk – Hasani, Márkvárt, Rui Pedro, Zivulic, Grozav – Drazsics.
2. félidő: Malenica – Sesztakov, Karan, Hegedűs, Marin – Max, Iszlai - Korbély (Molnár G. 72.), Grozav, Suljic – Ivanovszki.
Mezőkövesd: Szappanos – Eperjesi, Nesterov (Szeles, 46.), Katanec, Vadnai – Berecz Zs., Martic, Cseri – Vutov, Jurina, Besirovic.
G.: Ivanovszki (84. – 11-esből), Molnár G. (87.), Grozav (90. – 11-esből), ill. Jurina (5., 15.).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik