R. P. 2021.12.21 18:40 Frissítve: 2021.12.21 18:40

DVSC: A kudarcok és bravúrok ősze volt – Dzsudzsák

Dzsudzsák Balázs, a DVSC labdarúgója a klub honlapján nyolcperces videóban értékelte csapata és saját maga őszi teljesítményét.

 

Dzsudzsák szerint mentális területen kell fejlődnie a csapatnak (Fotó: Hajdú-Bihari Napló/Kovács Péter)

 

„Pont olyan meccseket nyertünk meg, amilyenekre senki sem számított. Szerettünk volna a Zalaegerszeg, az Újpest vagy bárki ellen több pontot szerezni. Emiatt van hiányérzetem” – mondta Dzsudzsák Balázs a klub holnapjának adott interjújában.

Az eddigi fordulók során a debreceniek képesek voltak nagy bravúrokra is, mint például a Ferencváros vagy  Videoton ellen, de előfordult, hogy a mezőny második felében lévő csapatok ellen nem ment annyira.

„Megmagyarázhatatlan, értelmetlen a csapat teljesítményének ingadozása. (...) Olyan szintű fordulatot vett a csapat teljesítménye, mentális ereje egy-egy félidőn belül, hogy arra egymás közt sem találtunk erre magyarázatot. Ilyen volt az egész idényünk, bravúrokkal, kudarcokkal teli. Remélem, hogy a Fradi elleni, a Vidi elleni meccsen mutatta igazi arcát a csapat, vagy a Honvéd ellen, amikor vert helyzetből álltunk fel. A csapat legnagyobb problémája a saját maga. Reális ahol most vagyunk, de több van bennünk. A ki-ki meccsek nem jöttek össze, elsősorban mentális problémák miatt.”

Dzsudzsák elmondta, hogy a saját teljesítményét illetően sohasem szereti kijelenteni, hogy elégedett, de már közel jár ahhoz, amit szeretne elérni.

„Ami a saját teljesítményemet illeti, közel vagyok a kitűzött célhoz. Ha csak a számokat nézem, akkor látható a javulás. Nem szeretem azt mondani, hogy elégedett vagyok, de a számok nem hazudnak, és ezek szerint jó úton haladok, jó ősznek tudom nevezni.”

„A tizenkét csapatos bajnokságban sok az izgalom, rengeteg a stressz, feszültség. A harc kemény és nehéz, és senki ellen nem lehet biztosara menni. Minden meccsnek megvan a maga tétje.”

A teljes interjú

 

2022.01.18 23:32:13

Labdarúgó NB I CSILLAG PÉTER

ALAPVONAL. Józan belátás, végtelen türelem és tudatos közeledés segíthet megbirkózni a történelem súlyos örökségével, és legjobb hitünk ellenére sem lehetünk meggyőződve arról, hogy nemes futballszakmai törekvések átírhatják a sok évszázados társadalmi kódokat.

2022.01.17 21:22:16

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Nálam ilyen Aschner Lipót. Jövő héten lesz 150 éve, hogy megszületett, ma hetven esztendeje hunyt el, ám mint a kiemelkedő személyiségek általában, nem csupán a kerek évfordulókon érdemeln(én)ek említést. A minőségre esküdött, ám a földön járt. »Amíg én állok az Újpest élén, addig sportbeli elhatározásokat sohasem fog nálunk anyagi szempont irányítani.«

2022.01.16 22:00:48

Labdarúgó NB I N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Lehet, míg az Aranycsapat a modern futball origója, addig Deák Bamba a hőskor ideájának utolsó világszínvonalú példázója? Aki a diadal reményének eleven modellje volt Szentlőrincen és az Üllői úton, a közösség daliájaként, s a játék leginkább mámorító pillanatával, a góllal oly sokszor adott örömet, mint rajta kívül senki a világon ily rövid idő alatt.