P. K. 2019.04.01 12:40 Frissítve: 2019.04.01 21:29

Bp. Honvéd: ezzel a cégcsoporttal tárgyal Hemingway a klub eladásáról

A Nemzeti Sport Online értesülései szerint közel az egyezség a Budapest Honvéd labdarúgócsapatának eladásáról. A vevő a Szentes élvonalbeli, férfi vízilabdacsapatát is támogató metALCOM Zrt.-hez közeli cégcsoport lehet – és ez nem áprilisi tréfa.

Lehet, hogy George F. Hemingway két évvel a bajnoki cím után eladja a Honvédot (Fotó: archív)

 

A Nemzeti Sport Online több, egymástól független forrásból is úgy értesült, hogy a számos üzletágban – így a távközlésben, az energetikában és az informatikában is – érdekelt metALCOM Zrt.-hez köthető cégcsoport veheti meg a Honvéd labdarúgócsapatát és a csapat utánpótlását adó Magyar Futball Akadémiát George F. Hemingwaytől, aki korábban már többször is elismerte, megfelelő ajánlat esetén hajlandó megválni a klubtól és ezzel együtt a Magyar Futball Akadémiától.

Az üzletember korábban az NSO-nak úgy fogalmazott, az NB I-es futballklub és az akadémia csak együtt eladó, a kettőnek az értékét 10 millió euróra becsülte.

Az üzlet anyagi részleteiről nincs információnk, de úgy tudjuk, hogy másfél éves előkészítő munka után az adás-vétel a végső stádiumához ért, és bizonyos feltételek teljesülése esetén jövő héten lezárulhat. Megkerestük a hírrel kapcsolatban a metALCOM Zrt. tulajdonosát, Bozó Zoltánt, aki az NSO-nak elmondta, egyelőre nem áll módjában kommentálni a hírt.

George F. Hemingway 2006-ban vásárolta meg a Honvéd labdarúgócsapatát, és 2007-ben ő alapította meg a klub utánpótlását képező Magyar Futball Akadémiát. Hemingway időszakában kétszer Magyar Kupát, egyszer bajnokságot nyert a csapattal.

A sikerek mellett hangzatos nyilatkozatok is végigkísérték kispesti időszakát. Élesen kritizálta a Honvéd-szurkolók egy csoportját, az újságírókat, a játékvezetőket, Bernd Storck volt szövetségi kapitányt és a Magyar Labdarúgó-szövetséget is.

Hemingway hétfőn az alábbi reakciót juttatta el a Nemzeti Sportnak a Honvéd lehetséges eladásával kapcsolatban.

„Ha én eladom a klubot, akkor aznap, amikor megtörténik, bejelentjük egy közleményben, amelyben azt is elmondjuk, hogy kinek adtam el a klubot, ezt megígérhetem. Ráadásul ha egy kft. esetén eladás történik, akkor azt a cégbíróságon rögtön meg lehet nézni, szóval nézzék meg nyugodtan! És azt se felejtsék el, hogy ma április elseje van!”

 

2021.05.11 10:48:23

Labdarúgó NB I CSILLAG PÉTER

A pályák bűvöletében éltek, egyikük, Béla egyenesen a válogatottságig vitte.

2021.05.13 23:47:08

Labdarúgó NB I N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. A szurkoló, aki egy a történettel, s aki „eggyé lenni” vágyik csapatával, nagyon szeretné a misztikus uniót (a feloldódás csodáját) megélni a maga életében, nagyon kívánná a „belső körhöz” tartozónak tudni magát.

2021.05.11 22:41:10

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A ZTE-től is több lejáró szerződésű játékos távozhat. Kövesse nyomon a keretek változásait körképünkben!