A DVTK ikszelt, a próbajátékos repült

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.05. 13:52
null
Csirszki Martin szerezte a diósgyőriek gólját (fotó: dvtk.eu)<br />
Öt magyar élvonalbeli labdarúgócsapat is felkészülési mérkőzést vívott szombat délelőtt. A Honvéd és a Paks döntetlent játszott egymással. Az MTK, a Lombard Pápa és a Diósgyőr is szlovák ellenféllel tesztelt, előbbi nyert, utóbbi kettő ikszelt. Az élvonalból idén kieső Mezőkövesd legyőzte az oda a legutóbbi szezon végén feljutó Nyíregyházát.

Küzdelmes, de kevés komoly helyzetet hozó mérkőzést vívott egymással a Bp. Honvéd és a Paks. Bár az első helyzet a vendégek előtt adódott – Eppel Márton lőtt közelről a kapu mellé –, ezt követően inkább a kispestiek birtokolták többet a labdát.

A fővárosi együttesből Souleymane Youla két alkalommal is gólt szerezhetett volna, de előbb a kapu fölé emelt, majd pedig a paksi kapus védte bravúrral a lövését. A hajrában még Andrea Mancininek is volt egy lehetősége, ám jobbról leadott próbálkozásánál is résen volt a kapus. A második félidőben mindkét együttesben többnyire a fiatal, saját nevelésű labdarúgók kaptak lehetőséget.

„Nagyon köszönjük a paksiak meccshez való hozzáállását, hiszen ez a találkozó már egy bajnokihoz hasonlított. Ennek köszönhetően képet kaphattam a csapatomról” – fogalmazott Pietro Vierchowod, a Honvéd edzője. Az olasz szakember elmondta, hogy a tesztelésen részt vevő játékosokkal, vagyis Horváth András kapussal és a középpályán bevethető Ihrig-Farkas Sebestyénnel is elégedett volt, de a jövőjükről egyelőre nem tudott nyilatkozni.

Paksi részről pályára lépett Hahn János, aki a Puskás Akadémiától tért vissza. Ő a közeljövőben alá is írhatja a szerződését, hiszen szóban már megegyezés született az ügyében, jövő héten pedig a Mezőkövesdről visszatérő Gévay Zsolt is aláírhat a csapathoz.

A paksi együttesben pályára lépett a próbajátékon lévő Tamási Zsolt is, aki az utóbbi években Olaszországban futballozott, és jelenleg a Parma labdarúgója.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
BP. HONVÉD–PAKS 0–0
Bozsik-stadion. Vezette: Gaál Gy.
Bp. Honvéd: Horváth A. – King (Anatolis Sundas), Ignjatovics (Alcibiade), Baráth (Fejes J.), Navarro Mello (Kapacina) – Godoy (Kristi), Hidi (Vécsei) – Ihrig-Farkas (Prosser), Job (Mancini), Holender (Daud) – Youla. Vezetőedző: Pietro Vierchowod
Paks:
I. félidő:
Molnár P. – Heffler T., Kovács G., Szabó J., Báló – Kecskés T., Szekszárdi – Kulcsár D., Bartha, Bertus – Eppel.
II. félidő: Máté R. – Kulcsár D., Bagó, Lakatos, Bor – Tamási Zs., Kesztyűs – Tóth D., Nagy R., Hahn – Kiss T.
Vezetőedző:
Csertői Aurél

Három élvonalbeli csapatunk is szlovák napot tartott. Közülük az MTK-nak sikerült legjobban a meccse, 4–1-re verte az alsózsadányi FK Pohroniét. Érdekesség, hogy mind az öt gólt MTK-s szerezte, hiszen Hrepka Ádám vezető találata után Rodenbücher István öngólt szerzett. A kék-fehérek a hajrában lendültek bele, Frank Richárd, Huller Ádám és Sipos Bence góljával alakult ki a végeredmény.

MTK Budapest–FK Pohronie (szlovák) 4–1 (1–0)
Agárd.
MTK I. félidő: Hegedüs L. – Nagy T., Kelemen, Vukmir, Poór – Pölöskei Zs., Vass Á., Kanta J. – Vass P., Hrepka, Horváth Zs.
MTK II. félidő: Hegedüs L. – Csikortás (Sipos B.), Tóth F., Rodenbücher, Deutsch – Halmai R., Hajdú Á., Szántó – Gera D., Huller, Frank.
G: Hrepka (15.), Frank (79.), Huller (90.), Sipos B. (92.), ill. Rodenbücher (50. – öngól)

A DVTK 1–1-et játszott a Tatran Presovval. Az eperjesiek a mérkőzés elején tizenegyesből szereztek vezetést, Csirszki Martin azonban a 63. percben egyenlített.

„Nagyon hasznos mérkőzést játszottunk ma, amely megmutatta, hogy a csütörtökön pályára lépőkön túl kire számíthatunk még. Hrvoje Barisic játéka nem győzött meg, rá nem számítunk, ugyanakkor nagyon örülök neki, hogy Csirszki Martin ismét azon az úton jár, ahol a sérülése előtt” – mondta Tomiszlav Szivics a dvtk.eu-nak a meccs után.

A Diósgyőrben a négy új szerzemény közül hárman (Antal Botond, Németh Milán, Bori Gábor) a pályán voltak, Drazsen Okuka ezúttal nem játszott. A borsodi csapat egyetlen cserével játszotta végig a meccset, a 18 éves Szabó Balázs az 54. percben állt be csereként.

Diósgyőri VTK–1 FC Tatran Presov 1–1 (0–1)
Miskolc, Diósgyőri Stadion, zárt kapuk mögött. Játékvezető: Solymosi Péter (Berettyán Péter, Horváth Róbert).
DVTK: Antal – Eperjesi, Vági, Debreceni, Németh M. – Marjanovic, Egerszegi – Barisic (Szabó B., 54.), Bori, Csirszki – Takács T. Vezetőedző: Szivics Tomiszláv.
1. FCTP: Talian – Kacala, Dzurík, Krajnik, Micherda – Jacko (Benes, 46.), Lipták (Voda, 56.) – Lesko, Belejík (Hatok, 67.), Ivanko-Macej (Luberda, 46.) – Poremba (Safranko, 52.). Vezetőedző: Stanislav Varga.
Gólszerző: Lesko (3. – 11-esből), Csirszki (63.)
Sárga lap: Jacko (33.), Vági (40.).

A Lombard Pápa Aranyosmaróton ért el 1–1-et, Kenesei Krisztián a 63. percben egyenlített.

A pápai kezdőcsapatban öt légiós futott ki a pályára, mindannyian próbázók. A védelemben a kameruni Zé Francis, a középpályán a belga Charlie Ickmans és a spanyol José Carlos López, elöl pedig a spanyol Francisco Javier Vivo és Sergio Beyxer kapott lehetőséget.

Rajtuk kívül másik hat labdarúgót is tesztelt Mátyus János vezetőedző, így Csilus Tamást (Ferencváros), Botka Endrét (Honvéd), Csorba Szabolcsot (szabadon igazolható, korábban Nyíregyháza), Gál Szabolcsot (FTC II), a Svédországban született Kristian Benkőt (REAC), illetve a ZTE rutinos középpályását, a szlovák Marián Slukát.

Mátyus János mérkőzés után jelezte, hogy a légiósokra nem tart igényt a továbbiakban, a fiatal magyar futballistáknak azonban a következő időszakban is megadja a lehetőséget a bizonyításra.

ZLATÉ MORAVCE (szlovákiai)–Lombard Pápa 1–1 (1–0)
Zlaté Moravce (Aranyosmarót), 500
néző. Vezette: Bovik
PÁPA:
Szűcs L. – Tóth G., Zé Francis, Csizmadia, Nagy T. – Ickmans, Kenesei K., J. C. López – F. J. Vivo, Csorba Sz., Bayxer. A 2. félidőben folyamatos cserékkel szerepet kapott még: Király B., Faggyas M., Botka E., Csilus T., Sluka, Jagodics B., Horváth R., Gál Sz., K. Benkö.
G:
Chren, ill. Kenesei K.

Az élvonalból idén kieső Mezőkövesd legyőzte a friss feljutó Nyíregyházát.

Az NB I-es Spartacusban több próbázó is pályára lépett. A 28 éves brazil védő, Robson az NB II-es Ceglédtől érkezett, valamint rajta kívül pályára lépett a szintén 28 éves védő, a bosnyák Mladen Lemez is, aki legutóbb a Slavija Sarajevóban szerepelt, és jelenleg szabadon igazolható.

Az újonnan szerződtetett játékosok közül lehetőséget kapott a meccsen Spitzmüller István, Lázár Bence, Szécsi Márk és Koller Krisztiánis. Szintén pályán volt Póti Krisztián és Pekár László, nagy valószínűséggel mindketten a Szparihoz kerülnek Kecskemétről, és a 18 éves Perger Bence is védett.

A szon.hu híre szerint az ukrán Pukanics és a szerb Vejnovics is tesztelésen vesz részt, de róluk nem tudni bővebbet. A klub nem adott tájékoztatást a próbajátékosokról.

Mezőkövesd-Zsóry FC–Nyíregyháza Spartacus FC 2–0 (1–0)
Szentistván, vezette: Nagy Róbert (Márkus Tamás, Demeter János)
Mezőkövesd Zsóry FC: Szántai – Hegedűs Cs. (Búrány), Velicky (Szalai), Fótyik (Szilvási), Engel A., Hegedűs D. (Tajthy), Takács P. (Szeles), Baracskai (Bata Cs.), Kulcsár K. (Dorkó A.), George (Márkus), Molnár G. (Olasz).
Nyíregyháza Spartacus FC: Ovszijenko (Perger B.) – Robson (Szokol Zs.), Rubus T. (Póti K.), Jánvári G. (Törtei), Lemez (Gengeliczki), Vejnovics (Spitzmüller), Pukanics A. (Sándor I.), Pekár L. (Szécsi M.), Huszák T. (Koller), Pákolicz D. (Rezes L.), Bajzát (Lázár B.).
Gólszerzők: Molnár G. (30.), Márkus (73.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik