nemzetisport.hu 2014.05.22 13:39 Frissítve: 2015.03.14 01:46

DVTK: Szivicset fél évre eltiltották mindennemű sporttevékenységtől

A Nemzeti Sport információi szerint a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) csütörtöki fegyelmi tárgyalásán Tomiszlav Szivicset fél évre eltiltották mindennemű sporttevékenységtől. A DVTK vezetőedzője a Haladás elleni bajnoki után tett televíziós nyilatkozata miatt bűnhődik.

Tomiszlav Szivicset fél évre felfüggesztette az MLSZ (Fotó: Grnák László, archív)

A Nemzeti Sport információi szerint a csütörtöki fegyelmi tárgyaláson Szivicset mint visszaesőt fél évre eltiltották mindennemű sporttevékenységtől. A diósgyőri vezetőedző a fegyelmi szabályzat 95. paragrafusát sértette meg.

 
MLSZ-indoklás: Szivics a minimális tartamú büntetést kapta

A tréner bejelentette, hogy fellebbez a döntés ellen, ám ez nem bír halasztó hatállyal, így a vasárnapi, Újpest elleni Magyar Kupa-döntőn biztosan nem Szivics ül a DVTK kispadján.

Tomiszlav Szivics május elején, a Haladás elleni döntetlen után rendkívül feldúltan nyilatkozott, és úgy fogalmazott, győzelmet érdemeltek, de a bírók nem hagyták, hogy nyerjenek.

„Ha valamikor győzelmet érdemeltünk, akkor az ma volt. Tényleg jól játszottunk, de ezek az emberek nem hagyták, hogy nyerjünk. Ez nem véletlenül történt: mindenki tudja, hogy kinek a legjobb ez az eredmény. Gratulálok a saját csapatomnak. Többet nem akarok erről mondani, de annyira látványos volt, a nem megadott szabályos gólnál például. Akkor inkább mondják meg, hogy hányadikok leszünk, és akkor nem izgulunk” – mondta Tomiszlav Szivics a televízió kamerája előtt a szombathelyiek elleni meccset követően.

A DVTK csütörtök este hivatalos honlapján bejelentette: az utánpótlás-igazgató Bene Ferenc irányít ideiglenesen, Szivics eltiltása alatt, és ő meccsel az Újpest elleni MK-döntőn is.

SZIVICS EDZÉST SEM TARTHAT

A DVTK később a hivatalos honlapján erősítette meg a Nemzeti Sport értesüléseit. A közleményben benne van, hogy a szakember edzést sem tarthat együttesének.

„A Magyar Labdarúgó-szövetség fél évre eltiltotta labdarúgással kapcsolatos mindennemű tevékenységtől Szivics Tomiszlávot, a DVTK vezetőedzőjét a Haladás elleni bajnokit követően tett nyilatkozatáért. A döntés ellen a határozat kihirdetése után a fellebbezés bejelentésre került, azonban ennek nincs halasztó hatálya, így Tomiszlav Szivics a vasárnapi Magyar Kupa-döntőn nem ülhet le a Puskás Ferenc Stadion kispadjára és a mai naptól még edzést sem tarthat" – olvashat a dvtk.eu-n.

 


SZIVICS NYILATKOZATA VIDEÓN

2021.05.11 10:48:23

Labdarúgó NB I CSILLAG PÉTER

A pályák bűvöletében éltek, egyikük, Béla egyenesen a válogatottságig vitte.

2021.05.13 23:47:08

Labdarúgó NB I N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. A szurkoló, aki egy a történettel, s aki „eggyé lenni” vágyik csapatával, nagyon szeretné a misztikus uniót (a feloldódás csodáját) megélni a maga életében, nagyon kívánná a „belső körhöz” tartozónak tudni magát.

2021.05.11 22:41:10

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A ZTE-től is több lejáró szerződésű játékos távozhat. Kövesse nyomon a keretek változásait körképünkben!